YouTube, YouTuber-и, Интернет култура

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • YouTube, YouTuber-и, Интернет култура

   Здравейте на всички, как сте? :D
   Реших да отворя тема, свързана с ... ами, това, което е в заглавието - YouTube, YouTuber-и, Интернет култура, паралелно с това ще ви разкажа малко и за моята история с гореспоменатите.

   Винаги много съм обичала YouTube,от "малка" гледам клипчета. Първоначално само глупости и за разтуха, после започнах да следя и някои ютубъри.
   Започнах с Jenna Marbles, то кой ли не е почнал с нея, Niga higa, и изобщо преди 5-10 години те бяха популярните ютубъри. Снимаха основно смешки, скечове, неща от живота, които се отнасят до всеки (relatable) и ... да. Беше забавно за времето си.
   В последствие това малко ми омръзна, насочих се към h3h3productions, Filthy Frank, idubbz, в общи линии ютубъри, които осмиват масовата култура или публично осмиват някой, който наистина го заслужава. Нещо като добрите ченгета на нета, срещу лошите в нета.
   Сега и това не ми е толкова интересно и по-скоро обичам да гледам неща, които споделят някакво преживяване или лична мъдрост. Отворих се и към българските ютубъри, нищо, че сравнено с чуждите, имат доста по-ниско качество на обработка на клиповете, на цялостно ниво смешки и т.н; Но си заслужава да се подкрепи идеята, а и някои почти по нищо не отстъпват на известните чужди ютубъри. Просто е интересно да видиш какво изпитват, мислят, чувстват, как виждат света други хора. И да им гледаш интересния живот, дори да е наужким, въпреки че се съмнявам, че е. Смятам, че изисква голяма смелост да си истински пред камера и да споделяш толкова много от живота си. Бих казала, дори се възхищавам.

   Цялата тая история с YouTube, но не само, е много интересен феномен. Живеем в информационна ера, и то силно повлияна от визуалните изкуства. YouTube например почти напълно, ако не и вече съвсем, измести телевизията. Младите хора са в YouTube. Създават си общности, следят точно определени канали и ютубъри, имат си собствен жаргон и собствена "Интернет култура". Забавни са, и искрено ангажиращи, битките м/у фен-общностите на един YouTuber срещу друг и така. :D
   На мен тези неща винаги са ми били страшно интересни. Не знам защо, но ми е адски приятно да рацъквам канали, да слушам как някой друг бръщолеви глупости, ако трябва и цял час, стига да ми е интересно и да ми фокусира вниманието де.

   В момента гледам това:

   Българка, живяла целия си съзнателен живот в Америка. Каналът й се движи около Америка-България, гримове, Life experience, някакви такива. Сладка е, от днес я научих и мисля да я гледам по-сериозно.   Споделете сега вие. Какво мислите за YouTube? Колко време прекарвате в платформата, имате ли си любими Youtuber-и, в какъв жанр работят? Споделете имена, които следите (бг и чужди) и какво ви харесва в тях?
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • youtube.com/watch?v=Ios4WCcmHDo


   Olive's Branch прави доста интересни клипчета. Преди следях много повече влогъри постепенно намаляха .. не знам защо така. Таа тя прави интересни клипчета,а от българските влогъри може би само Емил Конрад.
  • Лелеее, намерих си нов канал. Неголям, към момента 1,6к subscribers.
   Двама британци, Chad & Jamal, реагират на българска музика. Живеят в БГ, вероятно поради учене. Правят готини ревюта на популярни наши песни и изпълнители. Правят го по забавен начин.

   Освен, че съдържанието им е интересно (поне спрямо моя вкус), единият от тях е простоооооо.... хайде да не пиша простотии тука, но .. Красив е, много. <3 <3 <3 Мисля, че всички се досещате кой.   Въпроси и отговори
   Учат българка на техен сленг, тя ги учи на наш   <3 <3 <3
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • curi0us wrote:

   Лелеее, намерих си нов канал. Неголям, към момента 1,6к subscribers.
   Двама британци, Chad & Jamal, реагират на българска музика. Живеят в БГ, вероятно поради учене. Правят готини ревюта на популярни наши песни и изпълнители. Правят го по забавен начин.

   Освен, че съдържанието им е интересно (поне спрямо моя вкус), единият от тях е простоооооо.... хайде да не пиша простотии тука, но .. Красив е, много. <3 <3 <3 Мисля, че всички се досещате кой.


   <3 <3 <3
   Даа !! И аз ги следвам ... + наистина е красив .. и с тази трапчинка :D :D Харесвам как реагират ще наберат популярност със сигурност
  • През последните дни съм се "залепила" за тубата и зяпам разни клипчета с биографични поделементи :D
   Любим стил са ми образователните клипчета, независимо от кой изпълнени, стига да са на ниво и да са в логическа последователност. Изключително любопитно ми е например да узнавам за факти и подробности от близо и далеч.
   За смешните неща, амии... смея да заявя, че клипчетата на един "true slav" ме зарибиха преди време :D Не съм го гледала напоследък, но е образ. Говори с руски акцент (нарочно), но по-скоро е от друга бивша соц. страна.