Таро и Любовта III

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

 • curi0us wrote:

  Не може да питате такива въпроси - Таро е неутрално и няма идеология. В самия въпрос има идеология.


  Картите са показали вас и в двата случая.
  Да, Таро отразява нас.

  Въпросът е, че всеки от нас си има идеология по въпроса, опит, възприятия. И те се виждат в комбинациите.

  Аз мисля, че може да се питат такива въпроси, че даже го намирам и за полезно. За самите питащи имам предвид. Идеята е да видим себе си.

  Затова цитирах и поста на wolf. Защото Таро показва 2 различни неща при двете ни. Така ще бъде по всяка вероятност и за всеки друг човек. Това си е достатъчно показателно.
 • curi0us wrote:

  Не може да питате такива въпроси - Таро е неутрално и няма идеология. В самия въпрос има идеология.


  Картите са показали вас и в двата случая - вашите истини, опитности, и да - отговорът е мъдър, но е и личен, не универсален.
  Не на всяка питаща ще излезе точно това.


  Ако звуча груба, не е това намерението ми. Добре е да се пита всичко, но и да не очакваме статична истина/отговор от Таро за въпроси от този порядък.

  Moon wrote:

  wolf wrote:

  Таро, покажи ми какво е любов.


  3 чаши /отлагане/ - Целта на пътуването /Папата/ - 10 меча /съпротивление/

  3 чаши - временната, краткотрайна и летяща радост, която можем да обединим с Папата. Една маска на щастие и същевременно път, по който всички ние трябва да минем, за да порастнем, превъзмогнем определени страхове и да стигнем до 10 меча. Ампутиране на ненужното, оставяне на стари модели на мислене и продължаване напред. :)
  Тази вечер, провокирана от разговор с приятелка, направих абсолютно същото. Резултатът е следният :
  Висшата жрица, Колелото на Съдбата, 5 чаши

  Нещо невидимо с просто око, но нещо ,което се усеща. Никой не знае как и защо се появява и най-вече защо там. Но го има. Просто се случва и зависи от много неща, от съдбата ,ако щеш, но просто се случва. Неминуемо го следва и разочарованието, един горчив вкус в устата, който остава за дълго. И всичко отново е въпрос на случване.

  Неслучайно и трите карти са "нечовешки". Илюзията не е любов, нито страхът е любов, нито нуждата е любов. Май ще се окаже, че не е и човешка.

  Любовта, както изглежда, не се крие в безоблачните хоризонти на безкрайното щастие. И от моята комбинация и от тази на wolf вече може да се види. Готино е да питаме Таро за такива неща. С оглед на всичките "любовни въпроси", които сме задавали. Та, когато пишем, поне да имаме идея какво и защо питаме. Когато се надяваме и искаме, поне да знаем какво. :thumbup:
  Харесват ми картите ти, говорят с твоя език, както и моите.

  По поста на curi0s, всъщност точно Мона ме накара да хвърля тези карти и да ги споделя с вас, доста пъти съм обсъждала с нея, че е хубаво понякога да се опитваме и ние да говорим с Таро, задавайки му такива въпроси. Така се сближаваме :)

  Всеки ден се уча да бъда неграмотна по твоята азбука.
 • Все повече се убеждавам сама, че Таро за любов баш няма, в комбинациите няма любов, но не са баш и за темата за отношенията, та ще ги сложа тук.

  Намеренията на някой към мен?
  8 чаши – Паж меч – об Отшелник

  Няма никакви конкретни намерения, чисто и просто му се кръшка! :D Класическа комбинация с 8 чаши + Отшелник. Търси си разтуха другаде. Паж меча - интригантче, крие този факт.

  С каква цел ми пише?
  Смърт – Крал меч – Дявол

  С цел, че му се прави секс, наистина е Крал меч в това отношение.

  Ще се видим ли, ако предложа?
  Справедливост - 10 жезли - 10 чаши

  Това го питах преди да предложа виждането.
  Все пак ми се щеше да излезем, поотложих БАЯ нещата (т.е. seen в месинджър), но пък с човека винаги имам интересни теми на разговор, писах му, веднага откликна.
  Точно както и Мона е писала - 10 чаши ако питаме за нещо маловажно като купони и излизания, значи да.
  Някога бях имала чувства към него, молих Ани да ми хвърли карти, тя изтегли: Глупак - [b]Маг - Свят [/b]

  Ще цитирам: "Времето, в което Магът се осъществява е обособено и разделено от Глупакът (Несънаваното, Нощта на Брама) и Светът (Индивидуацията, Денят на Брама)."

  Таро тогава ми каза нещо много по-важно, което тогава ми беше трудно да осмисля, а именно, че всичко може да бъде възможно, но когато вече можеш да го получиш ще си минал прекалено дълъг път.
  За да бъдеш Маг, трябва да минеш по пътя на Глупака, да завършиш един цикъл и да се върнеш отново в началната си точка. Почувствах се като малка магьосница, беше лесно, беше забавно, най-вече да подадеш учтиво ръка, да прегърнеш и да си кажеш: тука вече няма нищо.
  Да разбереш, най-вече, че не от всяко дърво става свирка и да се почудиш... как изобщо е било възможно да припадаш по някой си там, да измисляш невъзможни сценарии и да си мислиш, че това е началото на нещо велико.

  Уви, не.

  Всеки ден се уча да бъда неграмотна по твоята азбука.

  The post was edited 2 times, last by wolf ().

 • Стана ми интересно какво ще ми каже Таро пък на мен... Ех, егоцентризъм...
  Кралица чаши - 5 чаши- Страшния съд
  Драма куин.. очаквам някой да ме обгрижва и да отгатва всяко мое желание...иначе сълзи и сополи!
  Няма как с тия чаши да постигнем Страшния съд!
  Нима животът не е само капчица роса?
  La vie en rose
 • И аз съм на "любовна" вълна .
  Попитах за двойка приятели:
  Какво изпитва мъжа към жената?
  Колесница, Обесен, 5 чаши

  Леле, катастрофирал е, горкият, тръгнал с голяма кошница на прехвалените ягоди и не само, че се е разочаровал, ами и изход не вижда. Обесен с 5 чаши - пристрастен към страданието. Дали няма да се пропие от мъка?
 • И още:Какво изпитва жената към мъжа?
  5 пентакли, 6 пентакли, 3 меча

  Разочарование. Имало е период, в който си е мислела, че ще се получи между тях, но вече не. Може би връзката им е била тайна в началото - по 5 пентакли. Може й да е била свързана с материална изгода за нея, получаване на подаръци и прочие - по 6 пентакли. По 3 меча - ще се разделят.
 • Kalistro wrote:

  И аз съм на "любовна" вълна .
  Попитах за двойка приятели:
  Какво изпитва мъжа към жената?
  Колесница, Обесен, 5 чаши

  Леле, катастрофирал е, горкият, тръгнал с голяма кошница на прехвалените ягоди и не само, че се е разочаровал, ами и изход не вижда. Обесен с 5 чаши - пристрастен към страданието. Дали няма да се пропие от мъка?
  Катастрофирал е, защото се чуди как да избяга. Изобщо няма да се пропие, просто ще си бие камшика (в смелите си мечти), но като цяло е мъж, който обича да е обргижван, така че ще се задоволи със ситуацията, докато не се появи някоя по-добра майка.

  Kalistro wrote:

  И още:Какво изпитва жената към мъжа?
  5 пентакли, 6 пентакли, 3 меча

  Разочарование. Имало е период, в който си е мислела, че ще се получи между тях, но вече не. Може би връзката им е била тайна в началото - по 5 пентакли. Може й да е била свързана с материална изгода за нея, получаване на подаръци и прочие - по 6 пентакли. По 3 меча - ще се разделят.
  Нереалистични очаквания. Ниско самочувствие. Сега иска да се връща назад, само че няма вече накъде. Егоизъм и драпане за кокала, може и да е костичка, ама си е "нейна".
  Stay soft. It looks beautiful on you.
 • Като напише тълкуването, Мона, все едно се вдига мъглата и всичко се прояснява. И всеки път се чудя как може да е толкова очевидно, пък да не съм видяла... И си мисля, че само с учене не става, трябва и да имаш "завъртянкото"...
  Благодаря, Мона!
 • curi0us wrote:

  Връзка между Марс и Венера. Имали са връзка 3месеца. Марс зарязва Венера и й казва, че иска да е сам. Венера плаче много и го мисли, чуди се дали е възможно да се съберат.
  Приятелка, която е добра в гледането с карти за игра, ме помоли и аз да хвърля.

  Та, питам: Какво е Венера за Марс?
  Паж меча, Кралица меча, Папата
  Обещах ОВ и повече информация по темата.
  Благодаря на всички писали по този казус. Много точен анализ е направила wolf.

  Ще споделя моите изводи за картите. За моя радост излязоха верни:
  1. Момчето се е уплашило от това момиче.
  2. Не му е харесала като жена - има други изисквания за жена, други предпочитания.
  3. Двамата герои нямат абсолютно нищо общо помежду си, нищо допирно (ценности, идеали, интереси).
  4. Момичето изнасилва нещата (по тая причина имаме Папа + различни йерархии в боите), командва и има претенции.
  5. Пажът само се чуди как да избяга и да бъде по-свободен.
  6. Момчето си има друга вече. (Последното просто го почувствах, че е така. Днес разбрах: да, така е.)
  Картите са "смешни", траги-комични. Защо Папата е там? Защото показва, че това е един смешен, изнасилен съюз. Момичето не вижда реално нещата, не регистрира реалността. Тя иска да се задомява и толкова иска на всяка цена нещата да се случат точно с това момче, че е склонна да пренебрегва фактите. Отричането е много силно, тя не вижда очевидното. То е ясно и без карти - няма как заинтересован мъж да си тръгне от теб след 3м.; С такива "основи", няма шанс и за събиране.

  То в самия въпрос се съдържаше и отговорът....


  И нещо много важно. Косвено имах възможността да общувам с Венера. Отричаше почти всичко от тълкуването. Днес разбрала, че Марс отдавна се е хванал с друга. Отново картите "печелят", а хората просто лъжат... И са готови да те убедят, че не виждаш вярно.
  DIGNITY ALWAYS WIN.
 • Питах дали ще бъдем официално двойка с мъж. Той е от скоро разведен. Ние сме заедно така или иначе. Повечето ни познати знаят, но все още не е изцяло явно.
  Колесницата/10 меча/Кралица меча
  Нямам идея как да ги тълкувам тея карти. Колесницата ме кара да мисля че отговорът е Да. И като гледам 10-те меча... си мисля, че не само че няма, ами може и да се разделим. От друга страна с тая Кралица обаче си мисля дали картите не отразяват моите чувства и по-скоро страха ми че накрая пак нещо лошо ще се случи.
  Ако някоя от вас просто ми тегли карти ще съм й благодарна, защото аз май сама с черногледството си им влияя.
 • ljubavi wrote:

  Питах дали ще бъдем официално двойка с мъж. Той е от скоро разведен. Ние сме заедно така или иначе. Повечето ни познати знаят, но все още не е изцяло явно.
  Колесницата/10 меча/Кралица меча
  Нямам идея как да ги тълкувам тея карти. Колесницата ме кара да мисля че отговорът е Да. И като гледам 10-те меча... си мисля, че не само че няма, ами може и да се разделим. От друга страна с тая Кралица обаче си мисля дали картите не отразяват моите чувства и по-скоро страха ми че накрая пак нещо лошо ще се случи.
  Ако някоя от вас просто ми тегли карти ще съм й благодарна, защото аз май сама с черногледството си им влияя.
  Питах как ще се развият взаимоотношенията ви до месец - Рицар меч - 3 пентакли - Светът
  Работата ли ви свърза?
  Първо Рицар меч не е устойчив като първа карта и ми се струва, че мъжа сякаш дава газ на тази връзка, да не би да иска да се докаже след развода? После Светът като завършваща, при любовни въпроси за мен в повечето случаи е "хващаш широкия бял свят". И освен това, Кралица меч от твоята комбинация - ами най-самотната кралица, тя си е самодостатъчна и ник'в мъж не й трЕбе да я развлича.
  Нима животът не е само капчица роса?
  La vie en rose
 • Armid wrote:

  ljubavi wrote:

  Питах как ще се развият взаимоотношенията ви до месец - Рицар меч - 3 пентакли - Светът
  Работата ли ви свърза?
  Не. Професиите ни нямат нищо общо. Ние от 3 години не бяхме заедно, ту с месеци не се чувахме. Няколко месеца Преди да се разведе аз го бях оставила, точно защото му казах, че това никога няма да се случи. И след 3 месеца той ме потърси и ми каза: РАЗВЕДОХ СЕ. ДОКАЗАХ ЛИ ТИ, ЧЕ ТЕ ОБИЧАМ? Сега хем сме заедно, хем все още не сме го показали пред всички, защото е скоро след развода.


  Благодаря ти, Armid, че отдели от времето си, защото наистина си мисля, че аз нямам трезва преценка дори и спрямо картите когато се отнася за тази връзка.

  The post was edited 1 time, last by ljubavi ().

 • ljubavi wrote:

  Питах дали ще бъдем официално двойка с мъж. Той е от скоро разведен. Ние сме заедно така или иначе. Повечето ни познати знаят, но все още не е изцяло явно.
  Колесницата/10 меча/Кралица меча
  Нямам идея как да ги тълкувам тея карти. Колесницата ме кара да мисля че отговорът е Да. И като гледам 10-те меча... си мисля, че не само че няма, ами може и да се разделим. От друга страна с тая Кралица обаче си мисля дали картите не отразяват моите чувства и по-скоро страха ми че накрая пак нещо лошо ще се случи.
  Ако някоя от вас просто ми тегли карти ще съм й благодарна, защото аз май сама с черногледството си им влияя.
  Ти просто нямаш работа вече в тази конструкция.
  Твоето време вече е било.

  А двете времена не се срещат.

  Съжалявам.
  Stay soft. It looks beautiful on you.
 • Mona wrote:

  ljubavi wrote:

  Питах дали ще бъдем официално двойка с мъж. Той е от скоро разведен. Ние сме заедно така или иначе. Повечето ни познати знаят, но все още не е изцяло явно.
  Колесницата/10 меча/Кралица меча
  Нямам идея как да ги тълкувам тея карти. Колесницата ме кара да мисля че отговорът е Да. И като гледам 10-те меча... си мисля, че не само че няма, ами може и да се разделим. От друга страна с тая Кралица обаче си мисля дали картите не отразяват моите чувства и по-скоро страха ми че накрая пак нещо лошо ще се случи.
  Ако някоя от вас просто ми тегли карти ще съм й благодарна, защото аз май сама с черногледството си им влияя.
  Ти просто нямаш работа вече в тази конструкция.Твоето време вече е било.

  А двете времена не се срещат.

  Съжалявам.
  Отчая ме. :(
 • ljubavi wrote:

  Mona wrote:

  ljubavi wrote:

  Питах дали ще бъдем официално двойка с мъж. Той е от скоро разведен. Ние сме заедно така или иначе. Повечето ни познати знаят, но все още не е изцяло явно.
  Колесницата/10 меча/Кралица меча
  Нямам идея как да ги тълкувам тея карти. Колесницата ме кара да мисля че отговорът е Да. И като гледам 10-те меча... си мисля, че не само че няма, ами може и да се разделим. От друга страна с тая Кралица обаче си мисля дали картите не отразяват моите чувства и по-скоро страха ми че накрая пак нещо лошо ще се случи.
  Ако някоя от вас просто ми тегли карти ще съм й благодарна, защото аз май сама с черногледството си им влияя.
  Ти просто нямаш работа вече в тази конструкция.Твоето време вече е било.
  А двете времена не се срещат.

  Съжалявам.
  Отчая ме. :(
  Защо пък да се отчайваш, Кралица меча е чудесна карта, провокира самостоятелност във всяко отношение, независимост в решенията и определяне на приоритетите. Просто единият от двама ви е претърпял развитие и това си ти.
  Мисля, че си дръпнала напред, променена и различна си.

  Ако на мен ми се падне такава конструкция, в никакъв случай няма да се отчайвам, дори ще се зарадвам, защото това е стабилност и перспектива за нещо по-добро и по-значимо.
  Stay soft. It looks beautiful on you.
 • Mona wrote:

  ljubavi wrote:

  Mona wrote:

  ljubavi wrote:

  Питах дали ще бъдем официално двойка с мъж. Той е от скоро разведен. Ние сме заедно така или иначе. Повечето ни познати знаят, но все още не е изцяло явно.
  Колесницата/10 меча/Кралица меча
  Нямам идея как да ги тълкувам тея карти. Колесницата ме кара да мисля че отговорът е Да. И като гледам 10-те меча... си мисля, че не само че няма, ами може и да се разделим. От друга страна с тая Кралица обаче си мисля дали картите не отразяват моите чувства и по-скоро страха ми че накрая пак нещо лошо ще се случи.
  Ако някоя от вас просто ми тегли карти ще съм й благодарна, защото аз май сама с черногледството си им влияя.
  Ти просто нямаш работа вече в тази конструкция.Твоето време вече е било.А двете времена не се срещат.

  Съжалявам.
  Отчая ме. :(
  Защо пък да се отчайваш, Кралица меча е чудесна карта, провокира самостоятелност във всяко отношение, независимост в решенията и определяне на приоритетите. Просто единият от двама ви е претърпял развитие и това си ти.Мисля, че си дръпнала напред, променена и различна си.

  Ако на мен ми се падне такава конструкция, в никакъв случай няма да се отчайвам, дори ще се зарадвам, защото това е стабилност и перспектива за нещо по-добро и по-значимо.

  Знам ли? Може би това, че вложих много емоции и сили в тези отношения през последните 3 години. Сега той е разведен и сме "заедно", но не съвсем. Затова и се събрах с него след 3 месеца никаква комуникация. Просто ми се иска нещата да се получат, а нещо ме ровка отвътре, че няма. А относно Кралицата- със сигурност много се промених, но това е нормално след всичко преживяно.Благодаря, момичета, за това, че писахте и дадохте мненията си. Тук наистина се чувствам като че съм била на психотерапия. Успокоявам се и се зареждам. <3
 • Попитах дали са се разделили двама?

  8 Жезли - Крал Жезли -10 Жезли

  Но понеже са само Жезли, след около половин час теглих пак.

  5 Месеца - Паж Пентакли -Дяволът

  Така по първата комбинация, само Жезли и първа карта 8 Жезли нестабилна, като основа, ситуацията е много нажежена и тежка, като задух, въздух няма сякаш. Това струпване на жезли ми прилича и на гняв. Товарът е тежък, но не мисля, че показват раздяла, а повече самата ситуация.

  По втората комбинация -бррр интрига се е завъртяла яко, наистина много приказки, много са обидени един на друг и двамата, обвинения, край на връзката, раздяла и незнам си още какво,- това 5 Мечове с Дяволът го показва много добре.
  Той нарочно се държи по начин да я нарани и го прави много добре, успява перфектно.
  Не схващам Паж Пентакли тук.
  Въпреки това отново сякаш картите не показват раздяла, а едно "ядене един друг" Дяволът държи оковите на трета.
  Как мислите, може да съм пристрастна.
 • Не ми изглеждат разделени и на мен, но отношенията са сериозно грозни към момента. :D

  Заради първата комбинация само от жезли можем да си позволим да говорим за незрели хора, истерични емоции и никакво отчитане на реалността.
  Можем да говорим за властност, манипулативност и дори жестокост, но отново, породено от незрелост и егоизъм, затова имаме паж, въпреки че странно се смесва с тиранията на Краля жезли. Освен ако не говорим за намесени още хора, роднини на единия от двамата.
  При всички положения някой сериозно манипулира другия и отношенията към този момент са изключително деструктивни.
  DIGNITY ALWAYS WIN.
 • Много си права Кюриъз! Намесен е братът на жената, който реално е много прав във случая, но ако не беше той, нямаше да ескалира проблема толкова много.
  Държанието и отношенията на двойката към момента са точно страшно много грозни!
  За комбинацията с Жезли отново така, поведението е незряло, мъжът отхвърля да има вина за нещо, жената го натиска и обвинява да проумее вината си. Всичко е като гол нерв. Истерията е на макс!
  Манипулация също има!
  Много правилно си тълкувала картите, браво за което!