Таро в съня, Сънят в Таро

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Таро в съня, Сънят в Таро

   Didi wrote:

   Бързам да напиша какво сънувах, за мен има доза хумористика в него.
   Висшата жрица като представа и образ присъстваше в контекста. Подчертавам: изобщо не сънувам карти или техни образи често. Дискутирането на човешкия капацитет от форума беше на дневен ред, тук иде интересното
   Един човек обясняваше, че Висшата жрица имала качулка и островърха шапка.
   "Ще взема качулката й и ще я дам на вас, скъпи дами (това е целта ми)" е заключаващата фраза. В тъча съм.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Tanya wrote:

   Сънувах, че вървя по много тясна, криволичеща пътека, някъде високо в планината. С мен бяха мъж и жена, аз изостанах назад. Погледнах надолу - под мен огромна пропаст, изплаших се. Тогава жената се обърна и ми каза: "Хайде, защо изоставаш! Не знаеше ли, че пътищата на 9 пентакли са такива?"
   Зачудих се, дали да продължа по тясната пътека или да се спусна и да мина по друг път. В този момент се събудих с неприятното чувство, че ме грози някаква опасност.

   След като отново заспах, сънят продължи. Явно съм стигнала дестинацията си, защото обяснявах на някакъв човек за пропастта и тясната пътека. Бях на автогара, имаше много хора и се оглеждах за моите спътници - мъжът и жената. Уплаших се, че няма да ги открия сред тълпата. Появи се само жената и ме попита: "Защо не си гримирана, 9 пентакли не ти ли даде червило?" Отвърнах, че ми е дала, но съм бързала и затова съм без грим. Извадих въпросното червило от чантата си - изглеждаше скъпо, в красива опаковка. Сложих си, но си помислих, че цветът изобщо не ми отива - беше ярко цикламен.

   Последното, което помня беше, че с моята спътница пристигнахме на някакъв пазар и трябваше да купя буркан с мед. Защо и за кого - не знам.
   Нищо не мога да схвана от този сън, абсолютно ирационален и нелогичен. Особено частта с червилото - не мога да си я обясня изобщо.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Tanya wrote:

   9 пентакли не ти ли даде червило?


   буквално значи - имаш ли защитна маска, че да я видиш, без да имаш поражения?
   Устата са свързани с говорене, хранене и дишане, слагаш "червилото" - предпазния филм, за да не ти спре дъха, но и да не се задавиш в още по-различен контекст. Или пък да не излезе нещо оттам, не толкова добро ...

   И сега един цитат за устата от Хилдегард Бингенска (1098-1179):

   понеже чрез нея "бива поддържан целият човек. Както слънчевият блясък озарява света, така чрез това негово дихание бива обуздавано и събуждане всяко негово по-висше дихание".

   Нарочно се спрях на този текст, а не на популярните митологични прерпатки, например церемонията при погребенията в Древния Египет - Хелиополски мит или митът за Праджапати (от устата му излизат Боговете), та дори и в Библията, Нов Завет, Откровение, 19:15.
   Не забравяй и откъде излизат бесовете на обладаните по време на екзорциситки практики
   Май не е смешно много.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Тая нощ сънувах нещо почти смешно.

   Отивам аз на един огрооомен пазар с много колоди карти Таро, сигурно имаше стотици: нови, красиви, малки, средни, големи, за всякакви вкусове и настроения ...
   Викам си, бе да си взема ли нова колода, че тая с която работя, вече е заприличала на парцал, чудя си се аз, оглеждам, пипам тая колода, после оная колода. Накрая реших, че нито една не ми харесва; реално, нито една не ме докосна по никакъв начин.
   Не се изкуших в крайна сметка. Дяволът в пустинята, се оказа с много прозрачна маркетингова стратегия :D

   Извод: докато нещо работи, не се заменя с друго.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Tanya wrote:

   Сънувах, че някой ми говори за Таро и каза: "Кралица пентакли е аватар на 9 пентакли, Кралица чаши е аватар на Висшата жрица, а за другите кралици - разбери сама!" :)
   Несъзнаваното винаги е неизчерпаем извор на информация, особено когато става дума за архетипни поведения. Често се случва, когато търсим отговори, когато искаме да свържем специфични понятия ...

   Кралица пентакли може да е проявление на 9 пентакли, само при осъществяване на 9-та на битийно ниво, както и Кралица чаши може да е аватарна на Висшата жрица, ако последната се изрази чрез поезия в нейния образ (Кралица чаши), например :)
   Можем да приемем, че и това са карти-Сенки, пак ще е правилно.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Сънувах Дявола :) .
   Бях на някаква веранда, беше тъмно, през нощта, и тогава се появи, както е изобразен в Таро. После обаче се превърна в огромна синя пеперуда и кацна на ръката ми. Разглеждах я дълго, беше изключително красива.

   В първия момент се зачудих, какво общо може да има между Дяволът и пеперудата, която, както е известно е символ на душата. После се сетих, че действието се развиваше през нощта, пеперудата беше нощна. Явно Дяволът е тъмната страна на човешката душевност, освен това синьото е цветът на водата, а тя символизира несъзнаваното. Както нощните пеперуди изгарят в пламъка, към който са привлечени, така и сенчестите аспекти на личността, престават да бъдат плашещи, когато са изведени на светло и осъзнати. Дяволът е страшен само в тъмнината :) .
  • За първи път сънувам Таро :) Гледах на мъжа ми, въпроса не помня. Картите, които се паднаха бяха съвсем различни като рисунки от познатите ми. Третата се оказа 9 чаши. А втората беше "Дракон" меча. Казах му - такава карта до сега не ми се е падала, трябва да прочета какво означава. А той каза - всъщност няма значение какво означава, аз съм решил как да действам. :)
   Нима животът не е само капчица роса?
   La vie en rose
  • Странен сън... Сънувам, че при мен идват 2 журналистки да ме питат за изчезнало момиче. На едната й направих кафе и й викам - ти изпий кафето, да гледаме и на кафе. Аз взех колодата, поразмесих картите и изтеглих Ас пентакли - Ас пентакли - 4 пентакли. Казах им, че явно 2 колоди са ми се смесили, затова и 2 еднакви карти се падат, ама щом така се е случило, явно така е трябвало. Викам- 3 пентакъла- елемента земя, значи момичето вече е заровено, а двата Аса, не знам защо ми заприличаха на мечове - и казах, че явно момичето е намушкано с нож и заровено. И това беше. Нямаше никаква емоция, не ми беше тъжно за момичето.
   Нима животът не е само капчица роса?
   La vie en rose
  • Armid wrote:

   Странен сън... Сънувам, че при мен идват 2 журналистки да ме питат за изчезнало момиче. На едната й направих кафе и й викам - ти изпий кафето, да гледаме и на кафе. Аз взех колодата, поразмесих картите и изтеглих Ас пентакли - Ас пентакли - 4 пентакли. Казах им, че явно 2 колоди са ми се смесили, затова и 2 еднакви карти се падат, ама щом така се е случило, явно така е трябвало. Викам- 3 пентакъла- елемента земя, значи момичето вече е заровено, а двата Аса, не знам защо ми заприличаха на мечове - и казах, че явно момичето е намушкано с нож и заровено. И това беше. Нямаше никаква емоция, не ми беше тъжно за момичето.
   Здравей, ето и моят анализ на твоя сън по ключови фрази от съня ти. В случая Таро няма общо, а символиката на картите, е била най-близка до състоянието ти.

   Сънувам, че при мен идват 2 журналистки - искаш да споделиш с някого, да разкажеш

   да ме питат за изчезнало момиче - да поговориш само за себе си

   На едната й направих кафе - все пак не си склонна съвсем да се предоверяваш, не умееш да споделяш до край

   Ас пентакли - Ас пентакли - 4 пентакли: тройно потвърждение на стените, о които сама си се окопала

   явно 2 колоди са ми се смесили, затова и 2 еднакви карти се падат - смесват се две нива на възприемане на фактите: емоционален и рационален

   3 пентакъла- елемента земя, значи момичето вече е заровено: противоречие спрямо дадената първа 4 пентакли: има ли още надежда за "момичето"?

   а двата Аса, не знам защо ми заприличаха на мечове - щяло се е да има промяна, дори и днес: на фона на една стагнираща уседналост и рутина, някъде, отвъд завесите, се прокрадва и друга светлина

   явно момичето е намушкано с нож и заровено - момичето до такава степен е пронизано/травматичен спомен, че е трябвало да бъде убито, за да се роди новата същност на контролиращият Аз, за да го направи по-адаптивно и по-защитено от външната среда

   Нямаше никаква емоция, не ми беше тъжно за момичето - Азът тотално е погълнал помена за "момичето", емоцията е забранена, защото ще отвори "стари рани", които съзнаващият Аз днес не може да приеме, нито да си позволи да заобича отново. И да сподея без задръжки.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Т.е. кажи ми какви сънища сънища сънуваш, за да ти кажа кой си.
   И само така ще можем да помогнем.

   Науката за сънищата е всеобемна, както виждаш и няма спирки пред нея.
   А и няма сънища без Таро и Таро без сънища.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Аз лично не съм сънувала подредби карти или нещо свързано с картите, но мога да споделя сън, който лично аз си изтълкувах според Фройдовата анализа. (Познавам само този автор. Не съм чела нищо от Юнг. А и вярвам, че всеки си има неговите лични символи - това, което значи за един едно, за друг значи друго, или поне има различен оттенък)


   Периодично сънувам, че имам някаква повреда по зъбите. Например опадат, или имам голяма дупка между първите два зъба, а последният беше, че са взели да стават прозрачни и емайлът им се лющи и ще падне. Абе общо взето сънища, в които зъбите ми са застрашени по някакъв начин.
   След последния сън, че зъбите ми стават прозрачни и много слаби, ще изпопадат, се събудих с неприятно чувство: та кой иска да му опадат зъбите?


   Отидох в банята да си ги измия и си мисля, "Абе какво е това повторение с тези зъби, зъби, зъби, зъбя се...", и асоциацията, която ми дойде, беше, че зъбите са начин да се защитя, да изглеждам "страшна" (по повод, че в съзнанието ми изникна "зъбя се" като втора асоциация). Защо толкова искам да изглеждам страшна, да се пазя? Защото ме е страх, разбира се.
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • Само искам да уточня една терминология, няма лични символи, както няма и лични архетипи: има лично несъзнавано и колективно несъзнавано. А символите се тълкуват, интерпертират спрямо личното несъзнавано. Затова, ако за един, да сънува, да види и т.н. бял гълъб, може да е предизвестие за болест или смърт, то за друг - да е благотворна промяна в живота.

   Както едни се страхуват като видят птици, други ги обожават. Примерът е случаен.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Имах много странен сън,защото много отдавна не бях сънувала нещо свързано с Таро, случвало ми се в началото два - три пъти, но тази нощ сънувах Звездата.
   Картите бяха разтлани пред мен с лицето надолу, т.е. с гърба им към мен, само Звездата беше обърната с лицето към мен, сякаш съм я била изтеглила и бях толкова притеснена почти щях да се разплача в съня си, повтарях тя не е хубава карта за, това означава край, забрава. Бях сама, но един глас, Таро ми казваше - "Не не е вярно, в този случай не е така, това е надежда и ти казва да не се страхуваш, а да знаеш, че всичко ще се оправи, тя ти помага тя ще направи това което искаш да стане реалност и да се сбъдне, само не губи надежда, всичко ще се оправи, всичко ще бъде както ти искаш "
   Аз пак проревавах-" Но тя е край за отношения ", а Таро - пак гласа повтаряше настоятелно -" Не винаги значи това, което казваш, както в този случай, сега тя е добра и ще ти даде това, което ти е на сърцето и това, на което се нафяваш" Толкова настоятелно и силно, но искам спокойно ми го повтаряше.
   Сънят беше толкова реален, но и осъзнат, в смисъл осъзнавах и знаех, че сънувам, бях като полубудна и осъзнавах какво става и все едно разговарях с Таро съзнателно, все едно като радио бях на някаква съответна честота с Таро, колкото и странно да звучи.
   В мен изникна въпроса, Звездата,може ли да има това значение също, като самостоятелна карта, нямам опит с нея, но така ми се е набило в главата, че тя е краят
   Ще се радвам на мнения :)
  • Здравейте момичета :)
   От определено време започнах да сънувам как да кажа - осъзнато (незнам дали е правилната дума) искам да кажа, че когато сънувам леко се пробуждам и става така, че продължавам да спя, но и съм сякаш и будна, сънят ми продължава, но мога и да го контролирам, ако пожелая, преди не можех това.
   Давам пример - преди два дни привечер много ми се доспа, казах си ще спинкам малко и съм заспала. Сънувах, че е тъмно, нощ е и така както съм легнала черни пеперуди за които съм вързана с всяка една с по една тънка черна нишка летят но ме влачат с тях. Имаше нишки към ръцете, краката и летяха напред аз се опитвах да се освободя но не можех, съпротивлявах се, но те не ме бяха издигнали във въздуха напълно, а се плъзгах по земята. Забелязах ч и аз съм черна, но осъзнавах, че това е защото беше тъмно в съня ми, беше нощ. Дърпаха ме така, откъм краката, които бях свила в коленете и надигнала глава, виждах накъде ме дърпат напред. Тогава се запитах къде съм, тук вече осъзнавах себе си, изведнъж разбрах че съм в житна нива, много житни класове, едри и златисти на цвят аз се влачех през тях, виждах ги много ясно пред мен, около мен, навсякъде, те бяха осветени. Тогава си казах Императрицата , аз съм в картата на Императрицата, това е житото в картата. Тогава си казах това е сън, няма да се противя, нека видя къде ще ме отнесат тези пеперуди, - спрях да се противя, оставих се и скоростта се засили, изведнъж нишките изчезнаха, пеперудите отлетяха и изчезнаха и всичко като за миг изчезна и аз се пробудих напълно.