Изневярата

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • По мои наблюдения, комплексираните и неуверени мъже, изневеряват по-често, с цел да си повдигнат самочувствието, а е ясно, че един финансово зависим мъж, няма как да е самоуверен и успял. Тъжното е, че се наблюдава ръст на такива финансово зависими мъже, а още по-тъжното е, че има и жени, които да търпят това.

   Не приемам изневярата, не защото съм някаква крайна моралистка, а защото смятам, че ако се стигне до там, значи взаимоотношенията са изчерпани и е по-добре да се прекратят навреме, без излишни драми и сцени на ревност.
  • Финансово зависимите мъже, не могат да са други освен зависими. Мъжете са просто устроени, за нас мъжете парите означават доказване там където не можем да се докажем с друга наша атрибутивност - казано по така. Колкото и да сме вече в ерата на Водолея, колкото и квантови скока на съзнанието да сме направили, си оставаме със същата първобитна психика - така че изневеряват не мъже с ниско самочувствие, а точно обратното. Причината е проста - ако създаде потомство, увереният мъж, може да го подсигури финансово, каквото се и изисква от мъжа.

   Ако на неуверения мъж се позволява да кривне, то това е проблем първо на жената с ниска себеоценка, която го търпи, и второ - на жената, която го е допуснала до себе си. Това говори лошо за жените, не за мъжете.

   Изневяра имаме тогава, когато мъжа спре да дава пари, защото тогава спира да изпълнява основната си функция.
   "Для каждого из них есть срок названный, и для каждого срока - запись." - Ибн Сина
  • Vendor wrote:

   Изневяра имаме тогава, когато мъжа спре да дава пари, защото тогава спира да изпълнява основната си функция.
   За съжаление, повечето приемат сексуалната изневяра за голяма трагедия, което според мен е несериозно. И никак не мога да си представя да съм с някого 100 години и да сме си все верни, това е нечовешко. Любовта умира бързо, но егоизмът е вечен - това се оказва наяве, затова и много бракове упорито съществуват, напук на здравия разум.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Много обичам френските филми, където задължително някой изневерява. Накрая всички пак се обичат, няма сърдити. Корена разлика от балканския манталитет, където във филмите с подобна тематика задължително се вади пушка (от мъжка страна) или някой си прерязва вените. Въпрос на възприятие и модели на поведение.
   Нима животът не е само капчица роса?
   La vie en rose
  • Armid wrote:

   Много обичам френските филми, където задължително някой изневерява. Накрая всички пак се обичат, няма сърдити. Корена разлика от балканския манталитет, където във филмите с подобна тематика задължително се вади пушка (от мъжка страна) или някой си прерязва вените. Въпрос на възприятие и модели на поведение.
   Така е, много верно наблюдение. Но нашия манталитет е по-близо до Анадола, не до Европа :)

   Ще отворя скоба: едва ли, който и да е турски сериал ще просъществува във Франция например, но при нас се радва на особена почит.
   Stay soft. It looks beautiful on you.