Защо българите са толкова болни?

  Използваме бисквитки. Продължавайки да разглеждате сайта вие се съгласявате с употребата им. Детайли

  • Защо българите са толкова болни?

   Имате ли обяснение, защо българската нация е толкова болна?
   Какви са причините според вас за това явление?
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Твърде възможно е мнозинството българи да имат склонност да мултиплицират своите душевни терзания в псевдо кармична обремененост. Тоест, дори и болестите да са реално съпътстващи живота (което според статистическите извадки е валидно за България) с увеличаваща се честота напоследък, психичният "плазмодий" е с умопомрачителни размери.

   Станах свидетел на дискусия по БНР, чиято тема беше връзката между болестите и психическото състояние. Според хипотезата има взаимно влияние, като кондицията определя предразположеността към развитие на заболяване. В тази област има проведени експерименти и теоретичен материал.

   Отделно от това, фолклоризираната легенда за "болната българска нация (която няма да доживее до пенсионна възраст)" изглежда напълно неадекватна. Кой народ се хвали и оправдава с болестите си? Развива се хипохондрията на съвременното общество, а смъртта се забравя като факт, който рано или късно те настига.
  • Българинът е болен, и то масово, според мен, поради една проста причина. Като оставим факторите, като храна, вода, околна среда, има един основен фактор, който допринася ситуацията, в която се намираме - генетичния материал.

   Напоследък, поне от 20 години, от България изтичат гените на предприемчивите, приспособимите, енергичните, въобще на тези, които заслужават да бъдат наследени. Получава се ситуацията на ескимосите - когато групата се мести, тя изоставя старите, болните и недъгавите. Това се получава и с България, която постепенно се превръща в изоставен стан, където са оставени на доизживяване неспособните и нездравите.
   "Для каждого из них есть срок названный, и для каждого срока - запись." - Ибн Сина
  • Vendor написа:

   Напоследък, поне от 20 години, от България изтичат гените на предприемчивите, приспособимите, енергичните, въобще на тези, които заслужават да бъдат наследени.
   Това може да е причина, но след още 30 години.
   Ако предположим, че преди 20 г са емигрирали 20-30 годишни, те са родили деца, които сега са на по 15 г (предполагаме, че са родили средно след 5 г след като са емигрирали), т.е. те още не са във фертилна възраст, че да имат свои деца и да подобряват генетичния материал.
   В момента има много болни (изключвам наистина старите, на по над 70г), които са около 50-55-годишни, все още в активна възраст - високо кръвно, инсулти и инфаркти. Уж преди 50 г храната е била по-добра и е нямало толкова стрес и замърсяване. И все още тогава е имало достатъчно генетичен материал. липса на двигателна култура + безразборно пиене на лекарства + хипохондрията (българина най-го е страх да не се мине и да не настине). Факт е, че достъпът до лекар в Бг е доста свободен и много обичаме да ходим с някакви оплаквания и да ни изписват хапчета. И после да разправяме на всеки срещнат за болежките си и как ни лекуват. Мои познати в Англия и Испания, главно, са ми споделяли че не можеш ей така да отидеш на лекар там, ако нямаш нещо наистина сериозно. Ами тука детето докато кихне и майката вече го е завела на доктор, облякла му е още 2 ката дрехи и превантивно му е дала 2 витамина и сироп. После къде отишли естествените защитни сили на организма?
   Нима животът не е само капчица роса?
   La vie en rose
  • Броят на хоспитализациите обаче е скочил с цели 65% от 2000 до 2010 г., докато същият показател в ЕС или остава непроменен за десетилетието, или намалява. През 2011 г. всеки четвърти българин е лежал в болница.

   Цялата статия ТУК
   Нима животът не е само капчица роса?
   La vie en rose
  • Armid написа:

   Vendor написа:

   Напоследък, поне от 20 години, от България изтичат гените на предприемчивите, приспособимите, енергичните, въобще на тези, които заслужават да бъдат наследени.
   Факт е, че достъпът до лекар в Бг е доста свободен и много обичаме да ходим с някакви оплаквания и да ни изписват хапчета. И после да разправяме на всеки срещнат за болежките си и как ни лекуват. Мои познати в Англия и Испания, главно, са ми споделяли че не можеш ей така да отидеш на лекар там, ако нямаш нещо наистина сериозно.
   Това е точно така, а от друга страна българите непрекъснато се оплакват от лекарите. Ами да отидат в Англия или в САЩ ...
   Спомням си какво казва шефа на Спешната помощ на Лондон, че никога не би позволил такова разхищение на лекари по сигнали, които са далеч от спешността, каквото има в България. Тук всеки звъни за всичко, просто сме супер оплаквачки и от двата пола.
   Stay soft. It looks beautiful on you.