Брак или как да разплетем сварен нудълс

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Брак или как да разплетем сварен нудълс

   Бракът е сложна материя, която се опитваме да разплетем с всякакви техники. Ще видим как решават този въпрос китайските осем знака.

   Има няколко базови начина да открием къде се крие брака между осемте знака. Но основният е чрез "двореца на брака". Китайците обичат пресилената фраза, но този дворец се намира по един прозаичен начин. Разбрахме че личността се описва чрез небесния ствол на деня, земната клонка, която стои под него е и двореца на брака. Получаваме че стълба на деня описва нашият брачен партньор и нашата личност.

   Само от тези два знака вече можем да дадем доста стегната и конкретна информация. Например, небесен ствол на деня Дърво, върху земна клонка Вода. Това е буквален пример за това как брачният партньор за нас се явява подкрепа, ресурс, с който ние можем да се развиваме. Помощта може да е от материална до вдъхновение. Ако обаче имаме земна клонка Метал, то вече имаме проблем. Ако дървото е силно в картата, метала може да е полезен с ограничението, което налага, но ако дървото е слабо, метала може да е доста вреден за личността. При слабо дърво имаме два варианта - брак с развод за личност със силен метал, или брачен партньор с изявен елемент вода. Водата ни помага по много елегантен начин да решим конфликта в картата. Метала контролира Дървото, но също така Метала поражда Водата, а тя Дървото. Така като прибавим Вода от чуждата карта връщаме нормалната "циркулация на ци" в картата.

   Но нека погледнем един пример, който ще послужи за илюстрация на принципите в темата "Взаимодействие между знаците"

   Тина Търнър   Дворец на брака е знака 卯. Първият й брак, фиктивен с Реймънд Хил, е сключен 1957, година 丁酉. Вече знаем че 卯 - 酉 образуват Шест конфликта. Сключването на брак в година, която атакува двореца на брака, води до, година по-късно, неговото разтрогване.

   Картата на Реймънд Хил:
   -
   -   Годишния стълб на Хил също съдържа 酉, който е в конфликт с годишния стълб на Тина Търнър. Годишния стълб описва това как ни възприемат околните, доминиращата енергия в картата и първото впечатление, което създаваме. Конфликта слага бърз край, дори за фиктивен брак.

   През 1962 Тина сключва брак за Айк Търнър. Неговата карта:
   -
   -   Проблем имаме отново в дворците на брака 卯 при Тина, образува Три наказания с 子 на Айк. Няма да влизаме в биографични подробности, просто отбелязваме моменти, които ни дават теми за размисъл - от какво да се пазим.
   "Для каждого из них есть срок названный, и для каждого срока - запись." - Ибн Сина
  • Чудя се малко как да се впиша. От една страна всичко е станало много готино, базовите неща са си точно така, особенно картинките
   Все пак мисля че мога да добавя някои неща, които да помогнат за четене на повече чартове.

   И така, Тина Търнър. Тук нещата са простички.

   "Двореца на Брака" - абсолютно, да го съкратим на ДБ - "дворец на брака". Идеята е че клонките са това, което е в дълбочина.
   Стълбовете(клонка и ствол) имат много картинки към всеки, две от тях са разстояние и години.
   Годишният стълб - далече, 1-18 години от живота.
   Месечният - близко, 19-35 години от живота.
   Дневният - много близко, 35-55.
   Часа - "отвъд прага", 55+

   Съответно "Двореца на Брака" е това което е вътре в човека. Елемент влизаш в ДБ" значи че сме допуснали някой много близко до нас.

   Погледнато като разстояние за клонката на деняказват, ако годината е нещо международно, извън страната ни, месеца е нещо в същият град, то клонката на деня е нещо в нашето си легло. Разбира се, това също е и физическото ни тяло, макар то да има по силна картинка от други неща.

   От 10-те Духа тук, силна картинка на мъж има духа Справедлив чиновник. Тук аз лично мисля, че идеята "чиновник" ще подведе леко. На английски е Офицер. За да разберем защо "чиновник" трябва да се замислим за Китай. Огромна територия с много, много хора, разглеждащи себе си като "средното царство", центъра на всичко останало, огромна стена пазеща ги от варварите навън и издигащи се докато отвън цивилизации са падали и раждали през вековете. Съответно, там например академични успеки е еквивалентно на работа в правителството, защото правителството е избирало най-ценените хора за да минат в центъра.
   Съответно чиновник е много далече от картинките които имаме на запад, там е позиция в центъра на всичко.

   Ама това са дълги теми, просто да кажем че Справедлив Чиновник е силна картинка на мъж.

   Незаслужил чиновник в традиционните стилове се приема, че любовник или приятел с който е имало връзка(все така картинка на мъж), но не съпруг.

   На практика, полярностите се сменят. Ин и Ян има различни ситуации когато се обръщат, съответно справедлив чиновник в чарта на някой ще се превърне в незаслужил и т.н. Съответно е по просто ако просто го гледаме като Чиновник с идеята че носи картинки на мъж. Позицията и ролята му определяме от чарта.

   Значи в програмката Чиновниците са преведени като Офицери.
   Правя някои неща по програмката, та тази версия малко реже от информацията, ама е достатъчно да се види идеята.


   И така, имаме 2 Индиректен Офицер/Незаслужил Чиновник в Месеца и Часа.
   Двама мъже в живота и с много силни картинки. Единият ще се появи от 18-35, другият от 55+.
   Ще имат ли връзка, това че има мъж в живота и не значи, че задължително ще имат достатъчно силна връзка(брак).
   За да имат трябва да има отношение между тях и стълба на деня.
   В случая е доста силно, Прасето се комбинира със Заека създавайки дърво.

   Това нариаме "трансформиране" на Офицера/Чиновника.
   Това е вече друга тема, която е по свързана с "богатство" и "извършена работа", та не ни интересува в случая.


   Това което ни интересува е че има две силни картинки на мъж и двете комбиниращи се с това което е вътре в нея/най-близко до нея.
   Заека има картина на Слаба Подкрепа(Индиректен Ресурс в програмката). Това носи картинки на документи, неща които ни обвиват, както и на свидетелство, понеже една от възможните картинки е на брачен документ, е възможен поглед, че тази голяма близост до нея(ДМ) се проявява за нея в брак, което е и тази подкрепа.


   Първият брак е докато минава през годината Тигър(1962). Тигъра се комбинира с прасето, отновно правилото споменато преди това в примерчето от форумите, тази комбинация бута прасето на посоката, която по принцип е негова в чарта, а това е да се комбинира с "двореца на брака".


   Защо в тези 10 годишни периоди...
   Тук би зависило от страната в която е, обичаите и други такива неща.
   На практика на тази възраст просто е най-ранният 10 годишен период когато е възможно. Няма как да стане в Зи, това е картинка на друг мъж преди това, в който има не особенно здравословна връзка(Zi<>Mao е тип "наказание"). Съответно първият период когато може да стане е в Ding/Chou, макар и да не е засилено от тях, самата година бута прасето да го направи.


   Можем да кажем още много неща. Например и двамата ще са богати, заради голямата комбинация с ресурс в годината, и двамата продуценти на музикални компании - също пасващо на картинката на ресурс. Ако проследим музиката и изкуството като свързано с Дух на храната и центрираме чарта около техните елементи, то този ресурс в годината за тях ще е свързан с нещо което създават. Ресурс + Творчество на международно ниво заедно с извършена работа - музикален продуцент, има достатъчно картинки в случая.

   Ако погледнем елементите, водата в месеца е по начало голяма(всичко в месеца получава картинка на нещо голямо). Само че е изключително изтощавана, ресурса от дърво навсякъде изпива от нея и никъде наоколо няма метал който да я подкрепи.

   Ако някой пусне такъв чарт в международните форуми бих питал има ли проблеми с бъбреци или имунна система. Причината е това изтощаване на водата, което е изключително полезно за чарта и и тежко за самата вода(бъбреците са кухите елементи на водата).
   В случая можем да видим че е имало транспалнт на бъбрек.

   Може да се пише още много, но идеята е просто да погледнем един чарт където всичко си пасва добре на най-силните картинки. Мъжете са с картинки на Чиновник/Офицер, има комбинация с "двореца на брака" всичко е ясно и явно.

   Идеята е по нататък да разгледаме какво правим когато няма елемент показващ силна картинка на мъж/жена в чарта на някой. Такива ситуации има често и понякога пак има щастлив браг дълги години.

   The post was edited 1 time, last by Gmuli ().

  • И така, част 2, тук нудъла вече става съвсем заплетен, защото трябва да добавим още един термин. Да кажем че близък превод е "Звезда на Партнъора/партнъорката".
   Това е най-силната картинка на човека, за който гледаме. В чарта на Тина Търнър това би било Чиновника/Офицера(в повечето женски чартове ще е това, макар елемнта да е различен, духа ще е този, за мъжете ще е Богатство най-често, традиционните стилове понякога дори гледат, че са само те).

   Звезда... И това звучи леко пресилено, но всъщност има причина.
   Идеята е че имената загатват, какво да гледаме и как се ползват. В случая, всичко което наблюдаваме е дали звездата ще успее да влезе в двореца. От към разстояние, това би значело дали човека ще допусне другият достатъчно близко за дълго време.

   Двореца на Брака, клонката на деня, така погледнато е пространството/елемента най-близко до човека.
   Звездата на Партнъора ще бъде ствол или клонка от 4-те стълба, носещ най-силни картинки на другият човек.

   Защо Звезда и Дворец?
   Идеята тук е че за да кажем, как ще върви семейният живот на някой наблюдаваме за звездата. Виждаме че някой елемент"светва" в горният чарт това е Водата на прасето в месеца и часа. След това наблюдаваме ще успее ли да влезе в Двореца. Случва се да не може, да има пречки, да е счупена или много други неща, тук конкретно и двете звезди влизат без проблем, просто в различни етапи от живота(както често се случва).

   Има чартове с много дворци, има чартове с много звезди(както виждаме и тук), има чартове с отражения на звезди, както ще видим по - долу, а има чартове и без. Тогава както вече стана въпрос се взима от 10 годишните цикли и има минуси, не е стабилно, някой ден повече за това ако разгледаме "пристигания".

   Мислех да разгледаме чарта на Доналд Тръмп, ама по добре не. Всъщност е готин момент, да спомена, Тръмп във форума имахме примери за човек роден в същият 2 часов период. (Тимоти) беше започнал пак с богати родители и всичко останало, но починал от мозъчен тумор преди много, много години.

   Неговият чарт е малко страшен за традиционото Ба Дзъ, защото няма богатство, нито в 10 годишните цикли в началото им, нито в елементите му. Ще разгледаме два такива надолу. Обяснението е дълго и сложно и някой ден може да го видим, ако гледаме "свършена работа", начина, по който се гледа за богатство в стила на слепците.

   Но Тръмп конкретно не е критерии.
   Като се стигне до него той си ползва стабилно от китайските системи, в блога има част от интервю с жената правила Feng Shui на небостъргачите му, тогава са сложили така нещата, че големият парк в Ню Йорк, това което те наричат "Зеленият Дракон на Ню Йорк", зарежда небостъргачите му, от там те са правили проекта и за Columbus Circle, натоварено кръгово движение в Ню Йорк. Активирали са дракона от парка да зарежда небостъргача, сложили са огромното кълбо от Columbus Circle да играе ролята на перлата на дракона:


   И още с откриването тя е казала, че това ще доведе до максимум сила и влияние за човека държащ небостъргача(Тръмп в случая) след 20 години. 20 години по късно Тръмп - президент.

   Още едно подсещане колко силни са състемите от Feng Shui, когато човек знае какво прави, но пак се отплесвам.
   И така, Тръмп по добре не, макар че чарта е интересен, но ще е объркващо, защото не знаем кое е така предначертано и кое е променил по пътя с други системи.


   Викам да погледнем Бил Гайтс. Това също е страшен чарт за някои практикуващи традиционните стилове, също защото в него елемента богатство изглежда привидно малко. Този път не е точно мое прочитане на двата чарта от долу(Гейтс и Елисон), от форумите хората от които съм учил ги разглеждаха. Ще предам основните идеи като става въпрос за брак, защото принципа си работи навсякъде.   Вече знаем принципите за гробниците/хранилищата, така че можем да видим как с отварянето на кучето се изливат огромни количества богатство навсякъде из чарта му, това всъщност е горе-долу достатъчно да разбереме, какво става от към богатство, макар че е малко по-сложно. В случая обаче гледаме друго.

   И така, чарта тук изглежда нормален за брак. Един елемент богатство(жена за чарт на мъж), блъска се в DM, значи има някакво отношение към стълба на деня. Куче и на двата, това казваме, че Двореца се разширява и обхваща и нея. Стабилен брак на пръв поглед. Звездата може да влезе в двореца, даже донякъде го носи със себе си.

   Само че има още един фактор. Това е че в този случай Двореца е Гробница/Хранилище(на огъня в случая). Още по специфично, тази гробница е гробницата на Звездата(огън).
   Тук принципа е че гробницата трябва да е отворена, за да има една стабилна картинка на жена в живота му, ако е затворена ще има много и всички потенциални звезди ще се превърнат в реални такива.

   В случая гробницата е отворена(от овцата в годината). Освен това в 10 годишните периоди на Огъня което е същият този елемент се женят. Тук има една малка подробност, някой ден ако задълбаем достатъчно, че някой да види, че тук нещо не пасва на правилата ще го разгледаме.

   И така накратко гледаме дали звездата може да влезе в двореца. В случая може. Сватбата е в 10 годишните периоди от същият елемент като звездата(огъня), когато гробницата на огъня е отворена. Всичко е стабилно. Един брак.

   Би било готино да погледнем обратното сега. Какво става ако гробницата е затворена?
   Нека погледнем още един чарт популярен с трудноста си за четене(предимно като стане въпрос за богатство, защото привидно няма нито един елемент от Огъня, а 10 годишните етапи с Огън още не ги е доживял).

   Лари Елисон/Larry Ellison, създателя на Oracle. Отново много, много парички със сравнително малко богатство като елемент.
   Кучето макар да се появява в 10 годишните периоди, момента когато е натрупал парички е по късно в живота му когато и в 10 годишните няма следа от огън. Но това е друга тема освен това има идеята, че часа е може би грешен. Във форумите бяха извели кой би трябвало да е точният час спрямо съдбата му и интересното е че дори и с него все така няма елемент богатство.

   И така, няма богатство, как да намерим Звездата на Партнъорката му?

   Отговора е малко тъжен. Вола в Двореца е затворен. Много картинки на това, което съдържа. Без да имаме ясна индикация кое е звездата поглеждаме, какво се случва в Двореца. Можем да видим че Метала пада в него. Това движение предполага, че Метала ще е звездата на партнъорката му. Има картинка на ресурс/подкрепа, отново брачен сертификат, така че вместо много връзки, се оказва много бракове.

   Колко?
   Колкото звезди има минимум, поне 3, едно за метала от месеца падащ в гробницата, две за метала от годината падащ в гробницата. Скрития ствол във Вола също се брои, нямам идея защо, така казваха правилото тогава и от други примери доколкото съм виждал си работи съвсем добре.

   От тук нататък е възможно и повече, ако в 10 годишните периоди се развият така с още метал или ако някоя от репрезентациите на метал мине през повече хора в живота му.(също се случва).

   реална ситуация - 4 брака до момента.

   Оставям така нещата за брака в Ба Дзъ, защото всяко от споменатите неща може да се разширява доста. Ако имате въпроси питайте, тези неща по принцип се учат с въпроси/отговори, защото материята е огромна, няма как да се обхване и малка част иначе.