Таро за животните

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Таро за животните

   В тази тема нека споделяме комбинации за здравословното състояние на нашите домашни приятели.

   Повод отново е проблем с животинче. Ще помоля новите постове да са в тази тема.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • преди много години, котката ми, любимата ми котка умря, аз имах три котки: майка, сина й и другата котка - Гудрун, моята голяма любов. Умря бързо и внезапно от левкемия, генетично заболяване, което се отключи само за 3 месеца. Избиваше кръв по кожата, движенията й станаха забавени, трудно се движеше накрая.

   Точно тогава аз не бях при нея. Но. В деня, в който се върнах, тя ме чакаше точно на вратата и малко след това почина.
   няма значение, че умря на операционната маса, няма значение, че лекарите избягаха в невъзможност да се справят с проблема, няма значение вече нищо.

   Та, тогава не бях взела картите със себе си и не можех да разчитам само на "третото си око", за 5 минути взех такси и се върнах до нас, за да гледам на карти. Неумолимо - 10 жезли, 10 жезли, 10 жезли се повтаряше при всяко едно хвърляне.

   10 жезли.

   Не е утеха за никой друг, но това бе най-голямата загуба в живота ми; аз съм човек, който изключително обича животните и правото да са щастливи е тяхно право, без ние човеците да им пречим никак и за нищо, но понякога те са изцяло зависими от нас. Може би можех да помогна, може би трябваше друго да направя, но при такова тежко заболяване, природата е безсилна.

   Може би всеки трябва да преживее подобна загуба.
   А защо можем да обичаме повече животните, отколкото хора е друга тема и това не е фразата, че те ни даряват с любов, че обичат безрезервно и безусловно, това са глупости. Просто това е различно обичане, обичаш нещо, създадено извън теб и тук ЕГОИЗЪМ е мръсна дума.

   сега имам Дара, но тя не е Гудрун
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Mona ,гледах преди малко в Господарите , потресаващ репортаж и отказ от документалния български филм -". Eyes of Animals" , разказващ за транспортирането на добитък ( крави ,овце ,бикове ,кози ,телета ..)през границата. Превозват ги в камиони , в мизерни условия , без храна и вода ...някой умират ... И то не само наши , ами има и такива от други европейски страни ..Наистина потресаващ репортаж ..треперя ...   !!! РАЗТЪРСВАЩО !!!
  • Лилит, така е навсякъде.
   Вътре и извън темата, преди около не помня колко вече, гледах как една коза ражда по тв и нещо в мен смени софтуера/хардуера си, престанах да ям месо. ПРОСТО КРАЙ.

   Не призовавам всички да стават вегетарианци, призовавам майките да помислят дали искат техните бебета да биват заклани, за да се нахрани някой с тях, защото са вкусни, крехки месца, както правят с млечни теленца, прасенца и т.н.
   Ама пълнени със зеленца, орехчета, гъбки и други сладки неща.

   Няма нищо по-ужасяващо от очите на крава или на теле, които отиват към резачката. ВИДЯЛА СЪМ ГО. Вероятно съм мазохист, ненормална, но исках да видя. Видях ги и прасенцата.
   Онова, което човекът причинява на животните, неминуемо ще се отрази и се отразява и на нашия живот. Защото законът на живота е БАЛАНС, УМЕРЕНОСТ, това го повтарям откакто се занимавам с Таро, това е най-вездесъщият закон в Природата.
   И тук няма пощадени.

   ще се радвам Alfa_Kkentavar да сподели какво се случва с малкото животинче. Въпреки всичко, се надявам, да се оправи.
   Дано мъничката му душичка се пребори с болестта!
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Едва ли някога ще стана вегетарианец , иска ми се да можех - ако не ям месо ми става зле , когато съм нервна изпитвам нужда от месо ,това ме успокоява .Незнам защо е така , не искам и да знам .Нямам анемия . Опитах се да откажа месото ,бях спряла да консумирам известно време- не става , чувствам се зле .....
   Чувствам се зле и когато гледам и как едно животно страда ,заради мен ..заради такива като мен ..
   Не се понасям ..

   Хората сме ужасни същества , не сме за този свят , защото го рушим ,убиваме и съсипваме .. Мога да почувствам болката на което и да е животно ..безсилни са пред жестокостта на човека...
  • Момичета, в желанието си за помощ започвате да се подигравате със себе си, с другите и най-вече с Таро. Тази помощ, която изисквате не е за животните, а за вас самите.

   Съжалявам, изключително гадно ви засягам, но така стоят нещата.
  • Ananke wrote:

   Момичета, в желанието си за помощ започвате да се подигравате със себе си, с другите и най-вече с Таро. Тази помощ, която изисквате не е за животните, а за вас самите.

   Съжалявам, изключително гадно ви засягам, но така стоят нещата.
   Нали се сещаш, че не съм на 15 и знам прекрасно какво правя, а надявам се и другите. Личното мнение на никого не може да ме засегне.

   Таро помага на животните, така както помага и на хората: дава яснота за предстоящите събития, дали добри, дали лоши, картите ще покажат.

   Моля, темата не се превръща в излишна дискусия, ако имаш да споделиш комбинации, сподели, ако ли не - пиши в други теми.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Момичета, днес моето кученце Рони почина ;( ;( ;( ;( ;( ;(
   Имаше тумор, който отстранихме, но е беше злокачествен ;( ;( ;( ;( ;( ;(
   Сега разбирам защо Страшният съд и Асо Пентакли така ме преследваха от близо 4 - 5 дена. За каквото и да редях карти те бяха там, ако ли не в подредбата, то хвърчаха.
   Срам ме е от мен, аз все за отношения си мислех, боже какъв човек съм, не погледнах и не се замислих за значенията им извън моите егоистични тревоги ;( ;( ;( . Сега разбирам Мона, когато повтаря гледайте на Таро като Таро, не се водете толкова от въпросите.
   Щом тези карти ми се появяват толкова често и постоянно, значат нещо....
   Сега, ако бях се замислила и дори подозирала за това, щях да бъда при него последните му дни, а аз сега отивам при него да погреба мъртвото му телце ;( ;( ;( Болката е огромна и задушаваща, той беше важен член от семейството. Загубих верен приятел, който много обичах и който имаше голямо сърце в малкото си тяло ;( ;( ;(
   По късно ще постна последните карти, които теглих за него. Знаех, че не му остава много живот, но как се сетих, че картите Страшният съд +Асо Пентакли означава смърт на любимо същество ;( ;( ;( ;( ;(
  • Mona wrote:

   ще се радвам Alfa_Kkentavar да сподели какво се случва с малкото животинче. Въпреки всичко, се надявам, да се оправи.
   Дано мъничката му душичка се пребори с болестта!
   За съжаление се разделихме с него :( :( :( . От един месец започна да се влошава, антибиотиците вече не му помагаха.
   Кралица жезли, Отшелникът, Влюбените
   Не ми е много ясно как точно да го тълкувам, но знам, че Отшелникът дава лошо развитие.
   Ще успеем ли да го спасим- 4 жезли, Императорът, Влюбените
   4 жезли с Императорът предполагам показват дългото боледуване и че животното вече умира. Влюбените не знам как да го тълкувам.
   Какво да направя ,за да го спася- Ас чаши, Справедливостта, Крал пентакли
   Може ли изобщо нещо да се направи- Ас пентакли, Обесеният, 2пентакли
   Не виждам никаква надежда , по Ас чаши с Крал пентакли и Ас пентакли с Обесеният.

   Ето картите два дни преди да умре:
   4 жезли, Паж меч, 4 меча
   Паж жезли, 5 чаши, Жрецът

   Животното изпадна в безсъзнание за тези два дни. и накрая издъхна в ръцете ми. :( :( :(
   Защо трябваше да се мъчи горкото и да агонизира така, не можа ли да умре от старост , а трябваше да страда толкова това невинно създание...
   ...Бавно,бавно, човече, всяко нещо с времето си. И сто ведра наведнъж да излее градинарят, плод ще има, когато дойде сезонът.
  • Имам нужда от помощ. Кучето ми (дворно куче) скимтя през нощта и го прибрах в къщи. Сега виждам, че на хълбока има като рана, с опадала козина, както и малко долу на крака. След малко ще го заведа на ветеринар, но преди това:
   Какво й има? Крал меч - 8 пентакли - Ас меч
   Ще се излекува ли? 2 чаши - 6 жезли - 9 жезли

   В момента направо не мога да мисля.
   Крал меча ми говори за нещо като инцидент, да не е натровена?
   По втората комбинация с жезлите, мисля, че трябва да се действа бързо, иначе ще прогресира.
   Нима животът не е само капчица роса?
   La vie en rose
  • Пак с моето куче ще ви занимавам, но моля да се включите.
   Състояние в момента - Император 3 жезли Паж пентакли
   Консервативното лечение ще даде ли резултат. Звезда Рицар пентакли. Глупак
   Ще се наложи ли операция. Колесница Крал жезли. 4 жезли
   В събота видях, че куца, в неделя на ветеринар, днес на рентген - скъсана колянна връзка. Започнахме инжекции и хапчета, но може да се наложи и операция.
   По картите няма мечове, може за момента да не се прави операция. Звездата ми говори за процес, който ще е хроничен за напред, рицар пентакли - ще има подобрение след дълго лечение.
   Не мога да мисля, моля за помощ!
   Нима животът не е само капчица роса?
   La vie en rose
  • Armid wrote:

   Пак с моето куче ще ви занимавам, но моля да се включите.

   Състояние в момента - Император 3 жезли Паж пентакли
   Консервативното лечение ще даде ли резултат. Звезда Рицар пентакли. Глупак
   Ще се наложи ли операция. Колесница Крал жезли. 4 жезли
   В събота видях, че куца, в неделя на ветеринар, днес на рентген - скъсана колянна връзка. Започнахме инжекции и хапчета, но може да се наложи и операция.
   По картите няма мечове, може за момента да не се прави операция. Звездата ми говори за процес, който ще е хроничен за напред, рицар пентакли - ще има подобрение след дълго лечение.
   Не мога да мисля, моля за помощ!
   По Паж Пентакли на трета в първата комбинация съдя, че ще се наложи повече от консервативно лечение, и според мен Таро иска да ти каже да не се страхуваш да действаш. Още повече че самата комбинация за консервативното лечение ми се вижда неблагонадеждна. Колесницата според мен те предупреждава че може да се получи рязко влошаване, и да вземеш предварителни мерки.
   Мисля, че комбинациите говорят ЗА в полза на операция, няма мечове наистина което според мен е добре, защото появят ли се, вече ще си пред свършен факт.
   Дано съм помогнала и дано и други се включат, стискам палци за Кучо !
   "— А сега ми кажи защо говориш непрекъснато за добри хора? Ти да не би всички да наричаш така!
   — Всички — отвърна арестантът, — зли хора на света няма.
   — За пръв път чувам такова нещо — усмихна се Пилат..."
  • Armid wrote:

   Пак с моето куче ще ви занимавам, но моля да се включите.
   Състояние в момента - Император 3 жезли Паж пентакли
   Консервативното лечение ще даде ли резултат. Звезда Рицар пентакли. Глупак
   Ще се наложи ли операция. Колесница Крал жезли. 4 жезли
   В събота видях, че куца, в неделя на ветеринар, днес на рентген - скъсана колянна връзка. Започнахме инжекции и хапчета, но може да се наложи и операция.
   По картите няма мечове, може за момента да не се прави операция. Звездата ми говори за процес, който ще е хроничен за напред, рицар пентакли - ще има подобрение след дълго лечение.
   Не мога да мисля, моля за помощ!
   Колко е възрастно кучето, това първо?
   Второ, нямаш повод за никаква паника.
   Ако се е налагала операция, то тя е закъсняла вече, подобни операции се правят до определена възраст, това по Звездата.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Armid wrote:

   Кучето е на 10г.
   Проблемът е съвсем пресен, казаха че е хванат съвсем в началото, нямало износвания и наслагвания, личало по снимката.
   Не, това се лекува в ранните години и се прави операция, не помня как се казваше. Сега няма нужда от никаква операция.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Очевидно е синхроничност, но сега точно сега се занимавам с едно кученце, на 10 години, за което са мислели дали да му правят операция и дали туморите са злокачествени.
   НО, не, няма рак малката Зиги и няма да й правят операция.
   Stay soft. It looks beautiful on you.