Елекции за козметични процедури

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Елекции за козметични процедури

   В тази тема можем ще се опитам да събера цитати относно елекциите свързани с козметичните процедури. Но за да стане по-интересно, можем да събираме карти за началото на всякакви процедури - боядисване на коса, рязане на нокти, грим, прически и др. Да сравняваме резултата, който сме очаквали с този, който сме получили. Да наблюдаваме трайността на боята, колко бързо расте косата и много други.

   Целта е да се събере база, която да ни помогне да избираме подходящото време за съответната процедура, така че да получим максимален резултат.

   Ще започна с два цитата:   Съвет от Абенрагел за рязането на нокти: wrote:

   "Най-подходящо за това начинание е Луната да е растяща. Да не е в Близнаци или Риби, и нито един от тези знаци да не е изгряващ. И отдели Луната и управителя на Асц-та от знаците, управители на които се явяват Юпитер и Меркурий. Защото те са най-лоши при рязане на нокти. В противен случа, докато ноктите не израстат, този който ги е отрязал, ще бъде обзет от мъка и печал. Най-добре е да разположиш Луната в една от обителите на Венера или Марс, в Рак или Лъв, защото те са най-подходящи за тази цел.

   Съвет от Абенрагел за подстригване на коса: wrote:

   "Най-добрия избор за това начинание е да поставиш Луната във Везни, Стрелец, Водолей или Риба, и прави аспект към Юпитер или Венера. Венера в това начинание е най-добра, защото описва съвършени форми, и че косата ще расте бавно. Ако аспекта се формира с Марс или Сатурн - не е добре. Погрижи се да не се приближава желязо до твоите коси, когато на асц-та е Марс или Луната. Особено ако Луната сключва аспект към Сатурн или Марс, а те самите се намират в някой от ъглите. Защото аспекта на Луната със Сатурн означава, че докато косата не израсте, ще има размисли и печал, а аспект към Марс описва всякакви случайни или грешни рязания с желязо."
   "Для каждого из них есть срок названный, и для каждого срока - запись." - Ибн Сина
  • Хубава тема, ще наблюдавам... Честно, не приемах за сериозно тези неща, кога е благоприятно да подстрижем косата си например, за да расте по - бързо, не знаех, че може да бъде причина за печал и други...
  • kolevaani1 wrote:

   Хубава тема, ще наблюдавам... Честно, не приемах за сериозно тези неща, кога е благоприятно да подстрижем косата си например, за да расте по - бързо, не знаех, че може да бъде причина за печал и други...
   Трябва да имаме предвид, че средновековните астролози са малко фаталистични, може би не поради невежество, а чрез хипербола да подчертаят резултата. Но все пак като пресен пример, имам брат си, който се подстрига когато Луната направи квадратура с Марс, а малко след това започнаха проблеми с компютри, кола и друга техника. Не знам дали нещата са свързани, но тъга и печал бяха на лице, особено заради финансовата страна на нещата :).   Йохан Шьонер wrote:

   "Ходенето на баня, преди всичко, е хубаво в онези дни, които са подходящи за кръвопускане, но много ходят на баня за красота и чистота, а не за възстановяване на здравето. Така че ако искаш да идеш на баня, заради чистотата, то направи го когато Луната е във Везни или Риби и сключва благоприятен аспект с Венера."

   Този цитат може да прозвучи малко смешно от съвременна гледна точка, когато човек би трябвало да има добра хигиена. Но както навсякъде в астрологията, трябва да адаптираме казаното преди няколко века, към съвременните условия. Съответно по този цитат няма да се ориентираме кога да се къпем, а кога да правим спа-процедури, като сауна, масаж и подобните.

   P.S. Дните за кръвопускане, за да поясня горния цитат, според Бен Езра, са тези дни, в които Луната не се намира в Близнаци и не се намира близо до лоша планета, което означава - да не е в един знак или в аспект със Сатурн и Марс.
   "Для каждого из них есть срок названный, и для каждого срока - запись." - Ибн Сина
  • Което означава, че ако си подстригвам косата в благоприятните за това дни, косата може да живне и расте да кажа нормално, забелязала съм, че понякога косата ми расте по бързо, но в повечето случаи, просто сякаш спира да расте. Не говоря за големи дължини, но все пак се забелязват тези неща.
   Трябва да пробвам в благоприятен за мен ден пострижка на връхчетата на косата ми, в момента се нуждае от това.
  • Утре ( 28.02 ) Луната ще направи квадратура с Венера към 18:15h.

   Ситуацията не е идеална, но ще е оптимална. Луната ще е в трети дом, дом на радост, Венера ще е в 5-ти дом, отново в дом на радост. Луната ще е управлява асц-та.

   Малко е притеснително, че Луната ще се намира в Скорпион, ще бъде в един знак с Марс, което по правило би било лошо, но Марс описва самия процес на подстригването, намира се в трети дом - не е много активен, така че няма да нанесе вреда, намира се и в собствен знак - ще действа благоприятно в своята област.

   В тази ситуация е добре да се направят минимални процедури, точно като "подстригване на връхчета". Луната е намаляваща, което означава, ще косата няма да расте бързо, още повече че се намира във фиксиран знак, което допълнително ще забави процеса.

   В този ден, не е хубаво да се доверяваме на фризьора за кардинални промени в прическата ни. Юпитер - управителя на часа и упр. на 7-ми дом, ще се намира в 1-ви, ще е ретрограден и в Дева. Затова не му давайте много свобода на действие.
   "Для каждого из них есть срок названный, и для каждого срока - запись." - Ибн Сина
  • Бонати wrote:

   Ако искаш да отрежеш ноктите си, нека Луната да е в следващидомове ( 2-ри, 5-ти, 8-ми и 11-ти ), ако това не е възможно нека е близо доъглите ( падащите домове 3-ти, 6-ти, 9-ти и 12-ти да се избягват ) и некаЛуната да бъде нарастваща, да не е в Близнаци и особено ако един от Вредителитеса в аспект квадратура или опозиция с нея. Ако аспекта е със Сатурн, трябва дасе притесняваме, че ноктите няма да израстат, но ако рязането е с цел да севъзстановят, те вече няма да растат с увреди. Но ако аспекта е с Марс, тотрябва да се страхуваме от порезни рани.
   И al-Rijal казва,че Луната не трябва да е в Близнаци или в Стрелец, нито в аспект с технитеуправители, но нека бъде в Овен, Телец, Рак, Лъв или Везни ( но извън „изгорелияпът” ), нека тя не среща препятствия в тези знаци. Когато се режат ноктите накраката избягвайте Близнаци и Риби, „изгорелия път” и пречки от Вредители.

   В последната част на цитата, ни съветват, когато правим процедури по краката да избягваме разположението на Луната в Близнаците и Рибите. Това е така защото когато Луната преминава през определен знак, тя отслабва органите и частите на тялото, които са управлявани от съответния знак. В примера, разположението на Луната в Риби, би отслабило стъпалата, които са под управлението на Риби, Близнаците управляват ръцете, затова този знак също трябва да се избягва, когато става въпрос за маникюр.
   "Для каждого из них есть срок названный, и для каждого срока - запись." - Ибн Сина
  • С новата прическа трябва да има и нова дреха, но:


   Псевдо-Птолемей wrote:

   Не подстригвай косата си и не обличай нова дреха, когато Луната е в Лъв, а ако тя е и "нещастна", ще бъде още по зле.
   "Для каждого из них есть срок названный, и для каждого срока - запись." - Ибн Сина
  • Утре жените ще празнуват красотата си, а това може да стане най-добре на чаша вино с добра компания. Днес Венера и Луната са в съвпад, което е идеалния момент, в който да купите бутилка вино, която със сигурност ще бъде изпита с удоволствие и гарантирано в приятна компания.

   Абенрагел wrote:

   Когато искаш да направиш вино от свежо или сушеногрозде, погрижи се Луната да е в Риби или Телец, и да прави аспект към Венера.Защото това означава, че виното ще се стане хубаво и ще се пие с удоволствие ирадост. Избягвай лошите аспекти на Луната. Ако Сатурн аспектира Луната, товаозначава, че виното ще се развали и ще стане на оцет, пиещият няма да усетиаромата на виното или ще го пие с мъка и тъга. Ако аспекта е към Марс, товаозначава че съдът в който се съхранява виното ще се счупи, а пиещите ще сеотдадат на кавги и спорове. Аспектите с Юпитер и Меркурий са добри, за тованачинание, както и аспектите със Слънцето, но ако са тригон или секстил.

   "Для каждого из них есть срок названный, и для каждого срока - запись." - Ибн Сина
  • На 01.04.2016 Луната ще направи секстил с Венера в 19:30 Асц-та ще е Везни, а Венера все още е в Риба, наистина ще е в 6-ти дом, но това ще помогне да не се прекалява. Ето и един цитат, свързан с Венера и удоволствието, не е свързан с козметиката и процедурите, но когато човек е щастлив, той е и красив.


   Али ибн Ридван wrote:


   "Венера разрешава на Родения да получи удоволствие, от тази част на тялото, посочена от знака, в който тя се намира в момента на раждането. Останалите планети, каквото и да дават, дават по същия начин. Древните са съгласни с това, че Венера помага в получаването на удоволствие и в това няма съмнение, ето защо нейното разположение, ни показва от къде можем да го получим. Винаги съм наблюдавал при тези, в чиито карти Венера се намира в Овен и на Асцндента, че те получават удоволствия от наблюдаването на зрелищни и царствени неща. Това е така, защото зрението се намира в главата, а главата се обозначава от Овен и Асцендента.
   "Для каждого из них есть срок названный, и для каждого срока - запись." - Ибн Сина
  • Ще споделя за днешната ми подстрижка. За пръв път пробвах в нов салон, без записване. Просто исках да се подстрижа вече, а и косата ми имаше нужда от измиване. Мислех, че Луната още е в Близнаци, и че е подходящ ден за подстрижка, обаче не съм била права. 1во, че в по-горните цитати никъде не пише, че Луната трябва да е в Близнаци - странно защо аз така бях запомнила, и 2ро: че Луната вече беше сменила знака!

   Резултат: Фризьорката ми допадна и като човек, и като професионалист. Много старателна и уважителна към мен, подходи с грижа и перфекционизъм. Обаче!!, аз самата сбърках в преценката си и й казах да вземе повече "пръсти" от необходимото. Сега не се харесвам особено, да не кажа никак, но имам надежда, че косата бързо ще израсте. Vendor, кажи ми, че бързо ще израсте. :D Ще се нося на опашка, докато това се случи.
   Знаех си аз, че по Ретро Мерк не трябва да правя нищо, обаче не исках да чакам до 22.05., щеше вече много да ми израсте косата.

   Ето и карта, сложила съм г/д ориентировъчен час, когато вероятно самото измиване е започнало, а с това и процеса. Сега ще се поупражнявам малко, ще ми е интересно да ми кажете после правилно ли съм разсъждавала от гл.точка на астрологията:

   Асц Дева - това съм аз. У1 - Меркурий е ретрограден, не е силен есенциално и акцидентално. Изгорен от Слънцето, може би?, обаче мисля, че е добре, че е "преди" Венера и вероятно тя му е "отдала" светлина и достойнство. (извинявам се, ако пиша пълните глупости; май са глупости - Венера влезе по-късно в Телец и няма как Мерк. да е минал "през" нея...); Както и да е, аз съм "ретроградна" и слаба, това обяснява грешната ми преценка каква дължина да вземе.
   Фризьорката, по 7ми дом, е представена от Юпитер. Той е в падение, но пък тъкмо е излязъл от ретроградното си движение, и е в слаб дом, т.е. не може да вреди много, дори да иска. Сравнително близо до Асцендента, и до Главата на дракона, може би показва склонност към излишеци, перфекционизъм... Жената много се постара, направи ми перфектна черта. Явно и много искаше да ми се хареса, с едни машинки си игра, за по 1-2 малко по-стърчащи косъма, мани-мани...
   Този перфекционизъм вероятно може да се разгледа и по съвпада на Венера и Меркурий, Меркурий нали описва прецизно всички неща, а все пак, макар и ретрограден, е управител на елекцията... --> Като заговорихме за елекция, евентът би трябвало да се управлява и от Венера, и от Луната, като 1ви управители на земния триплицитет, независимо ден или нощ е... И Венера, и Луната са в собствени знаци, не мога да преценя точно коя планета е по-силна, вероятно Луната, защото тъкмо се е "отделила" от Слънцето и расте, става по-силна, докато Венера приближава към него и скоро ще я горят... А да. И Луната е в кардинален дом, има сила. Та така: Луната прави добър аспект и към Венера, и към Юпитер (секстили), това спасява положението. Някак си, хем си харесвам косата, хем не...

   Извод: Положението не е задоволително, но не е и толкова трагично и съм поне малко доволна от цялата работа.

   Сега ще съм благодарна на вашите включвания, и най-вече дали я владея астро-логиката, последователността на разсъждения и т.н.
   Images
   • podstrijka-10MAY.gif

    116.36 kB, 748×1,102, viewed 113 times
   DIGNITY ALWAYS WIN.

   The post was edited 3 times, last by curi0us: допълвам се... ().

  • Браво за включването!

   Изключително полезен пост, особено придружен с лично мнение, анализ и оценка на крайния резултат! Благодаря!

   Що се отнася до астро-логиката, то - да, принципа е добре спазен, освен малки технически подробности - Меркурий е зад Венера, и отдаването на светлина, но това се оправя с практиката.

   Девата не е била най-подходящия избор за начало на процедурата, заради Меркурий, както сама правилно си забелязала. Но според мен проблемът е дошъл от часа на Марс. В този час не е много полезно да си имаме работа с железни предмети. Още повече,че Марс в картата вижда Юпитер, управителя на 7-ми дом.

   Благодарение на Венера, която екзалтира в 7-ми и е в обител в Телец, нещата не са взели по драматичен обрат. И точно заради тази Венера, се съмнявам че крайния резултат е толкова лош, колкото ти си мислиш. Дори ти да имаш някакви съмнения, съм сигурен, че околните ще харесат прическата ти.

   И да, косата ще израсте бързо - Луната е в Рак, растяща е, и в рецепция с Венера - косата, която израсте ще е по-жива и здрава ( прозвуча като пожелание :) )

   Благодаря още веднъж за ценния пост!
   "Для каждого из них есть срок названный, и для каждого срока - запись." - Ибн Сина
  • Разбрах оттук кое разположение е неблагоприятно за маникюр, а кое е благоприятно ??
   Също, дали може да има разположението на планетите връзка с цветовете, в които искаме да се облечем определен ден. Примерно, на 23 май искам да нося яркорозово, ще бъде ли удачен избор, или рискувам да привлека гаргите или пък някой нахалник ?
   "— А сега ми кажи защо говориш непрекъснато за добри хора? Ти да не би всички да наричаш така!
   — Всички — отвърна арестантът, — зли хора на света няма.
   — За пръв път чувам такова нещо — усмихна се Пилат..."
  • И аз благодаря за ОВ.
   За съжаление в астро.ком не пише кой е управител на часа, явно е време да си сваля някоя астро-програма. В случая Марс е слаб, защото е ретрограден и има достойнство само по триплицитет, нали? Доколкото разбирам, силата му е дотолкова, доколкото е в "собствен дом".


   Ще пиша отново, предстои ми и кола маска петъка, хаха :D
   Интересно ми е по същия начин ли се разсъждава, както за косите. Ефектът при кола маска, който всяка една жена цели, е да не растат космите бързо, да се запазят слаби и нерастящи колкото се може по-дълго.
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • Roxelane wrote:

   Разбрах оттук кое разположение е неблагоприятно за маникюр, а кое е благоприятно ??
   Също, дали може да има разположението на планетите връзка с цветовете, в които искаме да се облечем определен ден. Примерно, на 23 май искам да нося яркорозово, ще бъде ли удачен избор, или рискувам да привлека гаргите или пък някой нахалник ?

   По-лесно е да се набележат факторите, които пречат, в другото време имаме такива, които не влияят и такива които помагат. Една трета се изброява по-лесно от две трети :) .
   Иначе за всички разкрасяващи процедури е добре да привлечем Венера. Сега е в Телец, така че ако се постараем да поставим на Асц-та някой от нейните знаци ( Везни, Телец или Риби ), постараем се управителя на часа да е Венера, Луна или Юпитер, можем да не се притесняваме за крайния резултат.

   За цветовете май трябва да направя отделна тема.

   curi0us wrote:

   И аз благодаря за ОВ.
   За съжаление в астро.ком не пише кой е управител на часа, явно е време да си сваля някоя астро-програма. В случая Марс е слаб, защото е ретрограден и има достойнство само по триплицитет, нали? Доколкото разбирам, силата му е дотолкова, доколкото е в "собствен дом".


   Ще пиша отново, предстои ми и кола маска петъка, хаха :D
   Интересно ми е по същия начин ли се разсъждава, както за косите. Ефектът при кола маска, който всяка една жена цели, е да не растат космите бързо, да се запазят слаби и нерастящи колкото се може по-дълго.

   Марс е естествен вредител, затова не е хубаво да правим нещо, когато и той е в кюпа. В случая вреди, защото вижда чрез знаков аспект Юпитер - упр. на 7-ми дом. Съответно фризюрката, дори да знае какво прави, е склонна да допусне грешка с режещите инструменти ( Марс ), разположен в трети дом - я заради това че сте се "заговорили" или някой й е отвлякъл вниманието.

   Марс няма триплицитет в огнените знаци, в случая в Стрелец, има достойнства по триплицитет само във водните знаци и то през нощта. Триплицитетите са важна връзка в картата, затова е хубаво да се знаят.

   За кола маска е хубаво да се избере някакъв фиксиран знак, например Телец или Лъв. И двата са сухи, така че не предразполагат към израстване. Венера е силна, така че ще даде нужния ефект. Същото важи и за Луната. В петък ще е в Лъв, така че комбинацията е подходяща, час след 16:00 би бил подходящ.
   "Для каждого из них есть срок названный, и для каждого срока - запись." - Ибн Сина
  • Благодаря! Беше ми интересно за колата дали има и някакви по-съществени разлики от подстригването, тъй като чисто технологично, тя представлява "отскубване" от корена, а не подрязване... Но така или иначе часът ми е точно за 16:00, така че уцелила съм <3

   Вземам си бележка и за триплицитетите. Трябва да се чете повече.
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • Бих искала да помоля, ако има възможност някой от астролозите да се включи - този понеделник (25 юли ) дали е подходящ за дермопигментация на вежди ? (Че ако не е, три години ще трябва да се разхождам като идиот... :D ) Козметичката е със Слънце в Овен, ако това има някакво значение.
   "— А сега ми кажи защо говориш непрекъснато за добри хора? Ти да не би всички да наричаш така!
   — Всички — отвърна арестантът, — зли хора на света няма.
   — За пръв път чувам такова нещо — усмихна се Пилат..."
  • Да споделя една малка хитрост, която може да ни ориентира, когато избираме личен лекар или специалист.

   Условието, което е хубаво да спазим, когато избираме лекуващ лекар е той да е роден в същата фаза на Луната като нас. Сетих се за това, когато вчера избирах ортопед за майка ми.
   "Для каждого из них есть срок названный, и для каждого срока - запись." - Ибн Сина


  • Елекция за козметична процедура - подстрижка.
   Утре - 8.06.18 в 15:00ч.

   Управител на деня и на часа - Венера - добра отправна точка за разкрасителна процедура. :)

   Изгряващия знак на картата е Везни, управителят е Венера в Рак, има достойнства по триплицитет, вижда 6ти дом и екзалтира в знака му - Риби. Шести дом е човекът, който ще ми свърши работата - в случая фризьора (Благодаря, Дани, аз обикновено разглеждах фризьора по 7ми)

   Тъй като асцендентът е въздушен, трбява да погледнем кои са управителите на въздушния триплицтет в тази дневна карта. В случая те са Сатурн, Меркурий, Юпитер. Сатурн е в собствен знак, на трон, жалко че е ретрограден, ама какво пък. Асцендентът вижда Сатурн с квадратура, но пък Сатурн екзалтира в знака на асцендента (Везни). Вторият управител на триплицитета е Меркурий, той е на трон в Близнаци и вижда асцендента с тригон. Третият управител е Юпитер в Скорпион, ретрограден, не е силен, не вижда асцендента, но все пак е трети управител и не му обръщам кой знае какво внимание.))

   Ако разглеждаме фризьорката по 7ми, то тя е десцендентът - в знака Овен, управителят е планетата Марс, сега тя се намира във Водолей - перегрин, няма кой знае каква сила, диспозитор му е Сатурн, който си тежи на мястото. Управител на огнения триплицтет за дневна карта са Слънце, Юпитер и Сатурн, като първият управител, Слънцето, е "подчинен" на Меркурий, Сатурнът е явно, че си тежи на мястото, Юпитер го обсъдихме.

   В общи линии съм с позитивно усещане за картата, ще съм доволна от работата на фризьора. Не виждам риск за одраскване или нараняване (Марсовата природа), защото Марсът не е особено силен в тая позиция, вижда асцендента с тригон, не вижда Венера, т.е. не може да навреди. Първият управител на огнения триплицтет е "подчинен" на първия и на втория управител на въздушния триплицитет (т.е. на мен).

   Има по-силно изразен Сатурн, който опозира Венерата, но все пак говорим за наистина консервативна козметична процедура - подстригване на права черта.


   Утре ще споделя още резултати.


   източници: управители на триплицитети
   определяне на управител на часа
   DIGNITY ALWAYS WIN.