Магии

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Първо искам да кажа, че съм в ужас от толкова обяви- обещания за "любов" , смърт, "връзване" на мъжа, за фалит на бизнеса на даден човек, за разваляне на семейства, за отмъщение, за безплодие и още незнам още колко вида "помощи" за клиента. А само като виждам и че такъв вид "помощ" се търси изключително много.... тръпки ме побиват.
   Тук да споделя, че се радвам, че поне 99% от тези "можещи" са измамници, а само като си представя, че ако имаше начин да причинят това, за което твърдят, че могат и обещават, какъв ад би било,някой ще се ядоса на някой и хоп ето ти "наказание"
   Аз лично съм скептично настроена за така наречените "магии", не казвам, че не съществува, от древни времена се говори за тях, но мисля, че то е наука и не означава, това, както се приема в днешно време. Мисля, че я има, но бих я приела като наука, нищо общо с това, което значи в днешно време, смисълът който човеците влагат, толкова повърхностно, егоистично, мръсно...

   Дори на мен, гледачки са твърдели, че ми е направена магия за безплодие, без да си дават сметка , че могат да разбият психиката на човек,който вярва сляпо в магии, добре, че не съм от тях. Но много близки приятелки са ми споделяли неща, които няма как да повярвам, но и няма как и да ме лъжат за техните "срещи с направени им магии". Но мисля, че няма да е добре да ги споделя тук.

   The post was edited 1 time, last by kolevaani1 ().

  • Много съм писала за това, но пак ще повторя, подобно нещо не съществува: няма магии. И в България няма жив човек, който да може да прави магии!

   Внушение, самовнушение, липса на познаване на себе си - ако това е магия - ок.
   Иначе, стари градски песни се носят по трасето. Ама слуха ми нещо е по-изтънчен :)

   Няма такова нещо, не вярвайте.
   За да може да бъде осъществена една дейност и да бъде пренесена напред във времето, се изискват поне 10 стъпки, които правещият я трябва да извърши, като почнем с жертва.
   Никой не е готов на това :)
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • SilverMist wrote:

   Най-голямата магия, която можеш да направиш е да внушиш нещо на някого с думите си.
   Най-голямата магия е автосугестията. Няма никакво значение кой какво ти говори, достатъчна е саморефлексия, за да се направи разлика между истината и лъжата.
   Никой не ни е виновен, че сме повярвали.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • SilverMist wrote:

   Права си. Но тук се замислям, какво най-често води до тази автосугестия. Отчаяние, слабост, некомпетентност...

   SilverMist, колкото повече се вгледаш (ама не в огледалото) в себе си и в света (разбирай обкръжение под всякаква форма - хора, книги, разкази), толкова повече ще са думите след многоточието. На хората им се губи една дума обаче - отговорност - за личното битие, а като ти се губи фокуса, така да се каже, се правиш на фокусник, за да си върнеш контрола, не друго...
  • SilverMist wrote:

   Права си. Но тук се замислям, какво най-често води до тази автосугестия. Отчаяние, слабост, некомпетентност...

   Например, логическата верига от съждения за това как човек променя мнението си във връзка досега му с дадена теза или оценъчна категория. Явно поради липса на систематизиран архив в съзнанието и неговата практико-приложност, се изгражда виртуален образ за достоверността на мисловната структура.
   <true> ^^
  • Да. Когато изграждаме структура на съществуване, където локуса е външен, сме доста вещи, тогава причината за всичко е навсякъде, ама не и в нас. На много неща сме господари, само не и на мисълта и трезвата преценка. (Наздраве.)
  • Колкото повече време минава, а и познавайки хората, съм песимист относно отърсването от унеса на вярата в магии, омагьосване и т.н. Суеверието на българите е част общия процес по неприемане на отговорностите на живота, на това, че все някой друг е виновен, а не ние, и, накрая - на робската ни психика. И на очакването на спасители.

   Общо-взето, незрялост.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Мисленето, че всеки може да ти направи магия, да се пазиш от магии, не знам какво да намериш и да го сметнеш за магия, да ходиш да ти развалят магия, и какво ли не още ...
   Това е някаква маниакална параноя. Маниакална и зловеща простотия.

   Ей, жени, стегнете се, ставате за смях!

   Това не е към пишещите в този форум.
   Stay soft. It looks beautiful on you.
  • Не мога да си представя, че има хора, които наистина правят магии. Сериозно, не ми го побира ума. Сигурно съм твърде наивна, но така е. Защо аджеба това трябва да правиш? Колко долен и мизерстващ трябва да си?
   Почти не ми се вярва и че има такива хора-злодеи, честно. Сигурно пак от наивността, че хората са добри и не им хрумва за такива глупости. Но явно има. Както глупци-клиенти така и глупци-"магьосници".
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • Иска ми се да споделя какво ми се случи онзи ден. Една приятелка се развежда и има доста проблеми с мъжа си и й бяха казали за някаква жена в София, която гледала на карти и била нумеролог. Отидох с нея хем за шопинг, хем да ми гледа. Никога не са ви гледали на карти. Само аз се опитвам да гледам.
   Отидох и тя ми записа датите на раждане на мен и бившия ми съпруг, с когото вече от 2 години съм разведена, както и на родителите ми, с които живея в момента. И изведнъж извика: "Имаш магия на сватбената рокля". Да изхвърля абсолютно всичко, което имам от сватбата удома, защото това ми тровело кармата. И отказа да ми гледа.
   Аз никога не съм вярвала в магии. Дори сега силно се съмнявам, че такова нещо съществува. Но все пак изхвърлих всичко. Сега се чудя дали е възможно да има такова нещо... Ама сега като ми се отпуши кармата... ;) Но наистина нещата опират до подсъзнание. Наистина в магии никога те съм вярвала. Ама ето... хвърлих ги все пак.
  • Хахха, преди доста години една гледачка на кафе ми каза същото, явно е вървежно в тези среди. Ама аз, като Тома неверни, пък и ми досвидя да си хвърля роклята, все още си я пазя. Кармата ми явно си стои повредена. Не съм се разделила с мъжа ми, ако това се пита.
   Бях го забравила това, ама виж как ми го припомни! И аз тогава доста се позамислих, ама си викам- ще рискувам, хахаха.
   Нима животът не е само капчица роса?
   La vie en rose
  • Възможно е руската Дума да криминализира платените услуги на всевъзможни гадатели, магове и екстрасенси.

   Било е внесено предложение в този смисъл в законодателния орган,
   предвиждащо углавни наказания за лицата, извършващи езотерични услуги
   срещу заплащане, съобщава сайтът Лента, цитиран от БТА.


   Руските законотворци изтъкват факта, че в страната действат около 800
   хиляди гадатели, като техният брой е по-голям от този на лекарите,
   практикуващи на територията на Руската Федерация.


   Пазарът на езотерични услуги се оценява на 30 милиарда рубли.


   Интересът към езотеризма се подклажда от многобройни телевизионни
   формати. "Зрителите възприемат гаданията за чиста монета и започват да
   си дават парите на екстрасенсите, дори и взимат заеми", изтъква авторът
   на законопроекта, депутатът Сергей Вострецов.


   Той предлага да се промени член от Наказателния кодекс и да бъдат лишавани от свобода гадателите в срок до 10 години.


   Заклинателите от своя страна възроптаха срещу криминализирането на
   дейността им. "Този, който работи законно, никога няма да се скрие и
   действа максимално прозрачно. И като всеки труд, и тази дейност трябва
   да бъде заплащана", счита участник в телевизионното шоу "Битки на
   екстрасенсите".


   От Руската академия на науките изтъкват от своя страна, че никой от
   хората, претендиращи, че са екстрасенси, не е могъл да докаже в
   лабораторни условия своите свръхестествени способности.

   Източник Източник
   Нима животът не е само капчица роса?
   La vie en rose
  • Mona wrote:

   Т.е. магът прави от нищо нещо.

   Не от всичко - нищо. Не прави хаос, а създава ред.
   В тая връзка, ако четете някакви тъпи книги по ритуална и т.н. магия, не се връзвайте на глупости. Чета по разни форуми и сайтове уникални небивалици за призоваване на този или онзи идиот (ангел) от ангелския свят уж по този метод от Кабала или някоя подобна измишльотина ... меткат се разни печати на Соломон, псевдо руни и други знаци, а "вещи" участващи по форумите бълват фантазъм след фантазъм.

   Моля, не губете здравия си разум. Нито един, който пише подобни небивалици, не е постигнал никакъв резултат, а сам се самонавива като глист на буца и иска да си вярва.
   За всеки сериозен езотерик, тези приказки са вятър и нямат никаква стойност.
   Stay soft. It looks beautiful on you.