Абсурдни срещи с Таро

  Използваме бисквитки. Продължавайки да разглеждате сайта вие се съгласявате с употребата им. Детайли

  • Абсурдни срещи с Таро

   Обхванало ме е едно предновогодишно желание да синтезирам някъде в писмен вид малко абсурдизми от изминалите години, започвайки с последната.

   Отварям тази тема с идеята който желае да напише нестандартни комбинации, довели до неочаквани и абсурдни събития. Или описващи ексцентрични хора, или места. Всичко, което е вън от ежедневната логика, вън от комфортната зона на пишещия, вън от общовъзприетото. Изобщо, неща и хора които са ви разтърсили, представени от комбинации, които може би не са станали веднага ясни.

   Единственото ми условие е пишещият да знае крайия резултат и в последствие да го опише. Има достатъчно други теми, в които се говори за неслучили се събития - нека тази е просто обмяна на опит и, да се надяваме, смях.

   Започвам с едни повтарящи се карти за мъж и ми е интересно да видя как бихте го анализирали по тях - 5 жезли, Глупак, Дявол във всевъзможен словоред, но в същия състав. Аз тогава питах какво му е отношението към мен, а отговорът на Таро си е... Отговор на Таро.

   Давайте и вие!

   So I'll start a revolution from my bed
   'Cause you said the brains I had went to my head

  • НЕ МОЖЕ ТАКА.
   Какво визирам, нека първо видим ситуацията ти, изобщо ситуацията. Бреговете прескочени, хората предолени и континентите изминати.
   Предлагам да се направи анализ на тогавашната ситуация и да се оформи цялостно парадигмата й - времево, като хоризонт на очакване и като хоризонт на случване, защото това са две различни неща.

   5 жезли, Глупак, Дявол

   е обърнато време в Таро - търсейки изход, който се оказва погрешен за всички и всичко друго, АЛА се оказва правилен за теб.
   И именно тук е абсурдността - търсейки спасение в някаква чужда на интелекта идея, намираш душата си.
   Все едно животът започва отзад напред, а преди това не е било нищо - няма го, няма те.. Въпреки, че знаеш, слушала си истории за себе си.
   Шибано е.

   Поставен в барака насред океана, досами пясъка, поглеждаш наляво и надясно, и се питаш - това ли е моята колиба?
   Това, низпослано върху някакъв индивид, е логично, но и абсурдно - логиката на Таро никога не е линейна, тя е параболична, затова темата ти е важна - няма пътища към Острови.

   Има само един.
   И Абсурдната среща с Таро, се оказва, че е повоторяема, тя се повтаря, докато не я преодолеем. И нейната абсурдност става ежедневие - като кафето сутрин.

   Колкото до мъжа, може би това е биил мъжът за теб. но само В ТОЗИ МОМЕНТ ТОГАВА. Откраднат миг от вечността. Отрязък от бреговата ивица пясък, рай за кратко. Утро за БЛАЖЕНИТЕ.
   Но Не и Днес.

   Утре ще пиша повече за самата комбинация, защото виждам времето у нея, откраднатото време.
   Защото се оказва, че най-абсурудното по човешките критерии, е най-разпознаваемо за душата и тя това най-обича.

   Срещи със себе си.
  • Какъв е шансът това да се случи статистически? - беше моята асоциация като видях тези карти.

   Мисля си за случка, която се случва набързо, но точно в момента/в мига.
   DIGNITY ALWAYS WIN.