Таро за съвсем начинаещи

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Таро за съвсем начинаещи

   Здравейте, в тази тема искам да улесня онези от вас, които работят с картите от не повече от 1 година.
   Тук може да споделяте вашите комбинации, както и да ги анализирате, да задавате въпроси относно методологията на картите, кое откъде сте научили и кое според вас е важно и ценно за начинаещия като информация.

   Всякакви комбинации от карти за всички сфери на живота могат да се пускат.

   връзка към старата тема от предния сайт
   monavendor.com/backup/index.php?topic=119.0

   Страниците са над 8 и нямаше как да копирам цялата информация. Ако искате да повторите някои свои мнения и тук, го направете.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Здравейте на всички :)
   Сега преглеждах записките си и ми се наби на очи един въпрос,който съм задала за приятелка,направиха ми впечатление картите,които съм тълкувала.
   Вие какво мислите по въпроса?
   Бременна ли е Т?

   Асо Пентакли-Кулата-Страшен съд

   отговора ми е билтогава -Не,това и е голямо желание,но Кулата сгромолясва мечтата и.

   Но сега ,като видях картите се запитах -Дали не е била наистина бременна,но да е паднал плода.Говоря за съвем в началото още,да е имало зачеване,но да не се е задържал плода.
   Вие как мислите?
  • Neftis благодаря за включването :)
   И аз си помислих,че има сериозна пречка да зебременее,но на нея не са и казвали такова нещо-тя не е ходила и на профилактичен преглед някога ,затова дори и да има нещо сериозно,тя не го знае.Просто и закасня и се беше замечтала.
  • Здравейте! Изчетох доста мнения и тълкувания на различни комбинации от карти. Въпросът ми е Как се тълкува взаимодействието между различните карти? Въпрос на интуиция и опит може би? Тълкуването на всяка карта по отделно не ми е проблем и доста често се случва да познавам (когато гледам на приятели, познати). Но като че ли все още не мога да усетя взаимодействието на различните карти, било малки или големи аркани. Много ще се радвам ако някой ми помогне в това ново и интересно начинание за мен! :P
  • Здравейте,избягвам да пиша,защото още нямам какво да кажа. Малко ме притесни днешната комбинация,която ми отговори на "Какво да очаквам в личен,емоционален план". Не ми се споделят подробности,но Смърти и производни ме плашат точно сега.
   Картите са. Смърт-Колелото на съдбата-Кралица жезли.
  • Здравей, someone,
   Смъртта, последвана от Колелото, е неосъществена трансформация, неосъществен преход. Има неща, които трябва да останат в миналото, за да се продължи напред. Кралица жезли на 3-та позиция, дава шанс да се излезе от тази ситуация, да се погледне по-ведро на живота, с повече оптимизъм.
   Комбинацията не е негативна като послание, напротив :) .
  • Lenna wrote:

   Здравейте! Изчетох доста мнения и тълкувания на различни комбинации от карти. Въпросът ми е Как се тълкува взаимодействието между различните карти? Въпрос на интуиция и опит може би? Тълкуването на всяка карта по отделно не ми е проблем и доста често се случва да познавам (когато гледам на приятели, познати). Но като че ли все още не мога да усетя взаимодействието на различните карти, било малки или големи аркани. Много ще се радвам ако някой ми помогне в това ново и интересно начинание за мен! :P
   Здравей и добре дошла, сама се сещаш, че на този въпрос няма как да бъде отговорено. Когато изчислиш комбинаците от комбинациите на комбинациите и отделиш около 20 000 години работа с картите всеки ден по 8 часа, с повече от 7 карти, може и да получиш отговор :)

   Извън шегата, всичко е процес, опит и натрупване на знания. Почва се от първата стъпка и после всичко си зависи от теб.
   Надявам се, форумът за Таро, да ти бъде полезен :)
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Задавам въпроса си тук , тъй като е въпрос за съвсем начинаещи . Интересува ме защо когато редим карти на болен човек , се пада Умереността ? Каква е ролята на тази карта при болест ? Дори въпроса да не е свързан с болестта конкретно , съм забелязала , че тази карта се пада ако човека има физическо заболяване в момента . Аз мисля че иска да каже да се примирим , да приемем че възстановяването ще е дълго , но нещо ми убягва . За съжаление нямам комбинации за пример , падала ми се е на втора или трета позиция .
  • Toni wrote:

   Задавам въпроса си тук , тъй като е въпрос за съвсем начинаещи . Интересува ме защо когато редим карти на болен човек , се пада Умереността ? Каква е ролята на тази карта при болест ? Дори въпроса да не е свързан с болестта конкретно , съм забелязала , че тази карта се пада ако човека има физическо заболяване в момента . Аз мисля че иска да каже да се примирим , да приемем че възстановяването ще е дълго , но нещо ми убягва . За съжаление нямам комбинации за пример , падала ми се е на втора или трета позиция .
   Въпреки, че съм начинаеща ще споделя моето мнението.
   Първо според мен зависи на коя позиция е и картите около нея, предходната и следващата я-така тя дава информация за протичащи процеси-свързвам я с течности в тялото, нарушен е баланс в тялото, преход от едно към друго състояние, време за лекуване, може да показва и лечение. Но за това може да се съди по картите около нея. Така мисля аз :)
  • Въпрос - Какво предизвиква появата на пъпки по лицето ми? :)
   Обърнат Дявол - Асо Мечове - Обърната Кралица на Жезлите

   Накратко - като видях картите си казах, ето тея нерви, гняв, яд, в мен обострят и засилват появата им.
   По обърнатия Дявол мисля,че ми показва, както че знам за този мой проблем(предразположението ми за появата на пъпки) и както, че си го имам, скрит, не винаги на "показ", но тлеещ в мен. По Асо Мечове и Обърната Кралица на Жезлите - ми говори че се обостря и появява, когато се ядосам, изнервя до крайна степен, тогава се влошава и дори протича и възпалителен процес.
   Обърнат Дявол и Асо Мечове - мога ли да разбирам също, че е правено лечение, но неуспешно (питам защото ми е правено преди, но просто тогава изчезнаха, но знам, че просто проблема утихна , не се излекува.) Пък и в картите това виждам.
   но може и да бъркам и да си ги нагласям според мен. Ще се радвам да чуя и вашето мнение и забележки, лек ден и поздрави :)
  • Въпрос: Ще открие ли пътя си скоро Я?
   Шестица Жезли - Петица Пентакли - 11. Справедливост


   Според мен той е открил пътя си отдавна, след като е променил начина си на живот и е обърнал нова страница. Обаче в момента леко се е отклонил от пътя и като че ли е паднал в дупка. Няма желание и енергия за нищо. А като по - нататъчно развитие смятам, че ще открие отново изгубения път и всичко ще бъде нормално. Вие как смятате? Как ще се развият нещата? Приемам абсолютно всякакви мнения и критики към въпроса и анализа. Като че ли анализа ми е малко повърхностен.. :/ :/
  • Lenna wrote:

   Въпрос: Ще открие ли пътя си скоро Я?

   Шестица Жезли - Петица Пентакли - 11. Справедливост


   Според мен той е открил пътя си отдавна, след като е променил начина си на живот и е обърнал нова страница. Обаче в момента леко се е отклонил от пътя и като че ли е паднал в дупка. Няма желание и енергия за нищо. А като по - нататъчно развитие смятам, че ще открие отново изгубения път и всичко ще бъде нормално. Вие как смятате? Как ще се развият нещата? Приемам абсолютно всякакви мнения и критики към въпроса и анализа. Като че ли анализа ми е малко повърхностен.. :/ :/
   Това е въпрос от много общ характер. Бих те посъветвала, поне в началото да задаваш по-конкретни въпроси, за да могат и картите да ти отговарят конкретно :) .
  • Tanya wrote:

   Това е въпрос от много общ характер. Бих те посъветвала, поне в началото да задаваш по-конкретни въпроси, за да могат и картите да ти отговарят конкретно :) .
   Благодаря, ще взема съвета ти под внимание! :)
  • Преди известно време се дискутираха "сексуалните" карти, които за съжаление не записах. По- ми е интересно обаче, има ли "метериални" карти, такива които показват материални успехи и придобивки и кои са те?
   Нима животът не е само капчица роса?
   La vie en rose
  • Armid wrote:

   Преди известно време се дискутираха "сексуалните" карти, които за съжаление не записах. По- ми е интересно обаче, има ли "метериални" карти, такива които показват материални успехи и придобивки и кои са те?
   Привет, Armid,

   Може би деленето на картите на материални, любовни и т.н. не е най-добрата стратегия за научаването на Таро. Пример за това може да са ти 2 чаши и 10 чаши, които винаги се възприемат като "любовни", но най-често питащия остава излъган в надеждите си. Боя пентакли като израз на земното, устоите и стабилността може да се приеме приеме за "материална", в зависимост от зададения въпрос. Няколко примера от моите записки, в които съм се убедила лично: Крал и Кралица Пентакли - могат да бъдат изключително меркантилни хора, робуващи на парите и сигурността от тях. 10 пентакли е нелоша карта, когато става въпрос за материални успехи, но зависи от позицията й и съседните карти, разбира се, защото до Обесен - трудна работа. 8 пентакли я свързвам с отдаване на работата, направо робуване, но доброволно и носещо материални успехи, за сметка на какво е друг въпрос...
  • Някой питаше за "любовни карти". Е, ако изобщо такава терминология съществува, тогава се сещам за една. И да - тя е в много тесен контекст. Да не си помислите, че може да я наричате "любовна" безразборно? =O
   Нека не увъртам повече, става дума за 7 жезли. Хващам я да се появява като сигнификатор за желания някакви, мераци, импулсни пориви. Поривите на човешката природа :)
   За обобщение ще кажа, че всякакви прилики с лица или предмети са случайни, както и опитът това да се нарочи за подобна карта.
  • Здравейте! Имам въпрос. Имам една колежка в работата, която е като мъж-доста мъжествена, с груб глас, стилът и е мъжки изцяло. Казва, че е женена за мъж.Теглих една карта с въпрос, каква и е сексуалната ориентация- падна се 9 Пентакли. Те отговарят на планетата Сатурн, това е карта показваща карма. Но за сексуална ориентация нищо не мога да намеря.
   Вие какво мислите?

   И за още една колежка теглих, не за друго, а понеже ме гледа всеки път много странно. Засякохме се в тоалетната, аз си миех ръцете тя застана зад мен, хвана ме през кръста и ми каза, че искала само да си насапуниса ръцете. Нещо ме съмнява и тя, но тя си е женствена, няма вид на хомосексуална. Та нейната карта е 5 Пентакли.

   Съответно теглих и за себе си, за да видя какво ще се падне. Аз съм си хетеросексуална. Изтеглих Асо пентакли.

   Нека някой да каже, кои карти в Таро описват хомосексуални наклонности. <3
  • JaneTeva wrote:

   Здравейте! Имам въпрос. Имам една колежка в работата, която е като мъж-доста мъжествена, с груб глас, стилът и е мъжки изцяло. Казва, че е женена за мъж.Теглих една карта с въпрос, каква и е сексуалната ориентация- падна се 9 Пентакли. Те отговарят на планетата Сатурн, това е карта показваща карма. Но за сексуална ориентация нищо не мога да намеря.

   Вие какво мислите?

   И за още една колежка теглих, не за друго, а понеже ме гледа всеки път много странно. Засякохме се в тоалетната, аз си миех ръцете тя застана зад мен, хвана ме през кръста и ми каза, че искала само да си насапуниса ръцете. Нещо ме съмнява и тя, но тя си е женствена, няма вид на хомосексуална. Та нейната карта е 5 Пентакли.

   Съответно теглих и за себе си, за да видя какво ще се падне. Аз съм си хетеросексуална. Изтеглих Асо пентакли.

   Нека някой да каже, кои карти в Таро описват хомосексуални наклонности. <3
   Здравей :) .
   Ако аз изпитвах подобно нездраво любопитство, относно сексуалната ориентация на колежките ми, бих се запитала, доколко собственият ми сексуален живот е удовлетворяващ :) .

   Няма конкретни карти в Таро, които описват хомосексуални наклонности, има комбинации и преди всичко - усет.