Сънища, които ни сигнализират за опасност

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Сънища, които ни сигнализират за опасност

   Всеки е имал такива сънища и има горе-долу рутинна символика. Та, като сънува подобни неща, всеки знае какво да очаква. Поне така е при повечето хора.
   Обикновено, починали близки роднини предупреждават за назряла опасност: инцидент или болест.

   Какви са вашите сигнали за опасност в сънищата? Как разбирате, че нещо лошо предстои да се случи?
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • При мен има няколко устойчиви символи, в зависимост от предстоящото.

   Котки сънувам ли, значи почва серия неприятности
   Починали близки роднини - предстои заболяване;Танцуване насън - също болести и още по-лоши неща

   Има и други, но ще ги оставя за по-натам.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Къщата на баба ми. Преди я сънувах много често, винаги си знаех, че нещо има да се случва. Два особено ярки спомена за такива сънища имам.
   Все по рядко се намирам там насън, може би защото вече е на други хора, във всеки случай винаги е странна и мрачна вече.

   Друго - огън, огнени кълба. Веднъж дори ми се случи без да е насън, просто си затворих очите, за да спя. Отворих, пак ги затворих - все същите огнени кълба. Беше нощта преди 11ти септември. Тогава заключих, че ще има земетресение, а пък то друго се оказа.
   "— А сега ми кажи защо говориш непрекъснато за добри хора? Ти да не би всички да наричаш така!
   — Всички — отвърна арестантът, — зли хора на света няма.
   — За пръв път чувам такова нещо — усмихна се Пилат..."
  • Май не съм имала сънища, предупреждаващи за опасност по устойчив начин (т.е. всеки път с 1 и същ символ). Иначе имам някои повтарящи се мотиви, особено в периоди, където самата аз съм по-тревожна - напр. задушаване насън, църковни мотиви и богохулстване (напр. някой много яко богохулства, аз го гледам и ми е неудобно за него) и т.н.
   Нерядко сънувам как ми падат зъбите, но нищо лошо от това не произлиза. Приемам го като символ за кастрация, и символ на безсилие и беззащитност - субективно чувство.

   Имам 2 случая на сънища с бели цветя (полета от бели цветя) и обикновено следват добри и приятни моменти/етапи. Странно, обаче не се сещам за нещо предупредително от негативен характер, което да е устойчиво като символ.

   Най-впечатляващият ми (и единствен "пророчески") сън, беше следният: на една много дълга трапеза с бяла покривка, има наредени чаши за вино, пълни с червено вино. Само това е наредено. В съня усещам, че на тая маса ще седнат гости и това ще са моите приятели ии че и аз ще присъствам. Изведнъж става земетресение и аз виждам как чашите се тресат, разлива им се виното, някои се чупят и се събудих с лошо чувство, че компанията ми ще се разпадне. То това направо си беше много ясна метафора за провалено приятелство, и чисто фактологически за провалено събитие.
   На сутринта ставам с тревожно чувство но бързо го отмивам, защото довечера ще съм на рождения ден на една приятелка (29.11). Партито върви добре, няма индикации, че може да се изпокараме всички, обаче това се случва и то съвсем "ненадейно", заради едно наистина много дребно нещо, което провокира обаче всеки да си покаже магариите и злобата, вкл и аз. Последва много сериозен раздор, цялата компания се отцепи. Сънят направо в десетката!

   Онзи ден сънувах един много неприятен и плашещ за мен сън, искам да чуя мнението ви дали според вас е предупредителен, но ще се преместя в "Тълкуване на сънища".
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • Приятел е сънувал, че ме оперират от апендицит, каза ми да съм внимавала. Идеи какво може да значи ?
   "— А сега ми кажи защо говориш непрекъснато за добри хора? Ти да не би всички да наричаш така!
   — Всички — отвърна арестантът, — зли хора на света няма.
   — За пръв път чувам такова нещо — усмихна се Пилат..."
  • Вече няколко пъти се потвърждава, че когато сънувам как готвя супа/ каша и я виждам да ври, на някого от познатите ми поставят онкологични диагноза.

   И още - сънувам ли циганин, някой се разболява, но е невинно и минава.
  • Kalistro wrote:

   Вече няколко пъти се потвърждава, че когато сънувам как готвя супа/ каша и я виждам да ври, на някого от познатите ми поставят онкологични диагноза.

   И още - сънувам ли циганин, някой се разболява, но е невинно и минава.
   И при мен има устойчив символ и архетип, когато сънувам цигани - винаги е на болест, но не е невинна.
   А за тежки неща, винаги сънувам Коледни сънища, визирам в най-просташкия им вариант: колене на прасе, овъгляване на трупа.
   Изобщо, свързано е с трупове на жертвени животни.
   Stay soft. It looks beautiful on you.