Когато искаш всичко и веднага - получаваш нищо постепенно!
Valuable Thoughts
Използваме бисквитки. Продължавайки да разглеждате сайта вие се съгласявате с употребата им. Детайли
-
-
Чета много мисли на всякакви хора, някои много харесвам, други по-малко, ала ги споделям с вас.
Аз обаче искам да споделя и своя мисъл, без да съм толкова ценен човек.
За мен животът на хората има само две нива, между които протича всичко:
Connected & Disconnected.
Stay soft. It looks beautiful on you. -
"Човек не трябва да оставя на умиращите да се разкриват."
Уникална мисъл на Маркузе.Stay soft. It looks beautiful on you. -
Нито един душевно здрав смъртен не е наистина свободен, защото истинската свобода е нещо толкова ужасно, че единствено лудите и божествата биха могли да я понесат с отворени очи.
Тери ПратчетНима животът не е само капчица роса?
La vie en rose -
"Април е най-безмилостният месец, той изтръгва
люляци от мъртвата земя, размесва
спомен и желание, разбърква
тъмни корени със пролетния дъжд."
Т.С.ЕлиътStay soft. It looks beautiful on you. -
"Умерена доза самозаблуди прави живота далеч по-поносим, без да го превръща в патология.
Мисля, че само на най-мъдрите е дадено да виждат нещата безпощадно реално и да оцеляват достойно въпреки това. На всички останали, ако бъдат лишени от някои от самозаблудите си, ще им се прииска или да убият някого, или да убият себе си."
Жозефина ИвановаStay soft. It looks beautiful on you. -
Целият свят е театър, и всички ние сме шашнати от цената на билетите!Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
-
-
“Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.” - Тери Пратчет
-
"The sea is everything. It covers seven tenths of the terrestrial globe. Its breath is pure and healthy. It is an immense desert, where man is never lonely, for he feels life stirring on all sides. The sea is only the embodiment of a supernatural and wonderful existence. It is nothing but love and emotion; it is the Living Infinite. "
Jules VerneStay soft. It looks beautiful on you. -
Алчно човешко око се насища напълно само с шепа пръст.Stay soft. It looks beautiful on you.
-
"Има три категории хора: такива, които виждат; такива, които виждат като им се покаже; такива, които не виждат."
Леонардо да ВинчиStay soft. It looks beautiful on you. -
''Всяко усилие, което има самопрославата за крайна цел, е обречено да завърши с катастрофа. . . . . . . . Опитваш ли се да изкачиш една планина, за да покажеш на какво си способен, едва ли ще успееш. А и да го сториш, това е празна победа. За да я поддържаш, ще трябва да доказваш отново и отново по някакъв друг начин и пак, и пак, и пак, гонен постоянно от нуждата да отговаряш на един фалшив образ, преследван от страха, че образът е неистински и някой може да разбере това. Такъв не може да бъде верният път.''
Робър М. Пърсиг
''Зен и изкуството да се поддържа мотоциклет''Stay soft. It looks beautiful on you. -
-
Да се радваш на чуждото щастие, не означава да ти отнемат единия бъбрек.
(моя милост)Stay soft. It looks beautiful on you. -
„Смелостта е определената от живота цена на покоя.“
Амелия Мери ЕърхартStay soft. It looks beautiful on you. -
"На каквото и да те учи животът, сърцето вярва в чудеса."
Фейсбук"— А сега ми кажи защо говориш непрекъснато за добри хора? Ти да не би всички да наричаш така!
— Всички — отвърна арестантът, — зли хора на света няма.
— За пръв път чувам такова нещо — усмихна се Пилат..." -
"Обичаен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво."
МакиавелиStay soft. It looks beautiful on you. -
"Бъдещето е миналото завърнало се през друга врата."
"Живейте така, че вашите приятели да могат да ви защитят, но никога да не им се налага да го правят."
Арнълд Гласоу
Всеки ден се уча да бъда неграмотна по твоята азбука. -
Ричард Брансън: "Само глупакът не променя мнението си."Stay soft. It looks beautiful on you.