Pinned Въпроси за Таро от общ характер

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Въпроси за Таро от общ характер

   Здравейте, в тази тема може да задавате своите въпроси от общ характер относно картите Таро. По-долу изреждам за какъв тип питания става дума. Вие може да се сетите за други и да попитате. Въпросите съм събрала и обобщила от различни сайтове и форуми.
   Виждам, че цари разногласие и крайни мнения относно въпросите по-долу, затова е добре да ги обсъдим, за да прекратим със спекулациите, които се ширят в не един и два форума за Таро.

   1. Има ли отношение емоционалното състояние на питащия, когато работи с Таро?
   2. Имат ли значение празниците (независимо от религията), когато работим с Таро?
   3. Има ли значение менструалния цикъл/съответно фазите на Луната, когато работим с Таро?
   4. Имаме ли право да гледаме на други хора, без тяхно знание?
   5. Помага ли медитацията и визуализирането при работа с картите Таро?
   6. Има ли подходящи и неподходящи колоди Таро? Как да разбера коя колода е най-подходяща за мен?
   7. Има ли правило, че първата колода Таро трябва непременно да е подарена от друг човек?
   8. Може ли да гледаме на починали хора?
   9. Могат ли да се развалят/правят магии с Таро?
   10. Трябва ли да изчисляваме датата на раждане, месеца и годината, за да гледаме на някого?
   11. Трябва ли, когато гледаме с картите Таро, да правим връзка с астрологичните характеристики на знака, който го управлява?
   12. С какви въпроси трябва да започнем, когато за пръв път работим с Таро?
   13. Трябва ли да правим пречистващ ритуал, преди да почнем изобщо работа с картите, след като сме гледали/преди да гледаме?
   14. Трябва ли да подреждаме картите си, когато не работим с тях?
   15. Как и къде е най-добре да съхраняваме колодата си?
   16. С кои видове карти е най-добре да започнем работата си с Таро.
   17. Колко време ми е нужно, за да овладея Таро на едно средно/добро/задоволяващо ниво?
   18. По колко време на ден/на седмица/на месец трябва да правя хвърляния?
   19. По колко пъти мога да задавам един и същи въпрос?
   20. Трябва ли да слагам допълнителни/изясняващи карти, когато вече изтеглената конструкция не ми е ясна?
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Мислех си да питам в темата за Система на работа при картите,но тази тема дойде точно навреме за мен. :D
   Най-често си задавам въпроси 1,13 и 14. Относно първия въпрос по моите наблюдения,мога да разпозная кога Таро ми сигнализира,че съм твърде емоционална по дадена тема и не дава отговор/показва емоционалното ми състояния или нагласата към въпросната тема. Т.е това е моето общуване с моята колода. Вярвам,че картите могат да усетят емоционалното състояние на питащия. Лично аз,когато видя този сигнификатор /Кралица чаши на първа с низки карти на 2-ра и 3-та позиция/,отлагам гледането си с няколко дни. Ако пак се случи същото-пак така. Забелязвам,че когато съм стабилна и сигурна в това какво искам да попитам картите и съм готова ментално да получа и възприема отговора,Кралицата чаши отсъства,често се сменя и с друга кралица или крал,но съм изчистена от "емоционалната боза". Също следя и за проективни комбинации или натрупване на низки чаши. Това не го тълкувам като отговор на въпроса си,а като моята неготовност да го получа. Това споделям по мои наблюдения.
   Относно 13-ти въпрос за прочистващите ритуали,чела съм мнения в Архива,но някакви бърканици,тамяни и баене никога не съм си мислила да правя. В някои случаи,когато съм теглила за тежки,емоционално обременяващи ситуации и/или съм следила известно време такъв проблем,имам навика да прилагам една определена техника. Просто имам усещането,че картите имат нужда от "прочистване" от емоциите и мислите,които съм им предала аз или човека,на когото съм теглила,един вид да си починат. Именно това,което правя: преди време ако не ме лъже паметта едно от момичетата тук си беше взело нови карти и Мона й беше писала да ги нареди последователно по бои и ГА по номерация и да ги остави така за час. После да ги подреди последователно в тестето. Аз правя именно това. Имам чувството,че Таро "попива" и го оставя да си почине и да си се настрои на неговата си вълна. Мое си усещане е това. Не съм практикувала други методи за прочистване. Струва ми се неправилно да не се грижа за картите си по никакъв начин. Това е моят.
   За 14-ти въпрос-мислила съм. След като съм теглила,връщам картите в тестето и пак разбърквам. После ги прибирам в калъфче-от години го имам,сребристо. Нямам кутия,огледална или нещо такова. Чудя се дали това е полезно...
   Имам и един свой въпрос. Преди време бяхме обсъждали в темата Система на работа при картите за техниките на теглене. Аз разбърквам,цепя 3 пъти с лявата ръка и задавам въпроса,докато цепя,не докато разбъркавам. Има ли значение това?
   Ще се радвам и другите да споделят за техните мнения и методи. :) После ще пиша още въпроси,върху които съм разсъждавала.
  • curi0us wrote:

   Може ли (работата с) Таро да отключи психическо заболяване?
   Може ли (работата с) Таро да наврежда на гледащия и как?   Ето едни много честни въпроси от мен.
   Добър въпрос.
   Разбира се, че може да навреди и то сериозно. Особено на нестабилни психически хора: поради символния си характер, картите резонират на ниво архетипно несъзнавано и задвижват нуминозни процеси: тежки сънища, изобщо трудно заспиване, засилено въображение, стигащо и до халюционации и т.н.

   На много места пиша, че работата с Таро изисква много здрави нерви и придържане към реалността, доколкото е възможно. Ако се забележат подобни симптоми, е добре да се прекрати работата с Таро временно, но понякога и завинаги. В един момент, може да се отключи и съвсем реално психическо заболяване (окр, панически атаки и подобни).
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Точно поради тази причина не искам да дълбая много, и знам че от мен читав таровед няма да излезе. Затова и не се включвам в общите чатове... Е, и защото Skype на моя Windows не тръгва.

   Mona wrote:

   Таро изисква много здрави нерви и придържане към реалността

   Казвам го малко като оправдание, защото ми е виновно, че не проявявам инициатива във форума от едно известно време.
   От др. страна обаче се познавам достатъчно добре: нямам силни нерви и здрава психика, в повечето случаи съм развалина, наскоро имах и кофти кризи, и просто не мога да си представя да тръгна да дълбая, да сънувам кошмари или нещо такова. Тогава сигурно директно ще съм за психиатрията.))
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • curi0us wrote:

   Точно поради тази причина не искам да дълбая много, и знам че от мен читав таровед няма да излезе. Затова и не се включвам в общите чатове... Е, и защото Skype на моя Windows не тръгва.

   Mona wrote:

   Таро изисква много здрави нерви и придържане към реалността
   Казвам го малко като оправдание, защото ми е виновно, че не проявявам инициатива във форума от едно известно време.
   От др. страна обаче се познавам достатъчно добре: нямам силни нерви и здрава психика, в повечето случаи съм развалина, наскоро имах и кофти кризи, и просто не мога да си представя да тръгна да дълбая, да сънувам кошмари или нещо такова. Тогава сигурно директно ще съм за психиатрията.))
   Има разлика между не мога и не искам.

   В момента си в периода на: от мен няма да излезе еди-какво си, защото еди-що си.

   Истината е, че в тоя живот няма абсолютно нищо лесно, нищо не става с щракване на пръсти и именно по тая причина малцина стигат до финалната права. Защото единственото, което важи е пътят. Крайната цел е някакъв мираж, който в повечето случаи дори не си струва.

   Кой знае колко още пъти ще чувствам така, както и ти, ще се чудя дали да захвърлям езотериката или да дълбая повече, да се чудя бива ли ме или не. Да се чудя дали няма да стана като онези изперкали бабички, които ти предричат, че ще имаш 2 деца ...

   Мен също ме е било страх да се включа в чата, признавам. Но реших, че надграждане няма да има, а желанието ми да уча е по-силно от всичко друго. До къде ще стигна не мисля. Просто го приемам като нещо, което се случва и толкова.

   Един месец не пипвах картите. Сънувах ги, гледах и тълкувах комбинации, четях Юнг, участвах в чатовете, но не исках да ги докосвам. После сънувах нещо, което промени мнението ми и конкретно как на сън изрекох думите "колкото и молитви да кажа, връщане от този път няма".

   Може да спираш, може да се отричаш, но пак тръгваш по него. Че не е за всеки, не е. Но ако искаш да бъдеш боец, да печелиш битките си, не можеш да се откажеш.


   Ще се възползвам да кажа, че в този сайт има всичко наготово, просто ако преди да си публикуваш комбинацията погледнеш какво е писано, помислиш го и се опиташ да го обясниш в по-малко от 3 изречения ще има положителни резултати.

   Проблемът идва, когато трябва да гледаш на живо и не можеш да си извадиш чийт листчето и да обясниш...

   Всеки ден се уча да бъда неграмотна по твоята азбука.
  • Моите въпроси от общ характер са:

   17. Колко време ми е нужно, за да овладея Таро на едно средно/добро/задоволяващо ниво?
   18. По колко време на ден/на седмица/на месец трябва да правя хвърляния?

   Или по-скоро, колко често е окей да хвърляш карти, без изперкаш, но и да вдигнеш нивото си до ... добро, примерно?

   Всеки ден се уча да бъда неграмотна по твоята азбука.
  • 17. Небходими са ти поне 5 години за едно добро ниво, 10 за средно и вечно за задоволяващо.
   18. Зависи какви нужди имаш да гледаш, какво искаш самата ти, колко ти понася. Принципът е колкото повече, толкова повече, но зависи от твоята нагласа и колко ти можеш да поемеш и да искаш.
   И да, ако някой//и ти задават едни и същи въпроси, спокойно можеш да ги игнорираш, не се занимавай с техните проблеми.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Как подхождаме към хора, които искат да им се гледа, но не искат да кажат какъв въпрос задават? (от какъв ли не вид съображения: да им се присмеем, да кажем на друг, от скептицизъм...)

   Всеки ден се уча да бъда неграмотна по твоята азбука.
  • wolfy wrote:

   Как подхождаме към хора, които искат да им се гледа, но не искат да кажат какъв въпрос задават? (от какъв ли не вид съображения: да им се присмеем, да кажем на друг, от скептицизъм...)
   Правят го, за да видят дали ще "видиш". Аз ги пращам на майната им. Тоест обяснявам тактично, че Таро е многопластова материя е че е по-добре да уточнят какво ги вълнува, ако действително търсят помощ.
   "— А сега ми кажи защо говориш непрекъснато за добри хора? Ти да не би всички да наричаш така!
   — Всички — отвърна арестантът, — зли хора на света няма.
   — За пръв път чувам такова нещо — усмихна се Пилат..."
  • Roxelane wrote:

   wolfy wrote:

   Как подхождаме към хора, които искат да им се гледа, но не искат да кажат какъв въпрос задават? (от какъв ли не вид съображения: да им се присмеем, да кажем на друг, от скептицизъм...)
   Правят го, за да видят дали ще "видиш". Аз ги пращам на майната ми. Тоест обяснявам тактично, че Таро е многопластова материя е че е по-добре да уточнят какво ги вълнува, ако действително търсят помощ.
   Ох, ясно... Като стигна до нивото да виждам отговора и без въпрос някой ден...

   Всеки ден се уча да бъда неграмотна по твоята азбука.
  • То се вижда, мен ме дразни подхода им и недоверието. Не съм им обърнала внимание или предложила помощ, за да ме изпитват.
   "— А сега ми кажи защо говориш непрекъснато за добри хора? Ти да не би всички да наричаш така!
   — Всички — отвърна арестантът, — зли хора на света няма.
   — За пръв път чувам такова нещо — усмихна се Пилат..."
  • wolfy wrote:

   Как подхождаме към хора, които искат да им се гледа, но не искат да кажат какъв въпрос задават? (от какъв ли не вид съображения: да им се присмеем, да кажем на друг, от скептицизъм...)
   Кажи им, че са страхливци и че независимо те дали и какво ще кажат, на Таро никак не му пука за техните въпроси, а само за онова, което те - картите, смятат за важно.
   И ги прати при някой "маг".
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Или като кажат : "Бе дай за всичко - любов, работа, пари..." Тоест, пич, ти проблеми нямаш ? И аз за чий съм ти отделила от времето си ? Все едно те дошли да ми правят на мен услуга, а не аз на тях, упражненийце да ми спретнат, един вид.
   То и при тези се вижда бързо какво премълчават. Но ме дразнят.
   "— А сега ми кажи защо говориш непрекъснато за добри хора? Ти да не би всички да наричаш така!
   — Всички — отвърна арестантът, — зли хора на света няма.
   — За пръв път чувам такова нещо — усмихна се Пилат..."
  • Ауч, днес дадох на един колега да ги разгледа, плюс един приятел като се виждахме(първия ми месец от таро), бърка, гледа ми с тях ... :/

   Всеки ден се уча да бъда неграмотна по твоята азбука.
  • Синът ми ги е пипал :( особено като знае, че са забранени, само дебне да се разсея.
   "— А сега ми кажи защо говориш непрекъснато за добри хора? Ти да не би всички да наричаш така!
   — Всички — отвърна арестантът, — зли хора на света няма.
   — За пръв път чувам такова нещо — усмихна се Пилат..."
  • Ох... докато гледах на една позната, нейното всичко прави напук, приближи се и пипна и то Дявола 8| сега какво ?
   "— А сега ми кажи защо говориш непрекъснато за добри хора? Ти да не би всички да наричаш така!
   — Всички — отвърна арестантът, — зли хора на света няма.
   — За пръв път чувам такова нещо — усмихна се Пилат..."