Гробници и Хранилища

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Гробници и Хранилища

   Ба Дзъ като много от основните системи от Петте Изкуства има хилядолетия на развиване и огромно количество школи практикуващи я из Китай. Повечето от системите от там се гледат като занаят и са доста уважавани из Азия. Което беше доста изненадващо за мене, някак съм свикнал тези системи да се приемат със съмнение и идеята толкова голяма част от света да гледа на тях като нещо безценно, беше готина смяна на гледната точка... От друга страна това носи своите проблеми, един семинар за практически И Дзин(Лю Яо например), струва хиляди $ и е така направен, че да не даде достатъчно информация на повечето практикуващи.
   Та е доста уважавано, но пък малко комерсиално.

   Ба Дзъ от форум, би могло да се учи, но иска отдаденост и доста време, Знам хора преподаващи стила на слепците да твърдят, че за 2 месеца може да се научи, още не съм видял някой, който да е прихванал основите за по-малко от няколко години, а самият преподаващ му трябваха повече от 4...
   От тази гледна точка ми е малко трудно да реша позицията си към форума... Има ли смисъл да се развива и колко тук...


   От друга, има достатъчно теми вече, може би е добра идея да пусна и аз нещо от нетрадиционните стилове.

   Някои интересно ли му е?Мислех да пусна тема за гробници/хранилища погледнато от стила на слепците, ама не съм сигурен колко ще се разбира, ако човек не познава китайските календари и системите там.

   Имам доброто желание, ама неизбежно се появяват и доста големи съмнения, дали има смисъл цялото нещо, защото системите са сложни от толкова далече, та ако видите, че темата е изчезнала съм я изтрил(както направих и с калкулатора между другото, по същата причина, ама някой го върна или функцията за триене не работи добре).
  • Нека започна от техническата част.

   Темата, която пусна за калкулатора, беше обеднена от мен, със сродна на нея, мнението също беше възстановено от мен. Практиката при нас е следната:

   1. Всеки участник първо се запознава със съдържанието на форума, в който иска да пише.
   2. Ако иска да сподели мнение, опит или впечатление, го пише в тема, която е близка на споделената информация, ако няма адекватна тема - едва тогава може да отвори нова, не без преценка на администратор/модератор.
   3. В форумите и различните им секции се пише по същество, ще рече:
   - теорията се подкрепя с примери ( сайта се занимава основно с гадателски техники - таро, астрология, а от скоро и с китайска метафизика )
   - гледната точно, метода, виждането на участниците по дадена техника или отделна наука се защитава и обосновава и подлага на обсъждане, което предполага информацията да е поднесена разбираемо и недвусмислено.

   Сега по същество:

   Тази тема, сама по себе си не носи друг смисъл, освен да ни прави свидетели на вътрешен диалог, проведен сам със себе си, както и на душевни терзания, които не са полезни, освен за терзаещият се.

   В сайта са останали основни практични и прагматични хора, които работят и в малкото време, с което разполагат, искат точна и ясна информация, върху която да работят. Не очаквай бурна реакция и възторг. Много от участниците проверяват, до досада, много от нещата, за себе си, преди да напишат мнение или да зададат въпрос.

   Извода е ясен - всяка информация ни е полезна, но не и жизненоважна. Ако има какво да споделиш, имаш свободата да го направиш.
   "Для каждого из них есть срок названный, и для каждого срока - запись." - Ибн Сина
  • Аха, благодаря за обяснението и посрещането като цяло. Не е точно моето място, обаче.
   Съответно ще си се придържам към азиатските форуми.

   Софтуерчетата за китайската метафизика са отворени все пак, та ако някой иска да си ги ползва може. От друга страна оправящите се с английският винаги могат да дойдат и в международните форуми, където имаме хиляди примери с различни стилове и системи.

   Та чао от мене, няма да ви занимавам повече с душевните си терзания. И успех със системите и начинанието.
   (няма да влизам повече тук, и бих изтрил и нещата до момента, ама явно това не се уважава, така че няма и да го правя).
  • Еми, пич, да си беше написал темата малко по-конкретно и полезно за всички останали.
   Ти пишеш как всичко е много сложно и едва ли не, няма смисъл да пускаш подобна информация във форума.
   Ами това наистина са лични разсъждения и не им е мястото тук.

   Ако имаш нещо да предложиш - действай, и добре дошъл, а ако ли не -

   Със здраве.
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • Темата си е още тук, ще доразвия. Може пък някой от четящите да си търси малко по-дълбок поглед към нетрадиционните стилове в системата. От там инфо може да се намери, макар и трудно.
   Това са доста сложни теми, дори и краткия поглед който бях сложил се оказва, че е близко 2.5 пъти по голям от максимума от 10,000 символи, та махнах повече от половината за да може да се пусне. Постарал съм се основните неща да се запазят. Оставям ... където иначе е имало детайлни обяснения.

   За целта ще разгледам хробници/хранилища по начина по който ги разглеждат класическият стил и стила на слепците.

   И така едно по едно.
   Zi Ping Ба Дзъ е това което наричаме класически стил в последно време,силно се базира на два текста, ZPZQPZ и DTS. Вторият Di Tian Sui(滴天髓) - преводите варират от "капещата небесна есенция" до "съкровището на небесната инсталация", вторият ми пасва повече за момента.

   В класическите стилове силата на всеки ствол и клонка се определя от нещо наречено 12 етапи на живот/растеж(十二長生).
   ...

   Тук ни интересува една специфична фаза на 12-те етапа, която се нарича 墓 Mu - ще го преведем като Гробница, защото тя се разглежда като много различна в слепият стил.

   Идеята тук е че всяка клонка и ствол може да е в състояние на Mu или както понякога го наричат InTomb(В Гробница). Това се определя от силата и в сезона, и значи често, че е слаба/затрупана.
   ...

   И така, какво са Гробниците/Хранилищата.
   Това са земните клонки Куче戌, Вол丑, Коза未 и Дракон辰.

   Гледайки разпределението на 12-те стъпки можем да видим, че етапа на Mu би трябвало да се пада само в тези клонки, а ако погледнем елементите им това са всички клонки от елемента Земя. Освен това са на края на всеки сезон.

   ...

   И така, там разглеждаме същите гробници/хранилища.
   Кучето - гробница/хранилище на Огъня. Суха земя.
   Вола- гробница/хранилище на Метала. Половин картинка на Ин Вода. Влажна земя.
   Дракона - гробница/хранилище на Водата и Земята. Влажна Земя.
   Козата- гробница/хранилище на Дървото. Половин картинка на Ин Огън ствол. Суха Земя.

   Суха земя освен че носи различни картинки и значи, че когато имаме различни "банди" търсещи надмощие в даден чарт, сухата земя ще е на страната на огъня и дървото най-често, докато влажната на страната на метала и водата. Освен това имат скрити клонки на вода/огън съответно и други неща.
   Опростено казано гробниците са поначало затворени. Отварят се в сблъсък или специфична форма на "наказание"/punishment, а се затварят от комбинация.


   Тук казваме, че възможните състояния са две(донякъде отчетено и в 12-те етапа, но в твърде опростена форма).
   Всеки от тези земни клонки може да бъде или гробница, или хранилище.

   Гробницата поглъща елементите и ги поставя в състояние на "в гробница". Там всичко е изчакващо, става много бавно и има собствени характеристики. Например, една от тях е много хаотични картинки на това, което съдържа в живота на човека.
   Докато отворената гробница наричаме Хранилище, предполага картинки на нещо много по-голямо, извиращо непрекъснато и една стабилна картинка на каквото съдържа в живота на човека.


   Как ги използваме на практика в стила на слепците... Ще пусна примерче от Хан е международните форуми, чете собственият си чарт, което винаги се води за предпочитано, ако пускаме пример(познава го по добре), нямам намерение да пускам моя, та това ще свърши работа.


   Оригиналният пост е тук:

   fivearts.info/fivearts/index.p…=1891.msg187266#msg187266   Какво е хубаво да знаем за да разберем преводчето:

   4D в Сингапур е популярна лотария.

   HuaGai - е Символична Звезда.
   Ще оставя в Bold коментари под частите от преводчето, защото иначе ще е трудно разбираемо.
   Всичкото коментира само специфичен 10 годишен период и само от 2 гледни точки, може да се погледне от още много.
   LP Wei --> Това Wei е DM.
   - По начало в чарта, You+Chen затваря Гробницата на Офицера, значи че Dm не иска да бъде подчинен(да работи за някой друг).
   - Тук Wei или DM идва за да падне в Chen = картинка на DM отдаващ себе си да бъде контролиран от шеф/да получава заплата.
   - 2 пъти сменя работа, защото 2 пъти 1 wei пада в 2 Chen.
   - След това(часа) Wei блъска Chou - гробницата на богатството = привлечен да търси богатство(има нужда от Bing+Xin, което е 2006).   "Bing Shen ЛП ще дойде богатството."


   Тук бъркаш Талиб, това не е пристигането на богатсво.

   Bing и Shen трябва да ги разделиш на първи 5 години и втори 5 години. Различни са.
   Първите 5 години идва Bing > жена пристига.
   а. Bing + Xin пуска клонката на деня.
   -Но по начало в чарта жената има връзка с RW с комбинация.
   Така е предначертано че жена му ще е вече омъжена за някой друг, съответно ще се омъжи след развод.
   -След първата година от този LP ще се ожени.
   б. за богатство > Bing + Xin вкючва RW комбинацията с IW> Хората около него търсят богатство.
   Какво е то?
   Нещо което се добива бързо. Какво е точно?Спекулации.
   Дали спекулации значи залагания?
   Не, трябва внимателно да видим цялата ситуация в картата в слепият стил е много различно спекулации към хазард.
   ...

   Само че в момента в който LP 2013 започва, влиза в спекулативен бизнес с валути. В стволовете Bing+Xin значи че търси бърза печалба.
   Около 2013 запознах мой приятел с лотарията 4Д. Никога преди не съм играл лотария.
   Това е първият път.


   До момента вече имам 13 печалби на 4Д. Простите хора мислят, че имам щастлив период, аз се смея. Не е щастлив период. Просто в изначалното Ба Дзъ EB ползва
   HuaGai IQ Chen за да роди богатствло > а когато Bing и Xin се включат иска да го направи по бърз начин > така проявлението на земята, ДМ използва HuaGai IQ за да го направи. Просто е въпрос на вероятности и броене като блекджак, крайно количество възможности, просто избираме 4 номера и ги подреждаме във всички позиции, така позициите нямат значение докато 4-те номера са точни(ефикасност).

   Защо се смея като хората казват че е късмет?Когато решавам дата, в която да играя 4Д винаги е дата, в която моя HuaGai IQ свети. Защото парите идват от IQ. Ако идваха от късмет няма как да спечеля 13 пъти на 4Д, няма късмет набъркан тук.

   The post was edited 2 times, last by Gmuli ().

  • Коменари:


   LP Wei --> Това Wei е DM. (LP - периодите от 10 години които текат под картите, DM - ствола на деня, защо Wei е ДМ?Ding, ствола който представя съзнанието на човека навън носи картинка на "half lu"/"половин картинка" от Wei, което значи че практически можем да използваме Wei да представя физическото тяло на човека - Gmuli)


   - По начало в чарта, You+Chen затваря Гробницата на Офицера, значи че Dm не иска да бъде подчинен(да работи за някой друг).(тук офицерите са Вода, съответно гробницата на офицера е затворена от комбинацията, защото комбинациите затварят гробниците,достъпа е отрязан, нещото чака - Gmuli)


   - Тук Wei или DM идва за да падне в Chen = картинка на DM отдаващ себе си да бъде контролиран от шеф/да получава заплата.(падането в гробница има собствени картинки, води се "извършена работа", което е положително обикновенно, в случая се гледа просто като отдаване на нещо, поглъщане от структура един вид - Gmuli)


   Коментари:


   Първите 5 години идва Bing > жена пристига. (в стила на слепците ползваме нещо наречено "пристигане", докато Xin


   всъщност носи картинка на жена, по млада от него в случая от 10 годишните периоди се "включва" Bing, което го бута да се комбинира с Xin, показващо че жената показвана от картинката на Xin ще се появи в


   този период - Gmuli).


   а. Bing + Xin пуска клонката на деня.


   -Но по начало в чарта жената има връзка с RW с комбинация.


   (RW разглеждаме като носещо картинки на хората около човека, също и на състезаване, имате тема за това някъде тук, връзка на елемента носещ картинката на жена с RW, предполага връзка на жената с някой околочовека - Gmuli)
   Нещо което се добива бързо. Какво е точно?Спекулации.(защо бързо?И Bing и Xin имат картинки на интензивност и бързина, като огън и метал, бих предположил, че е свързано с това - Gmuli).   HuaGai IQ - за това з лично бих ползвал други термини тук, слепият стил по принцип избягва символичните звезди освен 3-4 от тях, но човека си чете собственият чарт, оставям го така, ако някой не разбира гледайте кой елемент какво поражда - Gmuli)
   Тук... Явно че няма много интерес, ама пък темата я има, та поне да има и информация вътре. Успех по пътя на практикуващите между временно аз ще наминавам от време на време да видя дали с нещо може да се помогне на някой търсещ си пътя из тези системи, но не смятам да се задържам дълго, явно различни неща ни привличат. : )