Ангели и Демони

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Ангели и Демони

   Заглавието не е напълно коректно, но е най-близо до идеята на 神煞. А на практика, отново, става дума за комбинация от знаци, наречени "символически звезди". Вече в терминологичния ни речник имаме понятията ствол и клонка, затова съвсем естествено можем да оприличим звездите като листа, които придават завършеност на системата. Звездите са фин инструмент, който работи с грамове, а знаем че дозата прави лекарството отрова.

   Има около 800 звезди, използват се активно 200, според мен 10 са достатъчни. И тук ще се опитам да ви покажа тези, които са ме впечатлили най-много.

   Логиката, която стои зад всяка звезда често е индивидуална и важи само за тази звезда. Но общата идея, е че имаме взаимодействие между небесен ствол+земна клонка, земна клонка+земна клонка и тн, за да постигнем определен резултат, покровител или знамение.

   Търсенето на звезди в картата на осемте знака става по следния начин:

   Ако конструкцията на звездата е от типа на небесен ствол+земна клонка то:
   - Взимаме небесния ствол на личността и го комбинираме със земната клонка на стълба на часа, месеца и годината.
   - Взимаме небесния ствол на годината и го съчетаваме със земната клонка на деня

   Има различни системи, но лично аз предпочитам да използвам описаната, фокуса винаги е върху стълба на личността.

   Същото се прави и със знаците на годината, която настъпва, за да разберем какви звезди се появяват и какви сили ще влияят върху нас.

   Една от любимите ми звезди е 貴人 или Благороден човек, Помощник. Тази звезда описва както помощ "от случая" така и конкретни хора, които могат да ни помогнат, а също и посока, в която бихме могли да намерим помощ. Тази звезда смекчава или направо премахва вредните влияния в картата ни, както и ни помага да устоим при настъпваща заплаха.

   Таблицата за откриване на звездата изглежда така:

   Небесен ствол на ден/годинаСъчетан с клонка
   丑; 未
   子; 申
   卯; 亥
   卯; 亥
   丑; 未
   子; 申
   寅; 午
   寅; 午
   卯; 巳
   卯; 巳   Търсим нашият господар на деня, търсим клонката, която стои в съседната графа, ако я имаме в карта - добре, ако не - има други начини да си я набавим. С тази звезда можете да откриете хората в обкръжението, които могат наистина да ви помогнат и на които може да се разчита. В дните, в които вашият НС на деня образува звездата "Помощник", можете да поискате съдействие и ще ви се помогне, дори от не много надеждни хора. Помощника е там, без да е нужно да е физически, така или иначе намира начини да действа.
   "Для каждого из них есть срок названный, и для каждого срока - запись." - Ибн Сина


  • Пример за звездата Помощник, отново с Тина Търнър.

   Годината е 1956   Получаваме Помощник от небесния ствол на годината 己, търсим главна тенденция за дълъг период, и земната клонка на 1956 - 申. Първият попаднал цитат от уикипедия:


   Тина Търнър започва професионалната си кариера в нощните клубове на Сент Луис през 1956 г. Там тя среща музиканта Айк Търнър, който по-късно става неин съпруг. След няколко години двамата създават една от най-известните групи на соул музиката – Айк и Тина Търнър
   "Для каждого из них есть срок названный, и для каждого срока - запись." - Ибн Сина
  • Следващата звезда, на която трябва да се обръща внимание е 将星, което се превежда като "Пътеводна звезда", "Звездата на Генерала" или просто Генерал.

   Името говори достатъчно добре за свойствата на тази звезда, но все пак тя е доста по-земна и личностна от Благородния. Дава лидерски способности, способност за управление, авторитет и тн.

   Звездата се получава от комбинацията на земната клонка на деня/годината и останалите земни клонки в картата. Таблицата за откриването на звездата изглежда така:


   Клонка на деня/годинатаЗвезда на Генерала   Виждаме че Звездата на Генерала се образува от четири знака, така че лесно се помни, дори да не се запомни точната комбинация, наличието им, ще подскаже какво точно можем да очакваме.

   И една карта за пример:


   -
   -   В тази карта имаме 酉 в стълба на деня - Генерал, отново в стълба на деня имаме комбинация от 酉 с 巳 от стълба на годината, отново Генерал, имаме и един Генерал в стълба на месеца 午, но по правило не трябва да го отчитаме, макар че правилата са могат да се нарушават.

   На практика имаме два Генерала в стълба на деня и един "фиктивен" в стълба на месеца. И понеже сме на китайска вълна, няма как да не дадем за пример картата на "императора" на Китай Си Дзинпин.
   "Для каждого из них есть срок названный, и для каждого срока - запись." - Ибн Сина