октомври 20, 2019, 08:06:30 pm

Автор Тема: Лечение на тежки заболявания с алтернативна медицина  (Прочетена 2086 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

март 11, 2015, 01:39:28 pm
Поводът за темата е разнопосочен, но ето това видях наскоро и чух за него:

"Иван Желев и твърди, че е открил лечение за рак с лют червен пипер и други подправки. Иван е изпробвал за пръв път своето откритие за лечение на рак върху свой приятел болен от рак на пикочния мехур. Резултатът бил излекуване на болния. С неговата смес от подправки се постига унищожение на рака на клетъчно ниво. За излекуването на рак на пикочния мехур той е използвал куркума и лют червен пипер. Те съдържат две вещества убиващи раковите клетки чрез апоптоза – клетъчна смърт чрез самоунищожение. Това са куркумин и капсацин".
източник: http://lekuva.net/60532/balgarin-e-otkril-lechenie-za-rak-s-lyut-cherven-piper.html

Имате ли мнение по въпроса и какво е то?


Отговор #1 март 15, 2015, 11:08:14 am
Няма "вещества, които убиват ракови клетки".

Растенията съдържат много биологично-активни вещества, някои от които са нужни за нормалния метаболизъм (като витамините), други имат противовъзпалителни и антиоксидантни ефекти. Те не са само в лютия пипер и куркумата, те се намират във всички растения. Различни са, с различни ефекти. Но със своето място в метаболизма.

Това, което в действителност убива раковите клетки, е здравата имунна система. Десетки хиляди ракови клетки се появяват в здравия организъм всеки ден. Но здравата имунна система ги разпознава и ги убива с помощта на антитела и имунни клетки. А здрава имунна система има здравият организъм - организмът, който се храни правилно, движи се, спи, радва се на живота, общува с приятни за него хора.

Тоест, нормалният начин на живот осигурява здраве и дълголетие, а не червеният пипер и чесънът сами по себе си.

Когато имунната система не изпълнява функциите си, тоест не е здрава, тогава тя "пропуска" вредни клетки, вируси и бактерии и организмът се разболява. Рак се развива тогава, когато имунната система не може да разпознае здравата клетка от злокачествената клетка и оставя злокачествената клетка да живее. Червеният пипер също не може да разпознае здравата клетка от злокачествената клетка. Ако червеният пипер убиваше клетки, всички щяхме да сме вече мъртви.

Дори препаратите, използвани в химиотерапията, не убиват раковите клетки. Те убиват всички клетки на тялото. Препаратите, използвани за лечение, са насочени към клетките, които се делят бързо - каквито са раковите клетки. Най-общо блокират цикъла им не делене и размножаването им, метаболизма им. Затова страничен ефект на химиотерапията е засягане и на другите, нормалните клетки, които се делят бързо - на лигавиците, космените фоликули, кожата. Относително незасегнати са тъканите, които регенирират бавно или не регенерират - сърдечни клетки, мозъчни клетки. Няма магически убийства на клетки дори в медицината.
« Последна редакция: март 15, 2015, 12:55:34 pm от Мая »


Отговор #2 март 15, 2015, 06:19:39 pm
Няма "вещества, които убиват ракови клетки".

Аз мисля по същия начин, но защо масата от хора вярват в това и се надпреварват да споделят опитности от своя живот, как са се излекували и изобщо, разказват някакви фантастични истории.
Като почнем от хомеопатията и стигнем до Баховите есенции ...


Отговор #3 март 15, 2015, 06:22:28 pm
Някои са се излекували и само със силата на мисълта, без никакви есенции. Например Норбеков го е постигнал. По-вероятно е човек да възстанови нормалното състояние на организма си чрез нормализиране на начина си на живот, отколкото да се излекува с червен пипер, докато живее по начина, който е довел до болестта му.


Отговор #4 октомври 17, 2016, 02:49:24 pm
""защо масата от хора вярват в това и се надпреварват да споделят опитности от своя живот, как са се излекували и изобщо, разказват някакви фантастични истории. ""

Не се пишат такива истории от реално болни... Пишат се от платени ментета... Зад това стои престъпният мотив на шарлатанина-алтернативен лечител да си пробута лъже-лечението на тежко болни и отчаяни хора и да ги обере, без да го интерсува какво причинява... Зная за смъртни случаи на хора, предоверили се на фалшиви излекувани чудодейно и спрели официално лечение, което е можело да ги спаси, за да се лекуват с глупости при алтернативни медицини...