Парашутизъм

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Парашутизъм

   Отскоро съм запалена по това. Всеки миг, в който може човек да се откъсне от земята, е благословен.
   Възхищавам се на хора като Дийн Потър, който загина наскоро след бейсджъмпинг, въпреки риска и въпреки всичко, той е изживял личната си легенда.

   Едва ли ще скоча със сюинг костюм, няма да позволят, искат минимум 150 скока с парашут. Но, самата мисъл затова е отвъд мозъка - онзи малък орган, който знае всичко за нас и който е най-лесен за умиране. Но, отвъд страх, ала отвъд него - там е истинската нирвана и реално наистина няма нищо.

   Има само летене. Скайдайвингъте нещо неописуемо!
   А който го е страх, че парашутът може и да не се отвори, това са митове: има автоматична система при отварянето, ако ти не успееш.

   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Сладко изкушение. Питаш дали има навити...аз бих го направила, макар да съм в условностите на страха.
   Едно време това ми бе великата мечта, а аз съм я забравила..... Да съм пилот или да летя. Помня че доста ревах, че не мога :P
   Все трябва да мога.
  • Didi wrote:

   Сладко изкушение. Питаш дали има навити...аз бих го направила, макар да съм в условностите на страха.
   Едно време това ми бе великата мечта, а аз съм я забравила..... Да съм пилот или да летя. Помня че доста ревах, че не мога :P
   Все трябва да мога.
   Страхът от високото е една от най-натрапливите фобии. С възрастта се усилва, както и всички други фобии и изобщо маниакални натрапливости. Най-големите страхливци са възрастните, фрустрираните деца също (например детският страх от тъмното, защото там дебнат чудовища). В тая връзка, неофройдизмът е най-добрата школа, за съжаление, непрактикувана у нас, освен като бегла теория. Но това е съвсем клинична тема.

   Реално погледнато, не е нормално човекът да лети, от друга страна, човекът се готви да засели Марс. Противоречие? Определено. Логиката и страхът са продукт на егото (дори и да има несъзнавани причини), но както казва самия Фройд: "егото не е господар в собствения си дом", затова - просто скачаш и падаш надолу - нямаш контрол над падането, освен една ръчка. Което намирам за чудесно.

   Но, всички първи полети са тандемни (не се готвим за морски тюлени) , така че няма страшно. А ако близките ти биха се притеснили, просто не им казвай и толкова.
   Stay soft. It looks beautiful on you.