Най-хубавите плажове в света

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Най-хубавите плажове в света

   В топ 3 на най-хубавите плажове в света, са тези на Бахамските острови. Бахамите са малка островна държава между полуостров Флорида и Куба, наоколо са Хаити, Доминиканската република, както и всички останали острови от Карибския басейн. Уникално място за почивка, което за съжаление, не е редовна и честа дестинация за България, за разлика от Малдивите, остров Мавриций, Сейшелите и други.   Единственото място на планетата, където има ... розови плажове от розов пясък. Харбър Айлънд е с най-красивите плажове на Бахамските острови. Той е известен с дългата си около 5 километра плажна ивица, която е осеяна с розов пясък. Топлите кристални води на океана осигуряват условия за безопасно плуване, риболов и разходки с лодки, а отдалечените рифове са идеално място за гмуркане.

   Харбър Айлънд предлага разнообразие от възможности за настаняване, които варират от прекрасни курорти и хотели до очарователни вили, хижи и къщи. Някои от тях са разположени директно на плажа и разкриват спиращи дъха гледки към океана, а други – около град Дънмор – във вътрешността на острова, където можете да намерите спокойствие и тишина.

   Харбър Айлънд, наричан от местните жители ''Брилянтът'', е с дължина приблизително около 5 километра и ширина около 2 километра. Харбър Айлънд се намира в близост до столицата на Бахамите – Насау и е вторият по големина град след нея. Населението му наброява между 1500 и 2000 жители. Островът граничи с Маями (320 километра), Несау ( 96 километра) и Елютера ( 3 километра).

   Защо РОЗОВ ПЯСЪК?
   Съставът на пясъка включва парченца корали, счупени черупки, дребни скални отломки и калциев карбонат, чийто произход е от малки морски безгръбначни. Розовият цвят се получава поради наличието на микроскопични черупчести животни, известни като Фораминифери. Тези организми имат яркорозови или червени черупки, покрити с дупки, през които излизат окончания, наречени псевдоподи, посредством които те се прикрепят към повърхността. Фораминиферите живеят върху долната страна на рифове, на морското дъно, под скали и в пещери. Те се изхвърлят на брега от морските вълни и са сред най-често срещаните едноклетъчни организми в океана, които имат важно значение за околната среда.

   Хайде да помечтаем ...
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Плажът Уайт на остров Боракай- Филипините.
   4,83-километровата ивица пясък на западния бряг на острова има цвета и консистенцията на бебешка пудра, направо блести от белота.


   ...Бавно,бавно, човече, всяко нещо с времето си. И сто ведра наведнъж да излее градинарят, плод ще има, когато дойде сезонът.