Таро и човешките отношения

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Здравейте! Имам конструкция
   Сила-светът-крал чаши
   А въпросът е дали се провел разговор между мъжете Х и У, относно трети човек? Тук крал чаши е лицето У, в това съм убедена. Но в комбинация от другите две, нямам идея. Силата на първа позиция в повечето случаи дава отговор Не. Светът, пък го тълкувам като преминаване от една фаза към друга, следващо ниво. Да не би разговор да е имало, обаче да е с неблагоприятен, отрицателен развой? Ще съм благодарна да коментирате
  • donika wrote:

   Здравейте! Имам конструкция
   Сила-светът-крал чаши
   А въпросът е дали се провел разговор между мъжете Х и У, относно трети човек? Тук крал чаши е лицето У, в това съм убедена. Но в комбинация от другите две, нямам идея. Силата на първа позиция в повечето случаи дава отговор Не. Светът, пък го тълкувам като преминаване от една фаза към друга, следващо ниво. Да не би разговор да е имало, обаче да е с неблагоприятен, отрицателен развой? Ще съм благодарна да коментирате
   Здравей, мисля че този цитат ще ти даде малко повече яснота :

   Mona wrote:


   Всяка тройка от карти, започваща с голям аркан и свършваща с голям аркан, няма нищо общо със ситуационни преживявания - обяснението е много просто - човекът не е допринесъл с нищо да се задействат архетипите му - ще разчита сам на дворцови карти като еманация на човешкото, но на големите да разчита, е невъзможно. Просто - у човекът това дреме безкрайно непознаваемо, че няма нито един голям аркан у таро, който да го изнамери, да го отчете и припознае за важно.

   Ако имате два големи аркана, а по средата дворцова карта, съсредоточете се върху нея, големите аркани не отразявайте, защото те самите не са отразени в подредбата - (пример) силата, кралица пентакли, обесеният - не значат онова, което всички биха помислили, а са знак, че дворцовата мощ, сиреч азовата амбиция, е амптуирана, но не от важни предикатни състояния, а от мързел - и причината не е у някой имагинерен образ, а у самия автор на питането - може да се замислите, само ако дворцовата карта е меч и ако е обградена от обърнати аса, но понеже това почти не се вижда - остава общото правило - гледайте на големите аркани като на обградители, не на откровения.

   Единственото изключение е обърнат Магът.
   Примерът намира много добро приложение за твоята конструкция. Имаш два ГА - единият калциран на първа позиция и средна дворцова карта от боя чаши. Светът може да бъде преминаване на друг етап и равнище, но в случая няма как да значи подобно нещо, тъй като липсва активен Малък аркан, дворцова карта. Крал чаши е доста неактивен по мои наблюдения, в повечето пъти и той и Кралица чаши са по-скоро състояния, в които дадено лице се намира, а то е нестабилно и неадекватно нерядко.

   Общо взето конструкцията не дава отговор на зададения въпрос с да/не. Описва състоянието, в което се намира субекта, което не е особено добро. Просто няма действие тук.
  • Примерът е с дворцова по средата, а при мен е на трета позиция. Пак ли означава същото? И ако да, кой субект описва? Мен като този който задава въпроса или мъжът-крал чаши? Чие състояние описва като не особено добро
  • donika wrote:

   Примерът е с дворцова по средата, а при мен е на трета позиция. Пак ли означава същото? И ако да, кой субект описва? Мен като този който задава въпроса или мъжът-крал чаши? Чие състояние описва като не особено добро
   В случая Крал чаши е субектът в картите, заедно с 2 ГА. И в двата варианта това е единственият Малък аркан/ Дворцова карта в конструкцията- при това и от най-хлъзгавата боя. Виж темата за Дворцовите карти, цитатът е оттам.
  • Здравейте! На въпрос: ще се обади ли лицето Х на лицето У в следващите две седмици? Комбинация: 4 жезли, умереност, висшата жрица. По 4 жезли, може би се замисля някаква среща разговор, къ дето трябва да се спазва баланс и умереност, но тази жрица?............ Помагайте момичета.
  • Cvetence wrote:

   Здравейте! На въпрос: ще се обади ли лицето Х на лицето У в следващите две седмици? Комбинация: 4 жезли, умереност, висшата жрица. По 4 жезли, може би се замисля някаква среща разговор, къ дето трябва да се спазва баланс и умереност, но тази жрица?............ Помагайте момичета.
   Ако лицето У е жена, според мен тя ще се обади на Х
  • Cvetence wrote:

   Благодаря момичета. Явно, когато е за мен и карти не мога да изтегля както трябва. Ще съм благодарна ако някоя от вас изтегли карти за мен със същия въпрос.
   Здравей :)
   Какво значи:"...за мен и карти не мога да изтегля както трябва."?
   Всеки може да изтегли карти за себе си, а че отговора често не ни удовлетворява си е наш проблем :)
   Задай още въпроси и ще добиеш по-ясна представа за ситуацията.
   Това, че сте се видяли на някакво събитие нищо не значи.
   Тегли карти и пиши - ще помагаме :)
   Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
  • Здравей Цеца. Не, на никакво събитие не сме се виждали. След дългогодишна връзка просто спряхме да контактуваме, ей така, дори край не сме си казали. Мисълта ми беше дали няма да ме потърси, за да си изясним отношенията.
  • Преди няколко дни изтеглих карти, за отношения става въпрос и се падна следното: 4 меча, 8 меча, 9 пентакъл. Четох назад в темите за малки аркани и се опитах да си разтълкувам картите. Скрила съм се от света, тъй като съм изморена от всичко, което е така. Окована съм, не знам какво се случва и нищо не зависи от мен, това разбирам от 8 меча и действително е така. Доброто, което прочетох за 8 меча е че минава до седмица. И накрая този пентакъл, не знам как да го тълкувам. Четох че бил кармична карта.
  • Cvetence wrote:

   Преди няколко дни изтеглих карти, за отношения става въпрос и се падна следното: 4 меча, 8 меча, 9 пентакъл. Четох назад в темите за малки аркани и се опитах да си разтълкувам картите. Скрила съм се от света, тъй като съм изморена от всичко, което е така. Окована съм, не знам какво се случва и нищо не зависи от мен, това разбирам от 8 меча и действително е така. Доброто, което прочетох за 8 меча е че минава до седмица. И накрая този пентакъл, не знам как да го тълкувам. Четох че бил кармична карта.
   Искам да уточня нещо отново понятието "кармична карта". В Таро кармични карти няма, не и в смисъла, който влагат другите за кармата. Все едно да кажем, че това е резултат от минали животи. Не. Аз не съм привърженик на никакви подобни теории и за мен карма в този й смисъл, не съществува.

   Точният цитат е:

   Мона wrote:

   9 пентакли е кармична карта, но тук вече отивам в таро за напреднали и не е мястото да разяснавам тази й роля. Достатъчно е да тълкувате картата в зависимост от съседните карти: до условно добрите означава стабилност на ситуацията, до условно лошите – знак и сигнал за престоящи промени. Често се „пада” със Звездата, което не е случайно. Тя отбелязва периодите, когато душата ни се „лекува” от много стари пластове.
   Науката за Таро се развива и към днешна дата, значенията на 9 пентакли са изцяло надградени.
   В твоя случай, 9 пентакли просто констатира фактите от първите две карти и нищо повече.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Здравейте! Приятекла ме помоли да и хвърля карти (не че разбирам, най много да я объркам още повече ,относно въпрос, в живота на мъжа Х има ли друга жена? Картите са следните: 8 чаши, крал жезли, 3 пентакъл. Според мен той се е оттеглил, самия крал на жезлите мисля , че оприличава него, а 3 пентакъл според мен, отдал се е на работа. Стигам до този извод, тъй като картата отговаря на професията му. Как мислите момичета?
  • Cvetence wrote:

   Здравейте! Приятекла ме помоли да и хвърля карти (не че разбирам, най много да я объркам още повече ,относно въпрос, в живота на мъжа Х има ли друга жена? Картите са следните: 8 чаши, крал жезли, 3 пентакъл. Според мен той се е оттеглил, самия крал на жезлите мисля , че оприличава него, а 3 пентакъл според мен, отдал се е на работа. Стигам до този извод, тъй като картата отговаря на професията му. Как мислите момичета?
   Според мен този мъж е напуснал тези отношения (8 чаши) и вече е продължил напред. Нова сериозна връзка едва ли има, но работи по въпроса ( 3 пентакли), не отбягва възможности, флиртува, общо взето- гледа си живота.

   Малко едит: защо наричаш боя пентакли “пентакъл”? Звучи ми много странно.
  • пускам една комбинация
   3 меча- 7 пентакли - 4 меча
   има ли желание даден човек да се срещне с мен ? искам да уточня ,че не става въпрос за любовни взаимоотношения
   Според мен картите не дават отговор на моя въпрос,показват защо не желае или по-скоро показват неговото състояние.
   Може би човекът преживява някакво любовно разочарование и се е затворил в себе си.Имал е очаквания,които не са били оправдани.
   Обаче 4 меча могат да означават и болест.Може ли в съчетание от 3 меча , той да е научил нещо неприятно за себе си в здравословно отношение и това да е причината за отдръпването му?Вие как мислите?
  • Здравейте, пускам едни карти, въпроса е как се чувства човек в определена ситуация. 6 чаши- 7 жезли- 5 меча са картите. Направо са буквални- много яд и желание за реванш виждам аз. Ще ми е интересно да чуя и друго мнение. Ще тегля и още една комбинация по-късно, за действията, които ще последват.
  • alissa wrote:

   Здравейте, пускам едни карти, въпроса е как се чувства човек в определена ситуация. 6 чаши- 7 жезли- 5 меча са картите. Направо са буквални- много яд и желание за реванш виждам аз. Ще ми е интересно да чуя и друго мнение. Ще тегля и още една комбинация по-късно, за действията, които ще последват.
   Привет, Алиса!

   Съгласна съм с теб. Смятам, че човекът е много засегнат от случки в миналото, спомените го вбесяват и егото му страда. Много е обиден и гневен. Не може да се примири със случилото се, не може да прости.