Kalika написа:
Аз мога да си представя Йемая като Венера в Риби или Венера в Телец. Императрицата за мен е Венера в Телец. Но Меркурий силен / екзалтиращ в Риби.. Просто говорим за различни неща.Rhea написа:
По тази схема Меркурий е на трон - екзалтира в Близнаци и се отразява в Риби. Не мисля, че Рибите са отнесени. Никак даже не са. Повърхността на водата е измамно гладка. Ала само повърхността. Не подценявайте Нептун. Морето е нашата майка, а не сушата. Сушата е скучна. Екзюпери е казал, че животът е вода. И е прав. Темата е за Йемайа, а тя е Богиня на водите.
Кюри, не разбирам повече от всички, давам само едно по-различно мнение от общоприетите. А на теб, като ти е ниско, не се навеждай, никой и нищо не те принуждава да правиш това. Вдигни високо глава, вирни нос и отмини.
Аз имам силен Нептун - в почти точен съвпад с Медиум Цели и на всичкото отгоре - рибешки асцендент. Пределно са ми ясни характеристиките на Нептун - плюсовете и минусите. Да се люшкаш от ролята на жертва в тази на спасител (Христос / епохата на рибите - да не говорим). Но Меркурий определено не е силен там. Венера - да, но не и Меркурий.

Прилича на Звездата, която астрологично се свързва с Водолей. Или, ако се върже с Венера, то тя е Венера Урания:

За католиците това е Богородица и я наричат Stella Maris:

На изток е Лакшми:

Ала това е Звездата /Венера/ и е трансценденталната земя, която не дава кармични и циклични плодове тук, на тази Терра.
9-ка пентакли е Венера в земен знак и по-специално в Дева.
Тя дава земни плодове и материално изобилие.
Тя е Богинята, която слиза на Земята и здраво стъпила там, ни дава малък остров от блажено убежище /морето понякога е толкова уморително/:

А от където преминава, превръща тази планетка в Райска градина:

Тя е малко бягство в Земен Рай, макар и краткосрочен. Тя е надежда и обещание за един по-красив свят. И е самата Радост.
Ех, тази 9-ка пентакли, тази Венера в Дева!!!

Fiat Lux!