Таро/Когато картите не отговарят

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Mona wrote:

   Има и друг момент, преди няколко месеца, знаех, че не съм в състояние да си гледам, но, все пак, го направих - падна се чудесната карта (2 жезли обърната),и, наистина чудото се случи, но аз не му позволих да се осъществи, защото отказах да се случи. Т. е. картите дадоха една тотална възможност за осъществяване на моето желание, но аз бях тази, която взема решението дали нещо ще го бъде или не! Защото душата знае кога е готова да направи нещо или не, не картите Таро.

   Какво мислите вие?
   Има и обратен случай, когато картите слагат своеобразно вето да се гледа, не искат да бъдат ползвани за гледане на определен човек. За да не го искат има дълбока и сериозна причина за това, която тук няма да обсъждам, просто давам пример за този особен вид казус при гледането с Таро.

   Картите съответно бурно реагират: всяка втора карта "лети", изхвърчат по 7 и повече карти. Знак, че трябва незабавно да се спре и че има заплаха. И да се вземат мерки.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Точно това имах пред вид :) че ми е странно как хората все виждат някакви знаци за всяко дребно нещо. Мен трябва нещо да ме перне по-яко, за да го забележа. Чудя се понякога аз ли съм "несетивна" или другите просто се насилват да виждат знамения във всичко. Малко офф-топик.
   Друг въпрос е до колко картите дават по-верен отговор, ако ги изтегли някой, който е извън ситуацията? Има ли такова нещо? Т.е. човек, който много се притеснява за даден проблем, много мисли по него е по-добре да не си гледа сам, а това да го направи някой друг?
   Нима животът не е само капчица роса?
   La vie en rose
  • Armid wrote:

   Точно това имах пред вид :) че ми е странно как хората все виждат някакви знаци за всяко дребно нещо. Мен трябва нещо да ме перне по-яко, за да го забележа. Чудя се понякога аз ли съм "несетивна" или другите просто се насилват да виждат знамения във всичко. Малко офф-топик.
   Друг въпрос е до колко картите дават по-верен отговор, ако ги изтегли някой, който е извън ситуацията? Има ли такова нещо? Т.е. човек, който много се притеснява за даден проблем, много мисли по него е по-добре да не си гледа сам, а това да го направи някой друг?
   Не, само ти можеш да си дадеш верен отговор, цялата работа е да знаеш какво ти говори Таро. А дали ти си смъртно болна или твой близък човек, или друг около теб, това няма значение. Таро изисква отоворност и липса на емоции, трябва да реагираш на мига. И най-вече да носиш отговорност за действията си, сиреч, за резултата.
   Затова повтарям на всички да внимават какво съветват и какво говорят на другите, защото това е извънмерна отговорност.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Така е, имам картите съвсем от скоро. Какво бих пожертвала? Хм, не знам дали гледате Игра на тронове, но този епизод беше точно за това (С5Е3) и откакто свърши мисля само за това. Мисля, че да научи човек каквото и да било, първото което трябва да пожертва, това е егото си.
   Нима животът не е само капчица роса?
   La vie en rose
  • Mona wrote:

   Ще ти задам един въпрос, а и косвено и на други: какво би пожертвала да можеш да тълкуваш правилно Таро?

   Ще си позволя аз да отговоря, защото преди години още се замислих над този въпрос, но не стигнах до отговор. Сега вече, след като така или иначе ми се случи, мисля че бих пожертвала кулите от пясък - надеждата. Често ние, аз включително, все още ползваме Таро с надежда, че то ще ни успокои, че ще ни каже, че всичко ще бъде наред, че нещата ще се оправят. Затова, съзнателни или не, често редим десети пъти карти за един и същи въпрос. Не знам дали тогава Таро спира да дава отговор, или просто ние се правим неспособни да го разчетем, дори и да имаме опит, но така или иначе резултатът е един и същ - не получаваме желаното "да". Та това пожертвах аз - жеалнието си да виждам позитивен отговор винаги, когато имам нужда от това. И не съжалявам, даже го намирам за градивно в чисто житейски аспект.
  • Didi wrote:

   В този ред на мисли още нещо. Дори и да си мислим, че вече сме гурута, ръкоположени жреци пред светая светих, в крайна сметка Таро нищо не ни е обещало - обещали са ни нашите заблуди. Може и 50 години да минат, и пак да не научиш нищо, да си извън игровото поле.
   Ако си мислим, че Таро е част от нас, то трябва сериозно да се позамислим - къде сме де факто?
   С нас и без нас, му е все тая.
   Изобщо не е важно какво Таро ни е обещало, а какво му обещаваме ние. И какво му даваме.
   Схемата е обратна.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Дори когато картите не дават отговор (??!), те всъщност ти дават.

   Може би просто им е писнало от теб, от твоя егоизъм, от ината ти!

   Защото никой не е длъжен да се занимава с проблемите и егоизма ти ежедневно. Какво остава за Таро!
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • Скорошен опит от моята практика е следният:

   Задавах цял ден различни въпроси, за различни хора, имаше и доста за любов, докато не стигнах един краен предел на изтощение, но реших, че в крайна сметка би било хубаво да стигна и най-накрая до себе си и да задам няколкото въпроса, които ме интересуваха.

   В последствие, почнах да тегля, но постоянно обръщах картите, теглех по три обърнати, сърцето ми се разтуптя, постоянно ми се явяваха разни Дяволи и какво ли още не. Сякаш Таро само каза че иска да го оставят на мира. Или по-скоро аз исках да се оставя на мира. В един момент нещата почват да се припокриват.

   С нищо не трябва да се прекалява.

   Всеки ден се уча да бъда неграмотна по твоята азбука.
  • Вчера зададох въпрос ей така, дали нещо ще се случи до няколко часа. Нито беше важно, просто за тренировка. Комбинацията: 3 жезли-5 чаши-5 меча. Ниски карти, жезли с чаши, още повече 5 чаши, а ставаше въпрос за излизане. Казах си, че няма шанс, но напротив, всичко си беше ок. Дали картите ми не са ок или аз нещо бъркам в тълкуването?
  • alissa wrote:

   Вчера зададох въпрос ей така, дали нещо ще се случи до няколко часа. Нито беше важно, просто за тренировка. Комбинацията: 3 жезли-5 чаши-5 меча. Ниски карти, жезли с чаши, още повече 5 чаши, а ставаше въпрос за излизане. Казах си, че няма шанс, но напротив, всичко си беше ок. Дали картите ми не са ок или аз нещо бъркам в тълкуването?
   Алиса, картите ти си отговарят много добре. Въпросът е за какво е било това излизане, каква е била твоята нагласа и какво се случва.

   Нали знаеш, ние питаме едно, Таро ни отговаря нещо друго. И нерядко това “друго” е далеч по-важно от конкретния отговор, който търсим. :) Помисли върху картите. За доста неща говорят.