Kalistro написа:
След като вече Мона каза какъв е отговора, малко да потеоретизирам върху картите, защото съм озадачена от ролята на 6 жезли. В този случай категоричността на не-то би трябвало да е свързана с двата големи аркана - по Силата на първа - противопоставяне, заинатяване, твърдоглавие; по Звездата на последна - питащият се рее из облаците, иска да получи желаното, но то няма как да се случи без промяна на житейския път, с други думи - ако искаш различен резултат от това, което си получавал до сега, трябва да действаш по различен начин. Двата големи аркана описват и пасивността на питащия, той сам се е поставил в тази ситуация с бездействието си. В други теми Мона бе писала, че при такива конструкции (голям аркан, малък аркан, голям аркан) средната карта има най-голяма информативна стойност. Само, че тази 6 жезли е пълна противоположност на Силата и Звездата. Тя би трябвало да илюстрира активност, желание, действия, водещи до успешен завършек. Обаче не води до нищо. Дали защото не може да преодолее стените, съградени от Силата и Звездата, или по друга причина, ето това не ми е никак ясно.Mona написа:
За да съм по-точна, отговорът е НЕ.kolevaani1 написа:
Силата - 6 Жезли - Звездата
"— А сега ми кажи защо говориш непрекъснато за добри хора? Ти да не би всички да наричаш така!
— Всички — отвърна арестантът, — зли хора на света няма.
— За пръв път чувам такова нещо — усмихна се Пилат..."
— Всички — отвърна арестантът, — зли хора на света няма.
— За пръв път чувам такова нещо — усмихна се Пилат..."