Потентността на българския мъж

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Потентността на българския мъж

   Това е поредният мит, който "върлува" в простанството. Честно казано, и този мит не знам откъде идва, какъв е генезиса му. Само знам, че предизвиква бурни дискусии, откровен ужас и оправдания, често и обиди, поради липса на други аргументи. Но и не се говори затова, защо?

   Обичам да разбивам митове, макар да зная, че този мит отдавна е разбит, когато става дума за частни разговори, но не и публично. Страх ли ни е от истината, не искаме да признаем, че нещата не изглеждат такива, каквито ни се искат, не зная.

   Достатъчно е да се прочетат женски форуми или сайтове, за да се прехласнем по потентността на българския мъж/в качеството си на съпруг/гадже, и да си кажем - ехаа, какъв късмет има тази жена, и в същия миг, тя е опряла до врачки или сама си е купила колода Таро или астрологична програма, (често и до странични виртуални чатове с разни мазни пуяци), за да ни светне лампичката, че нещата са просто една дебела лъжа, проекция и заблуда. Но добре знаем всички, че каквито и усилия да полагаш да омазваш, и напудряш някаква ситуация, тя е такава, каквато си е - тъжна картинка.

   Проблемът, освен чисто като еректилна дисфункция, е и проблем на психиката, но това не е оправдание за неспособността. За мен, големият проблем е, защо жените се примиряват с това, само и само да не са сами и да поддържат огъня на някаква илюзия, че са обичани. Да си причиняват емоционални травми и да живеят псевдоживот. Кому е нужно?
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Мъжете умират да се хвалят, кой какво би направил на някоя си, само дето този някой, няма дори смелостта да заговори въпросната жена, тъжна картинка, а камо ли нещо друго да направи.
   Много жени правят компромис точно със секса и няма какво да се лъжем. Да не говорим, че повечето мъже хич не им пука дали на жената и е добре с него или не. Само дето не знам защо ние като жени така лесно приемаме това и го замаскирваме под нещо друго.
   А и ако един мъж няма самочувствието на такъв, за какво говорим изобщо :) .
  • Дами,
   огледайте се около Вас....дори само на ниво форум, без значение астрология или таро. :)
   Аз лично, ако някой "ми е по сърце" не се интересувам, как ще се развият взаимоотношенията ни. Няма никакво значение, защото правя това, което ми харесва, тук и сега. За да преценя, дали искам или не искам да съм с някой човек, най-напред трябва да го опозная. Иначе нямам шанс да разбера, дали да или напротив.......
   Преди да опознаеш човека, го преценяваш по "външни белези".........и ако те са ти целта, вероятността да попаднеш на грешния е около 90% почти....
   За съвременните бракове и митовете......ако си сключила брак заради материално обезпечаване или заради обществено положение и най-вече заради липсата на усещане за собствена стойност, тогава вече си принудена да си "траеш', защото любовници и кандидати за такива колкото искаш, ама такива, дето да те издържат са малко. В крайна сметка материално надделява. А и кой ще си признае, че "търпи' някой само заради парите и къщата, и заради това, че материално го обезпечава, в замяна на домакино-слугински функции....
   Мита за съжаление се поддържа не от мъжете, а от жените. И с още по-голямо съжаление съм установила, че повечето жени дори не се стремят да бъдат полезни сами на себе си и никой в момента не ги възпита в това.....
   То сега се отглеждат само "принцески" и "мамини юначета"...... :)

   The post was edited 1 time, last by rossin ().

  • Харесва ми всичко, което си написала, и за мен логичен извод е: "Стига презастраховки". Меткане на карти, разчитане на хорари... Или се осмеляваш и пробваш, или цял живот меткаш карти и си правиш хорари... От тая гледна точка го написах.
   Трябва да се пробва. Трябва да се осмеляваме, да сме свободни. Не може постоянно да се презастраховаме.

   Това е за мнението ти отпреди редакцията. Но и това което си допълнила, и с него съм съгласна.

   А и любовта е свобода... Не може да си с несвободно мислене (сиреч страхливо), и да очакваш нек'ви чудеса.
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • rossin wrote:

   Дами,
   огледайте се около Вас....дори само на ниво форум, без значение астрология или таро. :)
   Аз лично, ако някой "ми е по сърце" не се интересувам ...
   За съжаление, темата не обсъжда сърцето, а друго.
   Няма как никой да ми е по сърце, ако не е мъж, т.е. не прави добър секс. Сексът е в основата на всяка връзка, не кършенията на китки.

   И за още по-голямо съжаление, повечето мъже само маркират присъствие и не стават за нищо.
   Бездарност и тъга.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Лошият секс продължително време може направо да ти разбие психиката. :D


   И да, повечето мъже нищо не могат.
   Не знам и аз защо е така. Не че не се стараят... Но не са себе си. Не са спокойни и не са уверени.
   Камо ли да си позволят да бъдат и нежни, и груби, просто да са себе си, да са автентични.
   Е, как да се получи?
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • curi0us wrote:

   Лошият секс продължително време може направо да ти разбие психиката. :D


   И да, повечето мъже нищо не могат.
   Не знам и аз защо е така. Не че не се стараят... Но не са себе си. Не са спокойни и не са уверени.
   Камо ли да си позволят да бъдат и нежни, и груби, просто да са себе си, да са автентични.
   Е, как да се получи?
   Много е зле.
   Именно поради това, ми е адски смешно, когато някоя жена припада по някой некадърник и си мечтае за дивотии, а то липсва базиса.
   Тъга.
   Stay soft. It looks beautiful on you.