Женско здраве

  Използваме бисквитки. Продължавайки да разглеждате сайта вие се съгласявате с употребата им. Детайли

  • Женско здраве

   Здравейте момичета :)
   Някога имали ли сте проблеми с месечният си цикъл ? Как се чувствате докато сте в " онези дни" ? Изпитвате ли болка ? Налага ли ви се да взимате обезболяващи ? Страдате ли от ПМС ? / В какво се изразяват симптомите ? / А знаете ли за СМС ? (следменструален синдром )Редовен ли ви е цикълът ? Или ви закъснява ? Изследвали ли сте си хормоните ? Редовно ли се преглеждате ? Какво мислите за противозачатъчните ? Налагало ли ви се е да взимате от таблетките антибебе ?Имали ли сте хормонални проблеми ?

   Споделете . :)

  • Хубава тема си отворила, но си задала и много въпроси :)

   Моето наблюдение, че все повече жени имат гинекологични проблеми, като възрастта рязко пада надолу, което е симптом и на липса на профилактика, и на неглижиране на грижите за собственото ни здраве. Затова профилактичните прегледи са задължителни за всяка жена, за всяко момиче. Вече гаранции няма за нищо.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Може би твърде много психологизирам, но физическото здраве или нездраве, доста често е функция на психическото здраве. Мъж, жена, все тая.


   Пиер Дако в една книга, не си спомням коя, пише, че жени, които се чувстват някак мъжествени (без да го осъзнават), имат тежък цикъл.
   В това като че ли има логика.
   Някои лекари казват, че ако си по-лабилна психика, повече те боли и при раждане, и при цикъл. Знам ли дали е така... На мен от "нерви" веднъж ми прескочи..


   Но като цяло ми е редовен, имам болки, но са търпими. Ако спортувам по-активно ми е наистина песен. Желязо и витамин Ц са доста важни и помагат също.

   А темата ме подсеща и аз скоро да си пусна изследвания и да отида на преглед. Поне 2х в годината е препоръчително.
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • curi0us написа:

   Може би твърде много психологизирам, но физическото здраве или нездраве, доста често е функция на психическото здраве. Мъж, жена, все тая.   Пиер Дако в една книга, не си спомням коя, пише, че жени, които се чувстват някак мъжествени (без да го осъзнават), имат тежък цикъл.
   Това сега някакъв намек ли е :D Аз имам тежък цикъл - имах по -точно ,от-15 годишна ...сега нещата като че ли не са толкова проблематични .
  • Днес говорих с една позната, а както знаем, повечето жени са много приказливи и обичат да споделят лични неща. Та, от дума на дума, тя разказа за здравословните си проблеми и за това, че очевидно има ранна менопауза. Попитах я на колко години е, не знаех - каза на 31. Спомена и за нейни приятелки, които имат подобни проблеми.

   За да има цикъл, пие лекарства. За съжаление, познавам и аз такива случаи: млади жени между 30 и 40 годишни, вече са с явни признаци на менопауза. При условие, че нашите майки и баби са имали мензис докъм 47/50-55.
   Не знам какво се случва, но нещата не са никак розови, направо са драматични.

   Знам, че проблемът е много сериозен и че не са изолирани случаи, да не говорим и затова, че процентът на стерилни жени, се увеличава. Тук не говорим за мъжете, защото темата е за женското здраве, но и при тях, при мъжете, нещата са много зле, визирам еректилна дисфункция и всякакви други проблеми.
   Лошо. Или естествена последица.
   Не е нормално на 35 години да нямаш цикъл, да те обливат вълни и т.н. Кабинетите са пълни с отчаяни млади жени.
   Това е реалността.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • За жалост е така, имам приятелка, която ако не пие лекарства за да предизвика менструацията си, не идва. Тя е на 22 години, не казвам, че е ранна менопауза, но това е толкова лошо на тези години :( . От 4 месеца не пие лекарството, защото така и казал лекуващия лекар и оттогава е без цикъл. Много тъжно и потресаващо.
  • kolevaani1 написа:

   За жалост е така, имам приятелка, която ако не пие лекарства за да предизвика менструацията си, не идва. Тя е на 22 години, не казвам, че е ранна менопауза, но това е толкова лошо на тези години :( . От 4 месеца не пие лекарството, защото така и казал лекуващия лекар и оттогава е без цикъл. Много тъжно и потресаващо.
   Бе това скапва психиката. Може ли да си момиче, млада жена, все едно и да ти казват, че имаш ранна менопауза. Това е пълен отврат.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • ЕДНА ОТ 8

   Здравейте,
   Днес в предаването „Съдебен спор“, където разказваме и споделяме невероятните съдби на различни хора си позволих да споделя нещо, което е част от моята съдба и живот.
   Отново имам рак. Пет години след първата диагноза лекарите и биопсията потвърдиха, че имам рак на другата гърда. Вече близо месец съм в очакване на резултатите от различни изследвания. Надявам се съвсем скоро да започна лечение.
   Готова съм на всичко за да се справя с рака на гърдата за втори път.
   Не съм самонадеян човек за да кажа, че ще успея, но си позволявам да вярвам.
   Моля ви, вярвайте и вие както в мен, така и в себе си ...
   С обич, Нана Гладуиш


   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Тъй като повечето проблеми с кожата идват от проблеми с хормоните,поствам тук.

   Фактът е,че махнем ли захарта и млечните продукти,кожата вече не страда. Към всички момичета,които са страдали от акне по лицето,гърба и деколтето : никакъв глутен,млечни и захари. Ако е трудно,поне пробвайте за седмица,две,ей така. Ако има резултат(а то ще има),после сами ще ги откажете. От опит говоря.

   Ако е упорито,правете хормонални изследвания.

   И внимавайте с разните доктори,които продават ужасно скъпи мазила собствена марка. Била съм свидетел на достатъчно случаи на хора,които плащат луди пари за мазила със съмнително действие. Резултат -никакъв. Върлуват разни псевдо-лечители ,които не само ще ви вземат парите,ами и сериозно могат да ви увредят кожата с измислените си цярове. При упорито акне и кожни раздразнения,правете първо изследвания-страшно няма. Така ще се види има ли проблем и къде е.

   Пийте течности,нужна е добра хидратация и изключете евтината козметика. :)
   Изображения
   • 016CCEC6-3FE7-4A59-A65E-2D10DB94E6A2.jpeg

    199.24 kB, 640×650, прегледано 29 пъти