Какво искат жените?

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Какво искат жените?

   Споделям линк към статия на мъж, който разсъждава по темата.
   Какво мислите и вие по въпроса, а и изобщо за жената?

   Жените определено не мислят като нас. От тази гледна точка би било най-лесно да ги сметнем за извънземни и да ги оценяваме като такива. Постоянно чуваме за тях,че са странни и че не знаят какво искат. Да, странни са, но второто не е вярно. Проблемът е в самият въпрос и дори на чисто лингвистично ниво. Защото чрез езика си ние боравим с крайности и подсъзнателно е трудно да възприемем средно положение. Имаме думи “добър” и “лош “, с техните варианти, но не и дума за “умерено добър”. Такова словосъчетание звучи странно… а за жените е невъзможно да дадат еднозначен и прост отговор.
   Но едно нещо е сигурно – жените не правят избора си, вземайки впредвид колко “мил” е мъжът. Милото отношение няма да накара никоя жена да избере вас. Една от най-глупавите стратегии, които съм виждал, е да се опитваш да убедиш момичето, че те харесва. Когато една жена не е заинтересована, мъжете често я гонят, молят я и правят всичко по силите си, за да променят мнението й. Лоша идея. Идея, която няма да даде резултат.
   Подобно поведение поражда нашия стремеж да удовлетворим жените, като правим неща, чрез които да получим женското одобрение. Но жените НИКОГА не се впечатляват от мъже, които им се покланят. Те се дразнят от тези, които търсят одобрението им. Жената има нужда от ранг и увереност и ти си длъжен да й ги дадеш !
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Видях това на стената си във фейсбук, харесано от маса жени, разбира се.

   Уловката е, че това е невъзможна идея, не защото няма силни мъже, а защото няма слаби жени. Да си слаб не е привилегия на женския пол, а на характера. Слабостта няма как да е аргумент за нищо, особено пък метафора на женственост и нежност. Докато живеем с подобни клишета, митологизирани главно от женски представи за любовта, няма никога да сме наясно със себе си.

   Дълбоко се съмнявам, че това го е написал Ремарк.

   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Жените искат всичко, дори и да не го признават или да играят разни игри и игрички. Така е - искат всичко: от до.

   За съжаление обаче, "всичко" не съществува, ако се замисли всяка една, всеки един.

   Обикновено, жените получават не всичко, а наполовината от половината на половината на нищото, тъкмо защото са искали всичко накуп. Не става, момичета.
   Не може да се иска нещо, което не може да се даде в замяна - първи закон на Баланса и на Умереността.

   Мъжете никак не разбират това "всичко", непонятно им е. И почва едно чудене какво иска тази или онази жена. Отговор, разбира се - липсва. Следва отдръпване в мъжкия свят - жените си мислят - ау, имаме проблем, отиваме на врачка.
   Не, мъжете са по-рационални и слава богу, но точно заради това, че са рационални попадат в капана на чуждата илюзия, чувствайки се виновни, без да го осъзнават обаче - точно както Аз-ът попада в капана на морето от несъзнавано и се "удавя".
   Не може да живееш живот на друг човек, при условие, че другият човек няма как да живее твоя. Втори закон на Баланса.

   Да се върнем на всичкото при жените: от емоционалните заблуди на ранната хормонална възраст (при някои жени - вечна), до метафората за билогичния часовник: фразата "нямам време" и трябва да се "отстреля" някого за поколение, е погрешна формула. И води обикновено до злощастни резултати.
   Не може да очакваш илюзията за време да е равносилна на билогичното ти време: има време да родиш, има време и да не родиш. Трети закон на Баланса.

   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Непрекъснато срещам жени, които жадуват за принца на белия кон, вярват в неговото съществуване и жадуват за "спасението " си чрез него. Имам чувството, че искат да да ги спасят от самите тях. Да ги спасят от поемането на отговорност.
   Нима животът не е само капчица роса?
   La vie en rose
  • Armid wrote:

   Непрекъснато срещам жени, които жадуват за принца на белия кон, вярват в неговото съществуване и жадуват за "спасението " си чрез него. Имам чувството, че искат да да ги спасят от самите тях. Да ги спасят от поемането на отговорност.
   Това е ясно. Въпросът е откъде идва тази трайна самозаблуда и защо продължава да намира една чудесна хранителна среда, при условие, че нито има такива мъже, нито някога е имало.
   Т.е. това е безкрайно невъзможно.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Ами как - всички приказки са бъкани от принцове на бели коне, спасители от вещици, от лоши крале, от мащехи. Но явно на момченцата им четат по-малко приказки, защото никой от тях не се разпознава като принц, но иначе всички момиченца се припознават в принцесата. Или им харесва само частта с принца и коня, но не и със спасителя - т.е. красавец без съдържание (и без топки). Някои момичета навреме успяват да разграничат приказката от реалността, но други живеят с тази илюзия до края на дните си.
   Нима животът не е само капчица роса?
   La vie en rose
  • Armid wrote:

   Ами как - всички приказки са бъкани от принцове на бели коне, спасители от вещици, от лоши крале, от мащехи. Но явно на момченцата им четат по-малко приказки, защото никой от тях не се разпознава като принц, но иначе всички момиченца се припознават в принцесата. Или им харесва само частта с принца и коня, но не и със спасителя - т.е. красавец без съдържание (и без топки). Някои момичета навреме успяват да разграничат приказката от реалността, но други живеят с тази илюзия до края на дните си.
   Всичко е въпрос на интелект.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Стана дума в друга тема, а и напоследък в социалните мрежи се коментират желанията на жените (деца, бракове и т.н.) и видите ли, заради това мъжете бягали и намирали по-лесни опции - да не са отговорни, защото семейството било отговорност, бягали в порното и т.н.

   Та питам сега всички жени, защо искате да се омъжвате, омъжите?
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Mona wrote:

   Стана дума в друга тема, а и напоследък в социалните мрежи се коментират желанията на жените (деца, бракове и т.н.) и видите ли, заради това мъжете бягали и намирали по-лесни опции - да не са отговорни, защото семейството било отговорност, бягали в порното и т.н.

   Та питам сега всички жени, защо искате да се омъжвате, омъжите?
   Никой не ми отговори на този въпрос.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Една жена може да иска от един мъж само толкова, колкото може да й даде той. Не може да искаш от човек, когото знаеш, че не може да ти даде каквото искаш, чудеса - невъзможно е.

   И една жена може да иска от един мъж точно толкова, колкото дава: ако иска красив мъж, добре е да е красива. Ако иска висок мъж, добре е да висока. Ако иска богат мъж, добре е да е богата и тя. Иначе няма как да има баланс, нито реализация на желанията. Или поне едно от трите.
   Толкова е просто всичко.

   Затова, жените е добре да имат реалистични желания спрямо онова, което наистина дават и искат да получат. Не, ако са с един мъж, да си мечтаят за друг, който няма как да се появи в живота им, просто защото няма как да се появи и да не тормозят партньорите си с нереалистични желания.
   Проблемът е, че повечето жени не умеят да бъдат сами и си губят времето с глупави връзки, които мислят за любов.
   Всяка една жена всеки ден може да "свали" поне 10 мъже и да почне да играе, мислейки си, че е център на вселената, а после да е разочарована, че не е и че не е удовлетворена ...
   Тъпо е, всички тези игри са тъпи.

   Неслучайно безкрайно презирам женските фасони. В желанието си, жените да са различни, стават смешни. Просто всеки трябва да има реална оценка за себе си.
   Сега обсъждаме жените и като жени, е добре да си видим всички неприятни и противни черти.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Права на 100%.

   Обаче баланс, баланс.. не си ли виждала грозни, тъпи и досадни жени, с мъже красиви, които ги търпят? Има го понякога и обратния вариант.
   Ние като човешки същества (мислещите от нас) се опитваме да намерим логика, опитваме се да вкараме света в рамки, включително и човешките отношения, но все по-често си мисля, че няма никаква система, нито пък логика. Липсват и човешките представи за справедливост в света, и още повече в отношенията.

   Но задачката е хитра, умна и полезна, за психологическото здраве на човека и способността адекватно да се оценява...
   Моята противна черта е, че мрънкам доста, и все кърша китки. Много философствам и заливам пространството с думи, вместо с афект. Срамувам се, страхувам се да правя нещо ново. Мъжете се виждат в чудо с такова дърво, на което хем му се живее, хем не му стиска. Често съм недоволна, а така си прикривам моята неувереност, прехвърляйки проблемите навън.

   Не знам това съвпадение ли е, но точно това си мислих днес - че с толкова противни черти кой би ме харесал и изтърпял и какво ми е толкова специалното. Защо пък да "заслужавам" обожание и романс като в приказките (нещо, за което мечтая), след като често проявявам глупави и неприятни черти.

   Темата се появява абсолютно навреме. :D
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • curi0us wrote:

   Права на 100%.

   Обаче баланс, баланс.. не си ли виждала грозни, тъпи и досадни жени, с мъже красиви, които ги търпят? Има го понякога и обратния вариант.
   Ние като човешки същества (мислещите от нас) се опитваме да намерим логика, опитваме се да вкараме света в рамки, включително и човешките отношения, но все по-често си мисля, че няма никаква система, нито пък логика. Липсват и човешките представи за справедливост в света, и още повече в отношенията.

   Но задачката е хитра, умна и полезна, за психологическото здраве на човека и способността адекватно да се оценява...
   Моята противна черта е, че мрънкам доста, и все кърша китки. Много философствам и заливам пространството с думи, вместо с афект. Срамувам се, страхувам се да правя нещо ново. Мъжете се виждат в чудо с такова дърво, на което хем му се живее, хем не му стиска. Често съм недоволна, а така си прикривам моята неувереност, прехвърляйки проблемите навън.

   Не знам това съвпадение ли е, но точно това си мислих днес - че с толкова противни черти кой би ме харесал и изтърпял и какво ми е толкова специалното. Защо пък да "заслужавам" обожание и романс като в приказките (нещо, за което мечтая), след като често проявявам глупави и неприятни черти.

   Темата се появява абсолютно навреме. :D
   Има много подобни двойки, да, но това не означава нищо: нито мъжът е толкова красив и престижен, нито жената - красива и умна. В представите на повечето, всичко е от доброто най-доброто. Но това е само във фантазмите. Дефицитите рано или късно ще се проявят. Парадоксът е, че успелите, умни и богати мъже харесват умни жени, а не квачки.
   Истината е, че такива мъже няма да се намерят на улицата, нито във фейсбук, нито в нашите ширини, добре е да сме наясно с това. Тези мъже много работят и имат други цели - не да свалят жени, но жените са решили, че ще им звъннат на вратата.

   Примери много, сега се сещам за Доналд Тръмп и съпругата му Мелания. Уникално красива жена, с богата кариера на модел. Била е много богата и преди да се срещне с Тръмп ...
   Не виждам за какво ти е обожание и романс, след като това са невъзможни неща? Или поне не за дълго. Има много по-устойчиви и важни неща от това.
   Твърде много приказни модели.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Armid wrote:

   Е, неприятни черти и слабости всеки има, и жени, и мъже. Неприятните черти не са присъщи само на жените.
   Аз лично имам доста :)
   Затова уточних, че сега говорим за жените. Има време и за мъжете.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Не знам, момичета. Пълно е с мъже, а жените се оплакват, че нямало мъже. Някъде жестоко се губи връзката ...

   Май се сещам, всички жени искат някаква истинска единствена любов. Май е време да си кажем, че такава няма и че всяка нова любов е предпоследна.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Е, това са селските пръчки у фейсбукО.
   Които по цял ден пускат пасивно-агресивни статуси и говорят за "Истинските мъже".
   Жалко е, че и в реалността има такива хора, пълни с негативизъм, от които е добре човек да страни, защото могат да го присламчат в негативната си призма за "мъжете" (или нещо друго, аналогично)..

   Повдига ми се и от изречения, започващи с "Истинския/Истинската Х....", разбира се, последвани от "трябва да...". Защо хората, които ги пишат, просто не си признаят, че имат някакви претенции и искат нещо-си, а не да се опитват да се крият зад предписания, канони и че уж така трябвало...

   И също толкова ли е трудно да сме свободни, но и да даваме свобода на другите, просто да живеем живота си, а не постоянно да се опитваме да контролираме... да искаме нещата да са по определен начин.

   Обширна е темата <X
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • curi0us wrote:

   Е, това са селските пръчки у фейсбукО.
   Които по цял ден пускат пасивно-агресивни статуси и говорят за "Истинските мъже".
   Жалко е, че и в реалността има такива хора, пълни с негативизъм, от които е добре човек да страни, защото могат да го присламчат в негативната си призма за "мъжете" (или нещо друго, аналогично)..

   Повдига ми се и от изречения, започващи с "Истинския/Истинската Х....", разбира се, последвани от "трябва да...". Защо хората, които ги пишат, просто не си признаят, че имат някакви претенции и искат нещо-си, а не да се опитват да се крият зад предписания, канони и че уж така трябвало...

   И също толкова ли е трудно да сме свободни, но и да даваме свобода на другите, просто да живеем живота си, а не постоянно да се опитваме да контролираме... да искаме нещата да са по определен начин.

   Обширна е темата <X
   Истината е, че не можеш да контролираш никого. Можеш да го манипулираш, но не и контролираш. А и всичко е до време.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Стана дума в друга тема за мъжката "пещера" - в която мъжете се криели от всички ... Как пък всички решиха, че само мъжете имат нужда от дистанция и от отдръпване?!

   Ето една жена какво е направила, разкошно е! Аналог на мъжката, това е женската "пещера". По-скоро е външен израз на вътрешния женски храм. Коя къща си избирате вие? Аз се спирам на номер 5 :)

   Разгледайте, супер са.

   теменос
   Stay soft. It looks beautiful on you.