Важна тема Иемайа /9 пентакли/

  Използваме бисквитки. Продължавайки да разглеждате сайта вие се съгласявате с употребата им. Детайли

  • Иемайа /9 пентакли/

   Картата 9 пентакли някак нежно и ефирно минава по тъч линията на всички гадания, ала остава един постоянен стожер и наблюдател на случващото се, не забравя, не отминава. Тя е все там - дали е до малки или до големи аркани, тя вещае съдби.
   Въпросът е защо тази карта е най-малко рабираната в таро, защо над нея се чудят всички, къде се крие нейната магия и дали има такава изобщо - дали това е изобщо магията на всички деветки в таро, или просто, пентаклите в таро имат своя лична история, която няма аналог в нито една друга боя?
   Какво мислите вие за 9 пентакли, доколко тя е силна - например как тя би стояла до Страшния съд или до 10 пентакли защо нейното значение се засилва до големи карти и напротив, до малките - намалява или ги компенсира - ако е на 3-та позиция. Има много да се мисли и разсъждава за 9 пентакли.
   Освен това, знаем, че тази карта участва във всички магически действия в таро и това не е случайно.

   За мен 9 пентакли е най-леката възглавница, върху която бих поспала, защото тя ще отмени умората - което упоменава връзка с времето и пространствата на съня, със света на душата ...
   Понякога 9 пентакли е просто една пустиня, пясъци, изнурителни и горещи, в които търсим оазиси за спасение, ала забравяме да видим какво е тайното значение - 9 пентакли е скритият коз на Умереността, на 3 обърнати Ас-а : Ас пентакли, Ас жезли и Ас меча - ала обърнати. Това почти не е възможно в подредбата за човешки върпоси, но тук говорим за таро - тези три обърнати аса включват в себе си всички най-важни карти в таро, а техен мост е 9 пентакли.
   Нека поразсъждаваме извън стереотипите,
   9 е завършващо число, ала и първо след осмицата - помислете за числото на безкрайността - какво следва следва след него - мислим, че е единица, ала не е така, остатътността на творението е 9-та - осмислянето на последния порив - 9 пентакли. И тук идва и на помощ за обяснние и Отшелникът - 9 пентакли е поривът на Отешлникът за Спасение - но не в утробата на съня или в мечтата, а в реалността; като имате често появяваща се 9 пентакли направете анализ на Отшелника в последните ви хвърляния, както и на Умереността.
   Близо до сте до мечта, близо сте до себе си и то по безболезниния път.
   9 пентакли е трудна карта в таро и тя не е единствена, ала е още по-сложна, щото е от малките аркани, а всъщност не е.
   Винаги гледайте на 9 пентакли като мост, това не събитийна карта - ако Ас пентакли е остров - 9 ПЕНТАКЛИ Е ЛОДКАТА ДО ТОЗИ ОСТРОВ.
   И знайте, че имате център, който преди Ас пентакли оформя битието си в реалния ви живот; 9 пентакли подсигурява всеки път, приимете я като колан и като въже, което ви държи здраво за живота.
   Copyright © 2015 Mona Vendor. Всички права запазени.
  • За нея ли става въпрос? -
   Yemoja (Yoruba: Yemọja) is a major water deity from the Yoruba religion.
   She is an orisha and the mother of all orishas, having given birth to the 14 Yoruba gods and goddesses. - уики
   [IMG:http://fashionland.net.br/wp-content/uploads/2013/10/Screen-Shot-2013-10-20-at-5.01.50-PM-575x865.png]
   Свързват я с водата?
   Yemoja -
   African Goddess of the Oceans and Protector of Pregnant Women

   Yemoja represents the divinity of all the oceans. She is said to be the mother of all Orishas & expresses her mothering throughout the earthly & heavenly realms. Yemoja is the matriarchal head of the cosmic universe. Yemoja is known to be very stern & expresses the protective energies of the feminine force. - от тук


   Честно казано, не съм сигурна, че мога да уловя връзката между картата и тази Ориша... освен, че вероятно е супер Оправно същество, каквито би трябвало да се всички, показвани през 9 Пентакъла - в състояние да творят собствения си свят.
   Но защо е свързана с водата?

   [IMG:https://vhx.imgix.net/yemojariseoftheorisha/assets/d612d8a5-1f43-471c-a55d-d1565cf079fe/Youtube_Banner.jpg?fit=crop&fm=jpg&h=720&w=1280]  • Да, Йемайя и Ошун са едно и също, едното е дахомейска традиция, проникнала и в Бразилия другото е хаитяско-кубинска.
   Но това на този етап, няма отношение към картата тук в тази тема. На по-късен етап, може да се обсъжда в подфорум за напреднали в темата Таро и Йоруба.
   Copyright © 2015 Mona Vendor. Всички права запазени.
  • Какво е мнението ви за следната комбинация :
   Затворът/Обесеният,Иемайа,Отпътуването на Героя/Колесницата

   Става дума за настроението на човек към определно действие. Акт,който не е приключил успешно в миналото и има вероятност сега да се осъществи.

   Затворът е калциран ГА,минавайки през Иемайа,се стига до активен ГА-Отпътуването на Героя. За какъв процес става дума според вас? Аз си го представям като отприщване на някаква енергия,сила,на активност,която досега не е намирала никакъв израз. Била е меко казано потисната и тъпкана,без отдушник,без реализация. Сега се дава шанс личните възможности да се отприщят. Бягство от Затвора. Може би и край на мъчителен период,който приключва с освобождаването на индивида от клетката,в която е битувал. Човекът не е могъл нищо да направи,пък и да е искал- не му е било времето. Стагнация. Чрез Иемайа пластовете имат възможност да се разместят. И ще се. Поне според мен.
  • Mona написа:

   9 пентакли значи икономика на времето - лично време - личен живот - лична смърт.
   Спиращи дъха теми. Особено, ако се вземе предвид, че тъкмо това лично време, лично свое време ние трябва непристъпно да разположим своите блага при себе си - omnia sua secum - с които сетне разполагаме, и тогава, когато решим доброволно да пожертваме част от времето си като добродеяния в negotum (социални задължения) и в curas (грижи) за своите неща, тяло и душа и за други ближни нам същества.
   Които губим всеки ден. Сбогуваме се.
   Нещо от архива, което много ми хареса, имам някакви бегли наблюдения над картата последни дни, по-късно може и да ги коментирам.

   Всеки ден се уча да бъда неграмотна по твоята азбука.
  • wolfy написа:

   Mona написа:

   9 пентакли значи икономика на времето - лично време - личен живот - лична смърт.
   Спиращи дъха теми. Особено, ако се вземе предвид, че тъкмо това лично време, лично свое време ние трябва непристъпно да разположим своите блага при себе си - omnia sua secum - с които сетне разполагаме, и тогава, когато решим доброволно да пожертваме част от времето си като добродеяния в negotum (социални задължения) и в curas (грижи) за своите неща, тяло и душа и за други ближни нам същества.
   Които губим всеки ден. Сбогуваме се.
   Нещо от архива, което много ми хареса, имам някакви бегли наблюдения над картата последни дни, по-късно може и да ги коментирам.
   Добре, че има хора, които още намират забравени неща в Архива. Замислих се и аз.
   Това, което си цитирала е ценно, кой знае кога е писано.
   Copyright © 2015 Mona Vendor. Всички права запазени.
  • Въпрос за работа

   2 жезли – Паж жезли – 9 пентакли

   2 жезли + паж = едно цяло

   Жезлите говорят за повтарящи се събития, видяни са много предложения за работа и много ще се видят. Жезлите говорят за повтаряемост, а пентаклите за стабилност.

   9 пентаклиНАЙ-стабилната карта, забиваш корени в земята, в оста на земята си. Независимо от работата, това ще стане, дали на тази, дали на друга – 100 %
   Свързана е и със здравето, стабилна психика, може да понесе всичко. Старият период е свършил, сега идват 9 пентакли.

   Няма карта в таро, която да се пребори с 9 пентакли.
   Изстрадано желание, последна фаза на страданието. Отвъд нея няма нищо.


   Записки от видео-чата, сетихме се на общата среща за точно тази комбинация, момичето си намери чудесна нова работа, да й е честито!!!

   Всеки ден се уча да бъда неграмотна по твоята азбука.
  • Хубава карта е, ама и нямаш много почва под краката си.
   Целувката на Съдбата, която те държи точно милиметър над пропастта и някак я прескачаш, това не прави обаче пътуването по-малко страшно.
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • Имам наблюдения напоследък върху 9 пентакли. Заформило се е някакво общо мнение, че тя е супер положителна карта и всеки й се радва, като я види в подредбата. А тя не е карта за любов (примерно), не е изобщо карта за някакви човешки битовизми. Единственото й положително проявление през годините видях в осъществяване на съкровена идея - и то с усилия и осъзнаване. Да намериш смисъл (личен, той не може да е общовалиден) и да успееш да го осъществиш - това за мен е 9 пентакли. Иначе, падала ми се е и на други въпроси и не помня да са завършвали с някакъв happy end.
  • Kalika написа:

   Да намериш смисъл (личен, той не може да е общовалиден) и да успееш да го осъществиш - това за мен е 9 пентакли.
   Да! Аз имам същите наблюдения.

   Островът на спокойствието. Уединението. Няма отношение към любовните връзки, защото 9 пентакли е личностна карта, такова спокойствие може да има човек само сам със себе си. На този остров нищо и никой не може да го докосне, а подобно нещо не му и трябва.

   Аз й се радвам в повечето случаи, защото показва удовлетворение и спокойствие, в които човек се наслаждава на себе си, на живота си. На фона на 9 пентакли за какви любови да говорим... Има самота в тази карта, но тя е ползотворна, да не кажа дори желана. Просто човек си е самодостатъчен.
  • 9 пентакли е Венера в Дева.

   Благородство. Отплата за добри дела. Благодарност от постигнатото със собствени възможности и усилия. Разумна наслада от постигнатото, без да се забравя цената, която е платена и без да се изпада във фиксации. Заслужена наслада. Доволство, достатъчност, оценяване на постигнатото до момента и споделянето му, раздаването му на нуждаещите се, което го прави още по-сладко. Цветята на терасата ти, които си отгледала с много любов, ала оставяш и други да им се любуват. Лечителски умения, които прилагаш. Отзивчивост, благодеяния, благотворителност, помощ навреме. Ръце, които се грижат...
   Спасителният залък за умиращия от глад. Едно палто за премръзващия навън. А също и лека въздържаност, умереност в исканията, защото знаеш - всичко си има цена, няма неплатен обяд и колкото повече искаш, повече плащаш. Картата показва умереност в исканията, но и безлимитно раздаване на постигнатото със собствени умения. Наученият закон на даването: Колкото повече даваш, повече имаш.
   В духовен план е натрупаната мъдрост, заедно със съвсем разумен, премерен, реалистичен оптимизъм. Бегачът на дълги разстояния, който е дръпнал толкова напред, че се е отделил от другите и затова е леко сам, ала достатъчно духовно богат, за да не бъде никога самотен. Интроспекция, развиване на духовността. А също и нови хоризонти. Меките, пастелни нюанси на залеза, който не избожда очите ти като изгрева, но в същото време е богат на цветове и толкова красив, че искаш да му се наслаждаваш дълго. Времето, когато се поспираш, обръщаш назад и си казва: "Ех, че хубаво стана парчето! - Сега мога да си изпуша една цигара с кеф и да помисля: Какво красотичка още да сътворя утре."

   Магията й се състои в това, че тази карта е самата добра съдба, която те постига и която е твое съзнателно дело.
   Fiat Lux!
  • Реа, това описание не съвпада с природата на Венера в Дева. Все пак това е една Венера в падение, не е способна на тези неща, нито по този начин.

   Колкото до картата, 9 пентакли спокойно може да бъде и ужасяваща.

   Добре е, че повечето имаме късмет с добрата й страна.
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • Ново

   curi0us написа:

   Реа, това описание не съвпада с природата на Венера в Дева. Все пак това е една Венера в падение, не е способна на тези неща, нито по този начин.

   Колкото до картата, 9 пентакли спокойно може да бъде и ужасяваща.

   Добре е, че повечето имаме късмет с добрата й страна.

   Венера е много силна в Дева според една друга интерпретация. Нищо, че е леко сдържана там. И точно в Дева тя проявява състраданието, обича да се грижи за нуждите на другите.
   [IMG:http://petardanov.com/jpg/Wlad_astrologiya/Wlad_astrol_26.jpg]


   Както и да е.

   curi0us написа:

   Хубава карта е, ама и нямаш много почва под краката си.
   Целувката на Съдбата, която те държи точно милиметър над пропастта и някак я прескачаш, това не прави обаче пътуването по-малко страшно.
   Какво й е ужасяващото на 9-ка пентакли? Не почвата под краката ти е условие за щастие, а онова в сърцето ти...
   Fiat Lux!
  • Ново

   Добре, имаш право на своето мнение.
   Според старите автори Венера е в падение в Дева, и в екзалтация в Риби.
   Т.е. няма как да е силна точно в Дева.

   Виждам, че имаш тенденция да коригираш, вкл. в моята тема, с наставления и други, но защо не можеш да приемеш, ако някой теб те коригира?

   Питам абсолютно нормално.
   DIGNITY ALWAYS WIN.