октомври 20, 2019, 08:42:09 pm

Автор Тема: Магиите  (Прочетена 1086 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

март 09, 2015, 01:59:37 pm
Какво мислите за магиите и какво е вашето отношение към проблема?


Отговор #1 март 10, 2015, 08:11:32 pm
Защо, според вас навсякъде в интернет пространството една от главните теми във форумите, особено където пишат жени, е темата за магиите и защо най-вече жени се интересуват от това?


Отговор #2 март 10, 2015, 11:17:09 pm
По-впечатлителни?
Предполагам, че магията или по-скоро някаква енергия може да повлияе на онзи, който е отворен към нея.
Не че имам отговор на твоите въпроси, сигурна съм, че ти си имаш обяснение.
Аз лично много харесвам книжките на Тери Пратчет  ;)
Скоро прочетох за волният народец и Тифани  ;D ;D ;D


Отговор #3 март 11, 2015, 02:23:41 am
По-впечатлителни?
Предполагам, че магията или по-скоро някаква енергия може да повлияе на онзи, който е отворен към нея.
Не че имам отговор на твоите въпроси, сигурна съм, че ти си имаш обяснение.
Аз лично много харесвам книжките на Тери Пратчет  ;)
Скоро прочетох за волният народец и Тифани  ;D ;D ;D

Ооо, Тери Пратчет е номер 1.
« Последна редакция: март 11, 2015, 02:25:56 am от Мона »


Отговор #4 март 11, 2015, 01:01:53 pm
По-впечатлителни?

Проблемът е, че повечето жени просто няма с какво друго да се занимават.


Отговор #5 март 11, 2015, 01:05:05 pm
Това е много актуална тема под път и над път. Преди няколко години бях ходила да ми гледат на кафе, нищо не ми познаха, но мисълта ми е, че гледачката се хвалеше, че лекувала наркоманията, защото според нея била следствие на магия. И си мисля кой е по омагьосан, този на който му се разваля уж магията, или тоя дето ти казва, че имаш. Аз съм на мнение, че май думите са най-голямата магия.
И защо като не харесваме нещо или някой ние тръгваме по врачки да сътворяваме уж магии, и това е от жени, щото мъж надали ще тръгне да се занимава с подобен род глупости.


Отговор #6 март 31, 2015, 11:25:17 pm
Това с магиите е най-голямата глупост, която човечеството е измислило, особено както е разпространена по нашите земи.
Това са толкова малоумни практики, търсейки евтини подобия, останали някъде в мрачното несъзнавано на простака, който е решил, че със светена вода, тамян, някакви безсмислени текстове, с пари или с каквото и да е там, ще промени нечия съдба, ще накара някого да заобича друг или да се върне в семейството.

Наистина, бездънна е човешката простотия и незнание. И някой, отгоре на всичко си мисли, че има Господ ли? Че тоя Господ явно е по-тъп от всички да се занимава с толкова обречено и откачено племе ...
С някакви булки, които по цял ден си клатят краката и се чудят къде и какво да се изклюкари ли?

И някакви селски препирни да достигат нивото на епична антична драма. Да ходим да ни разваля магията някоя Айше или примерно Селесте или Сребърна, че сме толкова важни, та някой, още по-важен от нас ни е направил магия, а единствената магия е само простотията ни и неспособността ни да мислим с акъла си.

Нормалните жени и мъже живеят, не ходят по врачки, не се занимват с глупости, защото знаят, че животът е кратък, както и радостта. И не правят от езотеричните науки здравословна хранителна чалга.
Отговор #7 октомври 17, 2016, 02:21:12 pm
Мона, радвам се да науча, че за теб има проблем с магиите и те са една най-голяма глупост, която човечеството е измислило... Това е една наистина рядко срещана логична мисъл... Показва, че си доста добре запозната с шарлатаните... И с жените, които ги обикалят... И с глупостта... И с нежеланието първо да се проучи, а после да се слага знак за равенство между шарлатанство и магия...

Магията не е и никога не е била нито един ритуал, врачката Айше, Насрадин ходжа, Моше кабалиста, Дядо Кольо попа и прочие... За щастие не е и нищо, свързано с астрология, нумерология и други логии, смятащи по начин, недопустим във Вселената и ""познаващи"" на база ефекта на Форер...

99% от ""познаващите""  таролози и тароисти също ""познават"" така - ефект на Форер...     

И си рязка, когато заклеймяваш... И аз мога да заклеймявам рязко... Дано да си готова да ме изтърпиш, защото на мен ми се наложи да изтърпя твоя тон докато те изчета... Ако не... Има и други видове по-мекиначини на изказ на лично мнение- възползвай се, ако искаш и другите да се възползват....