Боледувате ли често?

  Използваме бисквитки. Продължавайки да разглеждате сайта вие се съгласявате с употребата им. Детайли

  • Боледувате ли често?

   Споделете вашия опит, боледувате ли често от настинки, грип, автоимунни заболявания и т.н.
   На какво се дължи това според вас.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Аз не боледувам изобщо от настинки и грипове . Или ако боледувам - не вдигам температура , но за сметка на това ги карам на легло настинките и гриповете . Така беше когато бях дете , от много отдавна не ме е хващала настинката / грипа ,но по принцип не вдигам температура...

   А за автоимунни и други болежки :
   Автоимунните заболявания са хронични ,повечето от тях са диагноза за цял живот или трудно се лекуват...

   По-скоро ме мъчат разни мании , неврози и всякакви такива психопатии :D . Лошото настроение е на линия почти постоянно ..хиля се без причина ..не ми минава...абе чисто луда съм си ;) От едната крайност в другата крайност..

   Незнам и не искам да знам на какво се дължи тва ..

   От известно време обмислям да си направя едно изследване и съм взела решение ( няма да ходя на психиатър ,споко ;) )
  • До преди 1 година, почти не боледувах, много много рядко, ако се случи да настина, то ме държеше на едно ниво определено време и после или оздравявах (почти винаги) минаваше ми като леко неразположение или се разболявах , но тогава ме гъташе на легло. Това се случваше рядко все пак.
   Но от миналата година насам, все съм настинала, болна , нищо не ме подминаваше, било грип - зимен, летен, от нищото настивах... Абе ужас...
   На какво може да се дължи, незнам...може би организма ми отслабва вследствие на стреса...
  • Може да ме сметнете за чисто луда, но съм възприела схващането, че всъщност няма болест (е, говоря за настинки, грип и подобни), а всичко това е едно изчистване на секрети от организма 8)
   За сериозните неща не съм се замисляла, правя си профилактични прегледи редовно, имам застраховка живот и вътрешно съм решила, че ще живея до 118 години (някак се спрях на тази цифра преди време).
   Сигурна съм, че болестите имат нещо общо с менталното възприемане на света, защото народи с много по-кофти климат боледуват доста по-рядко (или не обръщат такова внимание на всяка настинка). Нали сте чували поговорката "Българина най го е страх да не се мине и да не настине" :cursing:
   Нима животът не е само капчица роса?
   La vie en rose
  • Вече не толкова. Преди постоянно имах ангини, и като казвам постоянно, наистина го имам предвид, поне 2х в годината... Но открих начин да се справям с тях и ги пресичам още в зародиш. И открих че е много важно да имаш нагласата, че НЯМА да се разболееш. Да откажеш да се разболееш и, разбира се, да се грижиш за душичката си, защото тя има голяма роля в това дали ще боледуваш или не.

   Вече не боледувам често, чувствам се здрава и искам да съм здрава, и това ми се отразява положително, независимо че не живея здравословно. :D

   Иначе психически и не съм много добре, но се опитвам да си го поставя като съзнателна задача да не унивам, да съм по-спокойна, и тн
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • Преди боледувах често от респираторни заболявания, но вече не, карам една лека хрема през декември и това е. Не си слагам никакви ваксини. Имунитетът ми се подобри откакто започнах да спя най-малко по 7часа, започнах да спортувам по 1час 2 пъти седмично и пих в продължение на 3месеца Алое вера на капсули.
   ...Бавно,бавно, човече, всяко нещо с времето си. И сто ведра наведнъж да излее градинарят, плод ще има, когато дойде сезонът.
  • Alfa_Kentavar написа:

   Преди боледувах често от респираторни заболявания, но вече не, карам една лека хрема през декември и това е. Не си слагам никакви ваксини. Имунитетът ми се подобри откакто започнах да спя най-малко по 7часа, започнах да спортувам по 1час 2 пъти седмично и пих в продължение на 3месеца Алое вера на капсули.

   Ще вметна за съня: така е - колкото по-добре си отспива човек, толкова по-добре вървят ежедневните му задължения. Скоро четех за влиянието на "сините" екрани на пц и смартфоните, за влиянието им и това от недоспиването. Е, вече виждам налице симптомите :D
   А без спорт тялото се скапва, освен спада на имунитета, който тялото добива след продължителни периоди на безсъние.
   Към момента ме мъчи сравнително константно главоболие, дължащо се на болката във вътрешната страна на очите. Пия витамините, които ми помогнаха първия път, но капките не помагат срещу сухотата и вече гледам като теле в железница :)
  • Сега сме в сезона на вирусите и всички наоколо са болни, което неминуемо може и да прихване нас.
   Какво правите вие, за да се предпазите, сега ще напиша какво правя аз.

   Ходя боса в къщи, по джапанки, това правя от години, независимо от сезона, винаги съм боса.
   Не пия никакви хапчета, хомеопатията не е за мен и не ползвам нейните услуги.
   Проветрявам на всеки час по 15 минути, говорим за зимата.
   След всеки горещ душ, се обливам с хладен, който може - със студен. Това се нарича "ирландски душ".
   Не спете в претоплени помещения.
   След като се изкъпете, само подсушете косата си, ако не налага веднага излизане, оставете косата си да изсъхне сама.
   Аз обикновено след миене на косата, само я подсушавам и примерно ми хрумва да помета терасата си или да изляза. На -10 градуса.
   При първите признаци на вирусно заболяване, веднага краката в морска сол в гореща вода, това го знаят всички. Претоплянето е любимо за всички вируси, това е тяхна естествена среда: колкото по-студено, толкова по-здрави ще сте, момичета.

   Но важното е първото, ходете боси, циганите не са глупави.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • И не на последно място - не слушайте медиите, само докато ги слушате, може да се разболеете от грип, дезинтерия и коклюш, едновременно!
   Нима животът не е само капчица роса?
   La vie en rose
  • Armid написа:

   И не на последно място - не слушайте медиите, само докато ги слушате, може да се разболеете от грип, дезинтерия и коклюш, едновременно!
   Напротив, слушайте медиите, защото няма по-противен и мрънкащ народ от българският. Като им се говори - защо им се говори, като никой не им говорим - защо не ми говори.
   Ако съм на мястото на ББ ще зарежа всичко и ще си гледам кефа.
   Недоволно и гнусно племе сме.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Всъщност, не познавам по-големи измислени болници и хипохондрици от българите. Правя връзка с Таро, в 90% от случаите, всички болести са само в главата и нищо наяве, само мрънкане и само оплакване, ще повърна.
   Stay soft. It looks beautiful on you.