Какво ново във форум Таро

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Какво ново във форум Таро

   Правя специална тема, защото напоследък се осъществиха доста есенциални промени във форума. Приканвам ви да разгледате подробно.
   Обърнете внимание на новите наименования на Големите аркани, както и на малките. До новите заглавия добавих и популярните за ваше улеснение.
   Ако се чудите откъде идват и не сте ги срещали никога преди, трябва да ви напиша, че една част са юнгиански понятия на картите + изцяло мои, защото не с всичко бях съгласна с Карл Густав Юнг, специално по отношение на Таро.

   Мислех да ползвам аджендата на Елена Блаватска, но накрая реших да се спра на югнианската анализа, поради ред причини, една от които е, че той следва западния колективен мит и той е по-близък до психиката на европейския човек, а и езотеричните понятия на Блаватска наистина са сложни и са за тесни специалисти.

   Ако имате конкретен въпрос към дадено заглавие на тема - защо се казва така, то моля да публикувате въпросите си в съответната тема. Ако имате въпроси, които са от общ характер, то ги задавайте в новосъздадена тема Въпроси за Таро от общ характер.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Добавих като втори имена на Големите Аркани, вуду имената им - така както са известни в традицията на хаитянското Таро със заемки от кубинското, това отново се случва за пръв път.

   Та вече имате имена на Таро картите според юнгианската традиция, западно дахомейската хаити вуду традиция и традиционната.

   Има още много традиции, ала мисля, че засега това стига като познание.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Когато пускате конструкциите и в тях присъстват Големи Аркани, ще ви помоля да ползвате и новите имена - първите, които са по ред - по Юнгианската традицията.
   Вторите /по вуду традицията/ са само, за да ги знаете, за обща култура.
   Stay soft. It looks beautiful on you.