Музика за Таро подредби

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Музика за Таро подредби

   Определено, когато гледаме на Таро, имаме нужда и от подходяща музика, която да ни вдъхнови или настрои на вълната/вибрацията на картите. Както всяка друга дейност, така и гледането на Таро, изисква вторачване. Разбира се, това не винаги е възможно или необходимо, но е добре, когато сме си у дома, да се съсредоточим. На фона на музика.
   Моля, това да не се бърка с медитацията, защото тази дума вече стана мръсна дума, поне за мен. Истинската медитация или медитативно състояние, няма нищо общо с гледането в една точка и изчистването на съзнанието от всякакви неща: проблеми, гняв, болка или емпатия към всичко и всички. Не. Тъкмо напротив. Концентрацията за гледането на Таро изисква да са налице всички сетива и всички чувства, които изпитваме в момента, те не са страшни, това сме ние, това е нашият живот и това ни отличава от всички останали. Но да бъдем и отдалечени от проблема, за който гледаме ... Баланс и Равновесие.

   От години, аз се "възползвам" от произведенията и личното творчество на Лиза Джерард и на Dead can dance в частност. Това е музиката, която изключително добре ме настройва на езотеричната вълна, от която имам нужда, за да осъществя плавен преход от отсамното си човешко битие до отвъдното на картите. Също така, подобно ми въздейства и творчеството на Jan Garbarek, особено сътрудничеството му с Ману Каче, Кийт Джарет и други автори, да не пропусна и Рави Шанкар. Да добавя и Моцарт с неговия Реквием.
   Когато съм настроена за оживяване на картите, винаги си пускам Сила птаха на Ніна Матвіенко - украинска певица. Да, вероятно звучи странно, но е факт.

   От старата езотерика знаем, че има число, цвят, вибрация и звук .....

   Да, музиката е нашият спътник по пътя в Таро. Научете се да слушате музика, докато гледате на карти. Ще усетите скоро разликата. Това е своеобразен вид сома. А какво е сома, сами може да научите, ако не знаете какво означава.
   Музиката ни насочва точно там, където трябва и ние се програмираме за точно определени неща, свързани с Таро.

   Споделете вашите преживявания :)
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Аз пък правя винаги обратното, искам да е тотална тишина около мен. Спирам телевизор, музика, трябва да съм сама...Мисля си, че когато около мен е тихо, енергията и мислите ми не се разпиляват и не се повлияват от емоцията, която би предизвикала мелодията.
  • Олеле, нямате си представа за мен музиката, колко е важна!
   но музиката, която слушам си има нужда и от добра уредба! С басове и т.н :)))

   Правя си плейлисти в тубата, но там задължително се слуша с AdBlockPlus, за да не се намесват реклами!
   Пускат се на shuffle & loop, т.е. ги разбърквам с бутоните горе и блаженство!

   В момента слушам тези двете -