Идеи за почивка и екскурзии

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Идеи за почивка и екскурзии

   Нека в тази тема да се предлагат идеи за почивки, независимо дали в България или в чужбина.
   Визирам конкретни дестинации, хотели, мнения за обслужване, храна и забавления, изобщо всичко онова, от което се интересува всеки почиващ, за да е безметежна почивката му. Пък и сега идва лято и всеки почва да планира годишния си отпуск, макар че дори май ме позакъснели :)

   Аз в момента съм в размисъл относно две дестинации - Италия или Гърция: Сицилия или островите Закинтос, Санторини или Крит. Гледам оферти, но още не съм се спряла на нито една.
   Ако някой от вас е бил там, ще се радвам да сподели впечатленията си.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Чудесна тема!Много ме зарадва :)
   В Крит бях миналия септември.Избрах "ол инклузив" оферта с идеята да не се харчат много непредвидени пари и ми се получи добре.Толкова ми хареса,че обмислям и тази година още един път в друг хотел- не че съм недоволна,а за да не повтарям едно и също.Закинтос е другата дестинация за август/септември и аз все още само гледам оферти.Забелязах и евтини полети за Кипър за високия сезон и вариант самонастаняване , предстои да разпитам хора,които живеят там за най-добрите възможности за настаняване,но за самия Кипър като дестинация имам малко информация.
   За Сицилия съм чувала от една тур-агенти ,че транспорта е най-изгоден и лесен до Малта и оттам е близо и евтино с Ферибот.Или до Рим има полети, ако имаш 2-3 дни да разгледаш града и после с влак или вътрешен полет до Сицилия.
   Ла Мадалена беше моя избор там и airbnb.com за настаняванета.
  • Благодаря за информацията.

   Споменаваш Кипър, не мога да си обясня защо там е толкова скъпо на фона на други дестинации, хотели и изобщо оферти. Мислех да ходя там по Коледа, но се отказах - въпреки ниския сезон, цените бяха като за остров Капри.

   Колкото до Крит, това ми е мечта от дете, заради историята и т.н. Но досега никога не съм предпочитала ол инклузив - да вися на едно място и да се храня от едно място не е за мен. Атмсоферата е по таверните, ресторантчетата, по улиците ... Пък и в крайна sметка, поне за мен де, отивайки някъде, не отивам с мисълта да ям :D

   Макар, че е добре да направим анкета къде ни е било най-вкусно. В тая връзка, прехвалената храна на испанците е ... прехвалена, както и кус-кус манджите в Северна Африка.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Някой има ли впечатления от Турция, визирам специално Истанбул, нямам предвид турските курорти.
   Досега не съм била в Турция и мисля, че е време да го направя.

   Ще се радвам някой да сподели лични впечатления от всичко, което му е направило впечатление, добро или лошо.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Аз съм била в Истанбул, голяма красота, усмихнати и модерни хора, обиколих Таксим пих кафе със мляко в едно заведение там, направи ми впечатление, че в менюто освен многото видове кафе, ги предлагаха в три размера - късо, средно, дълго. Аз пих дълго, донесоха ми го в голяма чаша и струваше 12 лири - около 11лв мисля че е. Има много засилено полицейско присъствие, както униформени така и цивилни. Със кораб за туристи, направихме разходка през Босфора, толкова красиви сгради имаше. Малко из Капалъ чаршъ, нямах много време не можах да обикаля много места. Но ми направи впечатление, че не видях забрадени жени, това ме беше учудило, докато в Холандия са на път и през път, колко иронично. В Анталия също много полиция, но цивилни и също нямаше забрадени, до късно мъже жени са по барове, заведения, но с разликата, че музиката им е от младеж седнал на по високо столче и с една китара свири и пее, но не чалгия, а чужди песни, някои джаз :) . Много ми хареса, задължително ще посетя отново Турция, но искам този път в Кападокия
  • Didi wrote:

   Някой посещавал ли е Крит от вас - имате ли някакви конкретни впечатления оттам? :)
   Зависи какво търсиш там. Аз не съм, но това е задължителна дестинация за всеки, който се интересува от най-древната история на европейската цивилизация, защото от Крит тръгва всичко.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Санторини и Малта. Страхотно е! А и не са чак толкова скъпа дестинация.На Санторини съм била 5 пъти и всеки път се влюбвам отново. Иначе за догодина ми се иска да отида в Мексико. После ще питам картите, дали ще ме огрее ;)