Страната на Боговете

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Страната на Боговете

   Съществуват несъздадени светилници и светилници създадени. Там (в аиряна ваеджо, където струи Вара) звездите, луната и слънцето се издигат и залязват едва един път (в годината) и годината изглежда като един ден (и нощ).

   Това е ясен намек за Страната на боговете или за днес полярните Области. Освен това в този стих има оше един намек, а именно определено указание за "несъздадените светилници", осветяващи човека отвътре - неговите "принципи". Иначе не би било невъзможно да се намери някакъв смисъл в отговора на Ахура Мазда, който завършва с дмите:
   "Всяка четирийсета гоидна, на всяка двойка (хермафродитна) се раждат двама, един от мъжки, друг от женск пол".

   Последните думи са определен отзвук от Тайната Доктирна в Стансата, която гласи:
   След изтичането на срока на всяко от четирисиийте (ежегодни) Слънца, в края на всеки четирийсети ден, двоероденото става четирима; мъж и жена в едно, в първото, и второто, и третото.

   Това е ясно, защото всяко слънце е означавало цяла година, състояща се от от един Ден, както сега в аркитческия пояс тоий се състои от 6 месеца.
   Земята постепенно променя своя наклон около оста си по отношение на еклиптиката и в посочения период този наклон е бил такъв, че полярният ден е продължавал по време на пълното завъртане на Земята около Слънцето, след което настъпвало нещо като на здрач с твърде кратка продължителност; а след това полярната страна пприемала своето положение пряко под слънчевите лъчи.

   Това противоречи на астрономията, да, но кой може да каже, че измененията и движенията на Земята, които е се извършват днес, не са ставали преди милиони години?
   Връщайки се още веднъж на тъврдението , че Вара е означавало Човека на Четвъртия Кръг, също така и Земята на онова време, Луната и даже ноевя ковчег, ако щете - така още веднъж е показано в дииалога междъ ахура Мазда и Заратуштра, кгоато вторият пита:
   -О, Творец на материалния свят, Ти, Пресветий! Кой е този, който донесе закона на Мазда във Вара, направен от Иима?
   -О, това беше птицата Каршипта.

   следва продължение
   Stay soft. It looks beautiful on you.