Pinned Трудови правоотношения

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Трудови правоотношения

   Темата е копирана оттук, неин автор е Lora.
   В темата може да задавате своите въпроси относно трудовите правоотношения.

   Lora wrote:

   Много се радвам, че тази идея стана факт.
   В момента, а и не само, има много хора, които се вълнуват от трудови отношения/правоотношения. Всеки от нас попада в ситуации, които не разбира и понякога не избира правилното решение за него. Надявам се да съм полезна на хората, с това, което работя.

   Не е задължително човек да разбира от всичко свързано с трудовите отношения, но има неща, на които задължително трябва да се обръща внимание.
   Нещо, което е много важно са трудовите договори, но понякога хората не обръщат нужното внимание и след това стават доста недоразумения, поне моят опит говори за това.
   Искам да Ви дам един съвет: Винаги гледайте по какъв член от Кодекса на труда сключвате трудовия договор и на колко часа трябва да работите. Това е изключително важно!

   Предлагам в тази тема да обсъждаме отделните казуси, които възникват с трудовите договори. Вие сте.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Възможен ли е договор (не трудов задължително), при който работодателят не се задължава да изплаща суми, и който договор е в рамките на изпитателен срок? Има ли подобни положения?
  • Didi wrote:

   Възможен ли е договор (не трудов задължително), при който работодателят не се задължава да изплаща суми, и който договор е в рамките на изпитателен срок? Има ли подобни положения?
   Тук Лора е специалистът.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Didi wrote:

   Възможен ли е договор (не трудов задължително), при който работодателят не се задължава да изплаща суми, и който договор е в рамките на изпитателен срок? Има ли подобни положения?
   Това, според мен, единствено ако е някакъв стаж, който не се заплаща. Иначе би следвало всеки труд да бъде заплатен.
   Нима животът не е само капчица роса?
   La vie en rose
  • Lora wrote:

   Не мога да разбера въпроса. Но по принцип трудовите договори вървят с изпитателен срок.

   Да, целта на въпроса бе да узная доколко е възможно и дали изобщо е възможно да те вземат на трудов или друг договор без да ти плащат, с обещанието, че след определен изпитателен срок ще започнат. И така, да разбирам, че само стажовете могат да се водят по този начин ли? Но и те следва да се заплатят.
   Горе долу схванах, въпрос на лична отговорност е да работиш за без пари :)
  • Напускала съм много работи и като се връщам назад във времето, за нито една не съжалявам. По-скоро съжалявам, че съм започвала някъде. Явно преценката ми не я бива. Това при мен идва от факта, че ме бива за определени неща, но искам да се виждам в някакво друго амплоа. Чудя се как са ми се вързвали тези, които са ме наемали.
   От около 5 години съм self-employed :) Няма кого да заблуждавам вече.
   Нима животът не е само капчица роса?
   La vie en rose