Женското приятелство

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Женското приятелство

   Що е то "женско приятелство"?

   Преди време си мислех , че женското приятелство е една от най-здравите , издържащи проверката на времето връзки , на които човешкото същество е способно . Една не малка част от женската половина поддържа тази теза .

   Правя си ретроспекция ,връщам се назад за да си припомня развитието и края на " най-добрите ми приятелства " с лица от същия пол .

   Иска ми се да кажа ,че сме се хилили много , но разговорите и най-общо времето прекарано заедно се състояха в това да обсъждаме зад гърба интимния живот на наши познати , коя каква нова дрешка си е купила , често се оплаквахме от ниско самочувствие ( големи драми ) , минахме и през периода " аз съм различен -не ме закачай " :D бушуващи хормони , кво да ги праиш , всеки който ни се изпречи на пътя го заливаше вълна от неадекватни словосъчетания ,силно преувеличени , наситени с подигравателно -,вулгарно съдържание ,възмутителни действия насочени към " врага " и фийдбак от начумерени фейсове :D
   Другото е история .

   Култура -никаква :D ,нямахме и не ни интересуваха разни норми и правила за поведение в обществото . Не слушахме чалга ,музикалните ни предпочитания варираха -познавачки :D , познаваха музиката твърде добре и бяха талантливи ...аз естествено не ...

   бла-бла -бла ..и стигаме до края на едно приятелство ..

   Ябълката на раздора винаги е мъж -АБСОЛЮТНО ВИНАГИ ,колкото и тъпо да звучи...ако досега нищо друго не ви е разделило и сте били истински приятелки -намесили ли се мъж -нещата свършват дотам !
   Освен ,ако не сте лесбийки и не ви интересуват мъжете .. :D
   но те си имат други проблеми ..

   И така ...исках да кажа нещо с две думи , казах го с 300 :D дълго стана   Мит ли е женското приятелство ?
  • Според мен има женско приятелство. Обичала съм много силно момиче и тя мен (нищо лесбийско). Дори сме еднакви зодии.
   Няма да забравя, че денят ми ставаше по-добър и щастлив, само защото сме се видели.
   Но отношенията просто се изчерпват, хората си омръзват, без значение мъж, жена, дете. Знам ли.

   Само задето ги имам тези отношения (те продължават, но май са малко на доизживяване), не мога вече да обобщавам така, че няма женско приятелство. Може би по-скоро рядко се среща.

   Сега ми е все по-трудно да установявам връзки с хората, еба ли го защо е така.
   Но за едно истинско приятелство е нужна много честност, нежност и по-малко его, а, уви, индивиди с тези параметри рядко се срещат, дори за себе си не мога да твърдя че ги покривам.


   edit: Имахме различен вкус за мъже, това може и да е помогнало.. :D
   Като цяло не харесвам женската природа, толкова злобна, суетна и конкурентна. Но явно не е лъжа, заложено ни е да искаме да гнездим и това ни е по-важно от всичко, и от приятелство, и от работа. За мъже какво ли не правим. Жалко отчаяние!
   DIGNITY ALWAYS WIN.

   The post was edited 1 time, last by curi0us: да се допълня ().

  • Аз съм се отказала да квалифицирам нещата и да им придавам някакво очакване. Приятелство, че мъжко, че женско...
   Всъщност, приех факта, че съм социопат и думата "приятелство" при мен е доста хипотетична. Не очаквам някой, с който днес ми е било приятно да общувам, утре да ми е приятел, да иска да сме близки и да се е привързал към мен, даже бих казала, че изпитвам ужас от подобни отношения. Имам доста широко лично пространство и не искам никой да ми го нарушава.
   Нима животът не е само капчица роса?
   La vie en rose
  • За да се изчерпат ", просто така " едни отношения , винаги има някаква причина :)

   В целия тоя процес на израстването ,докато растем , променяме се и минаваме през различни фази и метаморфози -нашите възгледи ,интереси ,предпочитания , наклонности , усобености се изменят в зависимост от културната среда , честотата на контактите и от процеси в организма , неспособни да контролираме ,които обуславят психомоторното развитие и оттам променят съществено рамката на света ,който ни заобикаля ..а това прияко влияе на качеството контакти респективно приятелства ,които поддържаме ...Докато още търсим себе си , сме подвластни на различни " течения " , субкултури и т .н , и така неусетно около нас социалната обстановка динамично се променя и хората също ...Има го и другият момент ,когато зацикляме , светът ни изглежда празен , мислим си , че сме сами , нямаме приятели...но затова друг път :)

   Най-хубавите приятелства , най издръжливите се създават в "зряла възраст " , когато сме минали през перипетиите на младостта и детството , натрупали сме достатъчно опит и сме наясно със себе си .
   Поне така си мисля . Имам твърде малко житейски опит и още път да извървя ,за да я потвърдя тази мисъл ..

   Абе ... трябва да сме " над нещата " ;)
  • Armid wrote:

   Аз съм се отказала да квалифицирам нещата и да им придавам някакво очакване. Приятелство, че мъжко, че женско...
   Всъщност, приех факта, че съм социопат и думата "приятелство" при мен е доста хипотетична. Не очаквам някой, с който днес ми е било приятно да общувам, утре да ми е приятел, да иска да сме близки и да се е привързал към мен, даже бих казала, че изпитвам ужас от подобни отношения. Имам доста широко лично пространство и не искам никой да ми го нарушава.
   Ето един човек - " над нещата " ;)
  • убедена съм, че човек трябва да мине през всичко, през всякакви крайности, за да му писне от всичко, така е и с приятелствата, все едно женски, мъжки, верно е, че при женсктие има особености, но това зависи най-вече от интелекта на участващите: на 20 години е едно, после е друго ...
   сега съм добре, защото приятелки нямам, поне не такива, с които да споделям или да ми споделят, не си падам по принцип по подобни излияния, а иначе интересното е, че все още има момичета, вече жени, които останаха във времето и които, ако потърся за нещо важно, няма да се поколебаят да откликнат; рядко се виждаме, рядко се и чуваме, просто са точни хора.

   от друга страна, в почти всички случаи, женското приятелство става токсично, защото се изражда, особено ако едната страна се чувства по някакъв начин подценена и потисната - агресията е неминуема рано или късно, а агресията пр ижените е ясна - удари под кръста и мръсни номера.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Стигнала съм до заключението, че значението на думата - "приятелство" е "интерес" (за мен са като синоним) , което има две лица- добро (изгодно) или лошо (не еизгодно), също така, мога да я заменя с думата - "използване" - било в добрия и лошия смисъл.
   Женско приятелство, ами мога да кажа " Пази боже" от моя опит до сега.
   Двуличие, злоба, завист, интриги, театри, че и сериали... При мъжкото приятелство, също го има, няма начин, но не е в такива размери злобата...
   Лично аз, предпочитах да си споделям с мъже и реално много по-добре се разбирам с тях, но и тях видях какви клюкарки могат да са и какви интриги могат да спретнат, да преиначат думи или просто да те оплюят,без да очакваш и да знаеш защо го правят - единственото, което разбирам, е че и те стават като "жените", комплексите са много...
   За мен приятелство не съществува, може би преди много години, тази дума е имало свято значение, но тя вече не е онова от преди години....от едно време, за което значение изниква в главите ни, но реално не изживяваме. Времената са други, мисля и че значението ѝ също вече...

   The post was edited 1 time, last by kolevaani1 ().

  • Това за мъжете путъовци ми е болна тема .Споделям опита ти ,също като теб съм се опарила от такива и то не един или двама . Вече имам фобия ,като фикс идея ми е - винаги имам едно на ум и внимавам, когато влизам в по-тесни отношения с така наречените " мъже " . И най малкото съмнение да се появи -отбягвам ги , прекъсвам контакт , макар че това не помага и те си намират начини да те очернят - разпространяват погрешно информация ,завързват интриги , ставаш главен герой със статут на " злодей" в измислено реалити и други такива долни деяния , въобще фантазията им е богата ,на всичко са готови и не знаеш кога от къде ще ти дойде ..

   Най-големите простотии и глупости - долни истории се пишат от мъже за жени !
   Който не е съгласен да се опита да ме оспори :)

   В контекста на съвремието ,в което живеем , жените заслужено можем да се наречем Пичове...по-големи от мъжете ....

   апропо : Мъжкото его ,ако е наранено ,тогава става страшно -тогава нещата са на живот и смърт

   The post was edited 1 time, last by Lilith ().

  • Lilith wrote:

   Това за мъжете путъовци ми е болна тема .Споделям опита ти ,също като теб съм се опарила от такива и то не един или двама . Вече имам фобия ,като фикс идея ми е - винаги имам едно на ум и внимавам, когато влизам в по-тесни отношения с така наречените " мъже " . И най малкото съмнение да се появи -отбягвам ги , прекъсвам контакт , макар че това не помага и те си намират начини да те очернят - разпространяват погрешно информация ,завързват интриги , ставаш главен герой със статут на " злодей" в измислено реалити и други такива долни деяния , въобще фантазията им е богата ,на всичко са готови и не знаеш кога от къде ще ти дойде ..

   Най-големите простотии и глупости - долни истории се пишат от мъже за жени !
   Който не е съгласен да се опита да ме оспори :)

   В контекста на съвремието ,в което живеем , жените заслужено можем да се наречем Пичове...по-големи от мъжете ....

   апропо : Мъжкото его ,ако е наранено ,тогава става страшно -тогава нещата са на живот и смърт
   Съгласна!
  • Mona wrote:

   Не забравяйте, че каквото даваш, това и получаваш.
   Недоволни не трябва да има, а само реалисти.
   Искам да съм богата и щастлива жена с три деца - давам всичко , и това което нямам ,сърцето си подарявам ..

   но уви , аз съм грозна , бедна и самотна жена ..
   и нямам нищо ...

   #TrueStory
   # LifeSucks

   Животът е несправедлив
  • Да си призная, не съм особено убедена, че съществува такова нещо като “женско приятелство”.

   За да го има ,наистина обаче, трябва да се изкорени един човешки феномен- нескончаемата завист. Където се прокрадне завистта, приятелство не може да има. За съжаление при жените завистта е доста по-силно изразена, отколкото при мъжете. Затова съм съгласна, че “мъжко приятелство” съществува. Тези неща ги казвам и от опит, от това, което съм чула и видяла. Жените са завистливи създания. На мен това ми се е доказало на 100%.

   Имала съм много приятелки през годините, но нито една не остана такава до ден днешен. Винаги всеки си гледа паничката и крадешком наднича в твоята. А ако твоята се напълни по неведоми пътища, а тяхната е празна, лошо.

   Жените се предават една друга. Въртят си гнусни номерца, интригантстват. Винаги нещо може да се измисли, за да се направи мръсно. Дали днес, дали утре. Спят с мъже на приятелки, после ги гледат в очите. А това далеч не са най-гнусните случаи.

   Така, де. Аз отдавна излязох от тая въртележка. Пък и нямам вкус към “женското приятелство”. Не мога да си обсъждам личния живот, да вися по моловете или да слушам нескончаеми сополиви драми. Най-женските привички са ми толкова чужди, че на моменти се плаша от себе си. Не изпитвам търпимост. Да си призная, рядко срещам жени, които да си струва да опозная. Жени с характер, с изразена индивидуалност и интелект.

   Най-близките ми приятели са мъже. Така е ,откакто се помня. Приятели сме от сополанковци още и винаги е било така. Преди ме анатемосваха заради това(жените наоколо), но вече пет пари не давам.

   Та, не знам. Вярвам или не. Въпросът е, че винаги имам едно наум.
  • По-силно от женското може и да няма.
   Въпросът е изобщо да се осъществи - трябват две достатъчно умни и силни жени.
   Защото жена, готова да те преебе заради мъж, това не е силна жена.
   За завистта и другите изброени - със сигурност е така, също.
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • Женското приятелство може да бъде много, много по-здраво от мъжкото, макар и на пръв поглед да е обратното. Нали сте гледали по Планет матриархата при сурикатите и как отглеждат потомството си, подобно нещо съм забелязала и в женските социални групи у хората и вече не ме учудва ; не ме интересува например, ама грам, че сваляла мъжа ми (бивш), това е естествен инстинкт у жената, важното за мен е че тази жена ми е била от помощ и продължава да бъде, когато става дума за детето ми.
   Докато мъжете са като котараците и маймуните(да не казвам лъвове :D ), могат да си изядат и собствения син или брат, ако им е конкуренция за женската. Лично съм се забавлявала да скарвам братя и най-добри приятели, докато им слушам приказките за мъжката солидарност - а само чакат да се обърне другия, за да изплезят език и да почнат с умилкването по фустата. Жалко е, но и забавно. Много, мнооого редки са изключенията.
   "— А сега ми кажи защо говориш непрекъснато за добри хора? Ти да не би всички да наричаш така!
   — Всички — отвърна арестантът, — зли хора на света няма.
   — За пръв път чувам такова нещо — усмихна се Пилат..."
  • Приятеството е за хора, които не таят в себе си злоба и завист. Наясно са, че животът не е съревнование, а начин двама човека да направят нещо ЗАЕДНО, да градят ЗАЕДНО.
   За жалост просължавам да се разочаровам от повечето, наскоро уж намерих "приятелка", викам си: ето на, има с кого да излизам и да дивея, но пак не се оказах съвсем права.
   И все за мъже, все за тия пусти мъже... Цяла планета пълна с мъже, но трябва задължително да се съревновавате, ако ще да е за пулюто от съседната маса, който се е напил като казак.
   И мъжете и жените, са все една и съща рЕдка боза.

   Все пак вярвам в изключенията. Все още.

   Всеки ден се уча да бъда неграмотна по твоята азбука.