Транзити. Как да ги използваме.

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Транзити. Как да ги използваме.

   Транзитът е най-простата, но и най-подценявана система за прогнозиране. Тя не изисква никакви специални изчисления, но въпреки това работата с транзита има специфики и съобразителност.

   Както навсякъде, така и при работата с транзитите, основна е наталната ката. Докато се изгради навика да се проследяват темите, които управляват планетите в наталната карта, лично мой съвет е, да се изписват подробно всички връзки в картата.

   Това включва простата връзка планета - дом, който управлява, до взаимните рецепции. Когато имаме подобна подробна разбивка на връзките в наталната карта можем да пристъпим и към структурата на транзита.

   Всяка натална планета има:
   1) транзитен еквивалент
   2) транзитен еквивалент на своя диспозитор
   3) натален еквивалент на диспозитора на транзитната планета

   Тези три компоненти формират един транзит. Транзитния еквивалент на наталната планета, дава сила на темите, които управлява наталната планета.

   Например:
   Имаме натална Венера, която управлява 7-ми дом, транзитната Венера във Везни, Телец или Риби, ще даде сила на наталната и ще очертае събития по 7-ми дом. Обратното, ако транзитната Венера е в знаци, които са противоположни на нейната сила, темите на наталната планета, ще бъдат отслабени, дори могат да носят вреда.

   Транзитния еквивалент на наталния диспозитор на планетата, която ни интересува описва как ще се случват нещата в темите, които управлява наталната планета. Например. Наталната Венера управлява отново 7-ми дом, нейният транзитен еквивалент на диспозитора, преминава през натален 5-ти дом. В груб преразказ, това може да означава, че в този период можете да срещнете партньор чрез темите на 5-ти дом - спор, театър, ресторанти и тн. Но отново яркостта на сюжета = възможността за проявление, зависи от силата, която планетата притежава в знака, в който транзитира.

   Наталният еквивалент на диспозитора на транзитната планета е един вид съперник с наталната планета, която ни интересува. Получа се, на пръв поглед, сложна картинка.

   Имаме планета, темите на която ни интересуват в дадения транзит - отново ще ползвам Венера. Тя управлява 7-ми дом, намира се в Скорпион, транзитния Марс преминава през Стрелец, а наталния Юпитер е в Рак.

   Въпросът в цялата тази редица от знаци и планети е къде ще се насочи темата на дома, през който транзитира Марс. Вариантите са два - към дома, който управлява - Скорпион и Венера, или към своя диспозитор - Юпитер в Рак. Отговотът е прост - към по силната планета. Венера е в знак противоположен на нейната обител, тя е слаба, докато Юпитер е в своята екзалтация - съответно той ще привлече към себе си влиянието на Марс.

   Но преди да пристъпим към работа с транзитите, трябва да имаме предвид следното.
   Колкото и хубав транзит да се очертава в даден период, ако не сме в период на фирдарии или профекция на тази планета не можем да очакваме нищо от нея.

   Тук е мястото да изследваме и споделяме интересни транзити и събитията около тях.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Tanya wrote:

   Разгледах транзитите за две важни събития в живота ми - сключване на брак и смърт на родител.
   При първото събитие / сключване на брак / - 7-ми дом във Везни се управлява от Венера. Знакът по профекция за съответната година е Риби - Венера управлява по екзалтация. В натала, Венера е в Телец, което ме улеснява - няма диспозитор, който да разглеждам. По транзит е била в Телец, в съвпад с наталното си положение.

   Второто събитие / смърт на родител /, малко ме затрудни. Разглеждам 4-ти дом ( куспидата попада в Рак ) и 8-ми дом ( Стрелец ). Знакът по профекция отново е Риби, фирдарият е Сатурн / Юпитер. Юпитер управлява 4-ти дом по екзалтация, 8-ми по обител, активен е и по фирдария, и по профекция. Транзитирал е през Стрелец - не мога да си обясня, защо като е бил силен по транзит е довел до негативно събитие? Може би, защото в натала е слаб есенциално - в падение в Козирог?
   Иначе другият управител по профекции - Марс ( по триплицитет, раждането е нощно ) по транзит е бил във Везни - знак на заточение.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Вендор wrote:

   Благодаря ти за споделеното!

   Първият пример е като по ноти , ще коментирам само втория.

   Що се отнася до смърт, транзита не е много сигурна техника, макар че зависи от транзита.
   Родителите в натала са разпределени - бащата в 4-ти дом, майката в 10-ти, съответно ако искаме да разгледаме някакво събитие свързано с тях, трябва да търсим по домовете производни от техните домове.


   Парите на бащата - 2 от 4 = 5
   Брата на бащата - 3 от 4 = 6
   Бащата на бащата - 4 от 4 = 7 и тн


   И една малко отклонение по първия пример, понеже си имала възврат на Венера в наталната позиция, можеш да разгледаш картата на точния съвпад, подобно на солар. При такава силна Венера, няма как да не са информативни всичките ти възврати по нея
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Tanya wrote:

   Благодаря за разяснението, така нещата си идват на мястото

   Смърт на баща - 8-ми от 4-ти, значи разглеждам 11-ти дом. Сатурн е управител на 11-ти, активен по фирдария. В натала се намира в Скорпион, диспозитора Марс транзитира през Везни.

   Не бях се сещала да разгледам възврата на Венера, ще погледна за проявления
   Stay soft. It looks beautiful on you.