Таро в съня, Сънят в Таро

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Днес сънувах много странни неща, които не са много по темата, но 3тият сън беше как си говоря с Мона, и чувствам напрежение, от което се освобождавам, и ми е някак добре, и тя ми казва: "Ето, виждаш ли, добре си си, всичко ти е наред. Ето ти я Кулата с Ас пентакли, и имаш Силата да го понесеш", нещо такова, ама много шеговито го каза и много позитивно. Аз знаех, че не съм си теглила никакви карти, но все едно ако бях изтеглила, тези щяха да са.

   :D
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • Казуса от темата "Обичате ли някого" - да си представим, че човека, който обичаме умре. Насън го изживях:

   curi0us wrote:

   Това го изпитах насън. Сънувах, че човек, който ме беше развълнувал/докоснал беше умрял. А исках толкова много неща да му кажа, така ме заболя, и ходих на гроба му, да му ги кажа посмъртно, а преди това се бях видяла с баща му, който беше необичайно развеселен. Странен сън. Та на гроба дойде момчето и се почувствах много глупаво, но и облекчена, че е жив и думите няма да са загубени, ще могат да бъдат чути.
   Преди това му се беше паднала комбинация Императрица+10 мечове.
   След като си видях момчето живо (той дойде сам на гроба си :O ), за да се "окаже", че е жив,
   сънят се премести с нова сюжетна линия. Аз и една моя колежка сме в офис на "гледачка". Аз стоя отстрани като свидетел, а колежката си слуша "прогнозата". Нямаше изтеглени карти като хартиени носители, но на стената в стаята имаше 3 плаща с изображения от Таро. Отново Императрица и 10 меча, а третата, завършваща, май беше 3 меча, но не съм на 100% сигурна, защото беше "размазана". Просто едно червено голямо петно.
   Гледачката казва на колежката ми "Бебето ти ще умре", а тя е просто шокирана, невярваща и отричаща. Казва й, че дори не го е родила, че още даже не е забременяла, нещо такова..


   Леко зловещ сън.

   Не е скорошен, но сега се осмелих да го споделя.

   Момчето, което почина на сън и после се възобнови, е това, за което ревах по темите, наистина ме беше развълнувал и не след дълго все пак бях истинска/искрена с него и му признах как се чувствам, освободих се.
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • Толкова отдавна не бях сънувала карти Таро, но днес на обедния ми сън се случи.
   Тази сутрин ме събудиха в 8 часа, не можах да заспя повече и започнах да си редя карти - Келтски кръст - на десета позиция беше 9 Пентакли . Доста мислих за нея и търсих повече информация за нея. Към 12 на обяд легнах да поспя и я сънувах - бях вътре в картата, всичко беше идентично като в картата, но живо. Жената беше в същата поза, но така сладко ми се усмихваше и смееше с един звънлив глас и кокетно. Загледах се в нея и започнах да приближавам към нея, но не вървейки а изправена и летейки, без да стъпвам по земята и останах много изненадана, като видях че това съм аз, само където в съня ми жената или по - точно аз, бях с черна коса прибрана в стил ретро. Бях безгрижна и толкова доволна, защото бях получила това, което съм искала, всичко, което ми е на сърце го имах. Чувствах лекота и безтегловност, удоволствие и в един момент, както се гледах и виждах себе си се слях със нея, жената в 9 Пентакли, т. е. - аз и се събудих, беше толкова истинско!
   Незнам, толкова дълго време не съм сънувала Таро, но може би това, че мислих върху картата 9 Пентакли, какво иска да ми каже, се появи в съня ми. Често ми се пада от няколко дена, по определен въпрос, по който съм много притеснена и не виждам начин да се оправят нещата, но този сън сякаш ми показва, че все пак нещата ще станат, така както искам и се надявам и ще съм щастлива от това.
  • Сега виждам темата,а може би е навреме.
   Преди 2 вечери разбрах,че скъп човек страда от алкохолизъм.Тежко ми е,много го мисля,търся лечения-въпреки че съм наясно,че той не желае дори да ме погледне.Още същата вечер в малкото време,когато съм спала сънувах Крал пентакли.Качвам се на тия надуваемите замъци,дето на тях скачат децата и гледам Крал пентакли.В ръката ми е и го гледам,усещах очертанията на картата,температурата/топла/.Сънувам,събуждам се/кърмя бебето/,заспивам и пак тая карта.
   Често,когато тегля карти за този човек излиза Кралица пентакли,едва ли има връзка,но все пак..
  • I Will Survive wrote:

   Сега виждам темата,а може би е навреме.
   Преди 2 вечери разбрах,че скъп човек страда от алкохолизъм.Тежко ми е,много го мисля,търся лечения-въпреки че съм наясно,че той не желае дори да ме погледне.Още същата вечер в малкото време,когато съм спала сънувах Крал пентакли.Качвам се на тия надуваемите замъци,дето на тях скачат децата и гледам Крал пентакли.В ръката ми е и го гледам,усещах очертанията на картата,температурата/топла/.Сънувам,събуждам се/кърмя бебето/,заспивам и пак тая карта.
   Често,когато тегля карти за този човек излиза Кралица пентакли,едва ли има връзка,но все пак..
   Пряка проекция, търсиш стабилност и затова сънуваш Крал пентакли и Кралица пентакли.
   Но има и още нещо: не знам какво ти е отношението към Бог, но очевидно не е никак добро, затова търсиш и силна фигура, освен това, отново по тази "божествена" родителска линия, имаш и тежки лични отношения с ролята на бащата, на своя баща конкретно.
   Зад един Крал пентакли, винаги неминуемо присъства и дълбоко чувство за вина. У онзи, който го търси, у питащият картите. Чакаш спасение отвън, поне сега-засега.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Не вярвам в Господ-изобщо не понасям попове,църкви,църковни обреди.Кръстена съм като дете и като се сетя се ядосвам здраво.

   С баща ми сме тежки характери.Два остри камъка брашно не мелят. Не се разбираме,различни сме,..дълга тема.Искам стабилни отношения,да,аз не го крия.Ако поне едно нещо е "сигурно" бих се чувствала по-спокойна.
  • Пак си сънувах картите.Сънувам,че карам колело на една от улиците в Костенец,държа картите в една ръка,обаче ги изпуснах и се разпиляха.Веднага спрях и се втурнах да си ги събера,навирах се между ръждясали тръби,бурени,но си ги събрах.Бяха много мръсни и ми беше много кофти,че са в това състояние.
  • Онази вечер сънувах Кулата. Или по-скоро бях вътре в нея, тя се разпадаше, а аз трябваше да се хвърля през парапета и да полетя.
   Знаех, че мога, но ме беше адски страх, нищо че знаех, че е сън и че мога да летя.
   Накрая намах избор и скочих, а всичко около мен се разпадна.
   Държах се за една буца пръст и тя също се разпадна, заедно с земята, всичко се срина, а после не помня.
   Нищо.

   Всеки ден се уча да бъда неграмотна по твоята азбука.
  • Аз винаги (или почти!), нося Таро в дамската ми чанта.

   Сънувам, че тя е подгизнала, че картите ми са мокри и изхабени, приличаха като тези на приятелка - много използвани. Знам, че се сещаш:)

   Тръгнах да ги редя, така че да ги изсуша добре. Изглеждаха "повредени", ала се радвах, че са попили история.
   Една по една ги нареждах да съхнат, бях в някакво барче, не бях у дома си, на всяка търсих подходящо сухо място, а някои, не знам защо, ги оставят върху лед (висулки, лед.. по някои рафтове на бара).

   Незнайно се озовах в книжарница Orange и търсих колода Артурово таро. Исках да покажа на приятелка. Бях с някакви кифли в магазина, уж това ми бяха приятелките, три силиконови жени с надути устни, бюстове и екстеншъни и ми беше много странно, че съм излязла с такъв тип момичета. Говореха само глупости.

   Внезапно пак бях в бара, сама, а това барче беше някак антично, артистично, с много дърво в интериора и изкуство. Прибрах си картите. Започнах да ги броя. Не бяха 78. Не знаех къде са останалите, бях ги изгубила. В съня усетих ужасяваща паника, в съня си спомних за историята на Мона за нейните изгубени карти едно време.

   Върнах се в онази книжарница. Бях забравила, много странно как??!!!, част от колодата си там. Просто ме чакаше на пода, а работещите там бяха достатъчно любезни, да кажат, "Ами това май е ваше. Чудехме се на кой е, стоят от дни така, решихме да не ги изхвърляме". Взех си ги. Не беше моята си жълта колода, беше Артурово таро, наполовина пълна кутия.

   Успях да събера всичките си карти. Сънят завърши с хепи енд. Смесиха ми се оръфаните карти (ти знаеш, твоите), с моите. Радвах се.
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • Снощи имахме среща с момичетата и заговорихме за Друидското Таро.

   Сънувах разни странни неща цяла нощ, за едно новогодишно парти в дома ми, ама домът ми изглеждаше различен, идваха различни гости, вкл. дете на 4-5г., което само дойде на партито. Беше странно, весело, а аз препих от алкохол. Сънят беше много размазан и включваше и някои странни неща, които бих споделила само на лично, а не така пред голяма аудитория :D Но накратко - парти.

   В един момент сънят се превключи как аз и приятелка разглеждаме Таро на Друидите. Много ме заплени една карта на жена, полетяла във въздуха и с жезъл/скиптър в ръката. На пръв поглед изглеждаше много мила, магическа и със особена сила, а на втори поглед - все пак сериозна, строга и изискваща. Беше облечена в синя роба, с качулка. Лицето й се виждаше ясно, косата не, но знаех че зад качулката има опашка. Красиви червени устни. Изглеждаше точно така - полетяла във въздуха, с едната вдигната леко нагоре и държи скиптъра. Отзад нея облачно пространство, очевидно лети. И все едно те кани да дойдеш с нея, неясно къде ще те заведе, ама е за хубаво.
   Отдолу на тази "друидска" карта пишеше нещо от рода на Guardian of the Pentacles, и на мен ми стана ясно, че тук става дума за Рицар пентакли. Замислих се, че нищо не е ясно с пентаклите и явно ролята на Рицаря е да пази от нещо/да те прокара през врата, ама трябва да имаш някакво ниво.
   Следващата карта, която ме заплени и знаех, че трябва да "мина" през нея, и ми се явяваше като пречка за пространството на Рицаря, беше една постройка, направена от тесни пирамиди, почти като остриета. Лилава. Отново във въздуха, но обвита в мъгла и много облаци. Много тъмна карта и едва различима, цялата карта беше в нюанс тъмно лилаво с оттенъци. Както можех да чета, така и не можех, за Бога, не разбрах какво пише, чудех се дали това е Кулата или Страшния съд, май беше Кулата. Кьорих се, кьорих се, не успях да разчета надписа и приех, че това следва да е Кулата, но все пак се колебаех.


   И се събудих.
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • Като прочетох поста на Кюриъс и се сетих, че снощи и аз сънувах Таро мотиви (без да съм присъствала на вашата среща, интересна синхроничност :) ).

   Първата част от съня беше чисто психологична, направо буквална. Понеже детето нещо ме ядоса предишния ден и сънувам, че е дърпал птиците ми грубо през вратичката на клетката и им е наранил краката и крилете. И му се разкрещях, че ги е осакатил, бях бясна. Понеже птиците са символ на свободата, а детето и семейството винаги я ограничават в някаква степен, то съня е ясен..

   После сънувах, че си взимам заек - беше бял. И реших да го приспя като му пея "Зайченцето бяло". Тук не мога да схвана добре посланието, сетих се че приспивах сина ми с тази песен като беше бебе, но какво общо има с момента с птиците - не можах да схвана.

   И накрая сънувах, че съм с Рижко (кучето ми) на разходка. Някакви мъже дълбаят в земята и ме канят да погледна (все едно правят някакви геоложки изследвания ). Като погледнах - бездна, стигаща до ядрото на земята. Призля ми, щях да падна вътре, но кучето ме дръпна в противоположна посока и ме спаси. Сутринта ми хрумна аналогията за Глупака - заради иконографията на картата. А преди няколко дни бях изтеглила комбинацията - Светът, 8 меча, Глупакът и си мислех, че Глупакът след 8 меча е О.К.,Но се чудех, защо Светът е на първа. А в съня - все едно бях на края на света над тая дупка, интересни асоциации на психиката :) .
  • сънувах спомен
   как си говорихме за символа в кралица меча
   и че само по дворцовите меча има птица
   или птици
   сънувах в небето
   картата страшния съд
   и на нея имаше птица
   същата
   птици и синьо небе


   и си казах насън - ше проверя като се събудя
   ама като се събудих съм забравила съня
   ся си припомних


   беше си същата карта - с ангела, с предците
   просто на небето имаше птица като при кралица меча

   стори ми се интересно но не се вживявам вече в нищо
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • Тези дни сънувах доста интересен сън-видение, който се чудех дали да го споделя, но така или иначе, ще го направя. Словото е слово, само когато се чуе и от други хора, т.е. само тогава има значение.

   Тичах из разни коридори с бясна скорост, нямах време, а и ме гонеха, когато се спънах в една карта - уникално красива карта. Гледам я - Висшата жрица, но не моята колода, а различна, изцяло в синьо-лилава гама. Видях, че е Висшата жрица, но един глас ми каза - това е Веста.

   Веста е! Замислих се за всичко.

   И разбрах защо е Веста.
   А после разбрах и защо Юнг я нарича Девицата ...
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • От години не бях сънувала нищо, свързано с Таро. Снощи сънувах, че си гледам (но не помня въпроса) и картите бяха - Папата, Кралица пентакли, 9 пентакли. И си помислих в съня, че картите са прекалено хубави и вероятно - проективни. Тогава се появи някаква жена. "Аз съм синята фея каза и ще ти помогна". А аз си помислих - Синя Луна (форумът), синята фея (като от Пинокио), много сини съвпадения :) .
   Много странен сън, не знам, дали изобщо има някакво значение.