Ци Мен вратите

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Ци Мен вратите

   И така, мисля тук да дам възможност да пробвате нещо, което магнатите в Азия използват за преговори и всякакви важни ситуации и решения.

   То използва вратите от Ци Мен.
   Те разглеждат, че във всяка от 8-те посоки има врата с различни свойства. В зависимост къде застваме в различни ситуации и в коя посока гледаме, ситуациите се развиват различно.

   Вратите са 8 и се въртят всяка година/месец/ден и час.

   Идеята тук е че можем и съзнателно, и целно да използваме посоките, в които застваме и гледаме в различните ситуации за да ги променим. Някои от вратите могат да ни помогнат да се виждаме по-трудно в ситуации, други да привличаме вниманието, трети да имаме много енергия и живот и т.н.   Мисля да напиша вратите и техните свойства за този месец с идеята, ако на някой му е интересно да пробва в различни случки и да обсъдим после как се развиват ситуациите. Всичко това е много опростено, съответно не го ползвайте за важни неща, по скоро за ситуации, които нямат голямо значение с идеята да видим как работи с реални примери.

   Края на лунният месец е на 2 юни 2019. Ползваме ги като влезем в ситуацията от посоката свързана с тази врата.
   Важно е да се спомене, че посоките са обратните. Тоест ако кажем например, че вратата на живота е Северозапад, то това значи, че ако сме в стая където преговаряме или извършваме някаква дейност, то се очаква северозапад да бъде от към гърба ни.
   Това предполага, че човека срещу нас ще е с гръб към вратата на смърта. Съответно ако не искаме това, просто застваме под ъгъл един към друг.

   И така, до края на този лунен месец, можем да ползваме тези посоки/врати.

   Вратата на живота - Богатство, притежание, възможности, живот. Посока - Северозапад.
   Вратата на Смърта - застой, пречки, край на нещо, смърт. Посока - Югоизток
   Вратата на раняването - агресивност, забързаност, нараняване и вреда, движение - Север.
   Вратата на страха - страх, несигурност, липса на стабилност, колебания - Юг.
   Отворената врата - Поток, разширяване и отвореност, развитие и изхранване -Югозапад.
   Вратата на илюзиите - скриване, илюзии, изчезване, затваряне, тази врата използваме за да не се виждаме в ситуации, донякъде за мене едно от имената на "ци мен" - "изкуството да бъдеш невидим" е свързано с майсторската употреба на вратата на илюзиите).
   Вратата на пайзажа - красота, привличане на вниманието, нещото става забележимо - Изток.
   Вратата на почивката - хармония, медитации, спокоен поток - Запад.

   И така, разбира се, това предполага известно въображение. Да кажем, искаме да представим продукт, който да направи впечетление - вратата на пайзажа е добра идея. Искаме да се скатаем в ситуация - вратата на илюзиите е добър начин. Обратното искаме да направим силно впечетление - отворената врата е за това.

   Ако има интерес пробвайте различни ситуации, силно бих препоръчал да не е за важни неща, тези системи се пробват първо със ситуации, които нямат голямо значение, за да ако объркаме нещо да няма проблем.

   И отново, важна е вратата зад гърба ни, съответно като казваме че вратата на живота е на Северозапад в момента, това значи че ние е идеята да сядаме с гръб към северозапад, оставяйки тази врата да ни зарежда, докато ние на практика гледаме вратата на смърта.

   Важно и коректно е да учотня, че тази част от системата не съм я практикувал много. Така че донякъде и на мене ми е интересно, какво ще се получи. Ако се включат хора, нататък ще напиша в детайли как да гледаме коя врата къде е през месеците, часовете и дните. : )
  • Доколкото виждам от разположението на портите, предполагам, че са в позициите си в годишната карта.

   Като личен опит мога да споделя, че годишната позиция на портите е добра при имиджови начинания, месечните при търсене на помощ, подкрепа, дневните - когато става дума за лични дела, проекти, хобита, връзки и почивки.

   Също така, това коя подредба използваме се определя и от размера на проекта. Ако искаме да изпълним нещо малко и бързо, може да се използват и "десетминутките", тогава резултат трябва да се появи до седмица.

   Ще търся конкретни примери.
   "Для каждого из них есть срок названный, и для каждого срока - запись." - Ибн Сина
  • Месечните по San Yuan традицията са. Защотооо... Ами то нали диапазона на нещото определя. За битка няколко часа обикновенно е перфектно, ама за повечето начинания, които хората ще пробват, нещото ще трае повече от ден, съответно дневните чартове няма да са достатъчни. От друга страна, сравнително малко проекти ще траят цяла година...

   Другата гледна точка е че колкото по-малък е диапазона толкова по-силно действа, но бързо ефекта след това намалява.
   Като цяло за такива начинания, ползват месечните в тези училища, та викам да дам тях(училищата на Яп, повече инфо линкчето накрая). Иначе дневните и часовите ги има в програмката, това всичкото е покрай бета тестинг на месечните чартове.

   Пък защо San Yuan, ами по-близко ми е като традиция. Идеята да изведем времето от сметките никога не ми е пасвала особенно, макар че за определени училища да върши много добра работа. : )
   И разбира се, това конкретно училища работи със San Yuan месечни чартове.

   Иначе 80% от училищата, разбира се, работят с часовите чартове, но там се набутваме в цялата каша с това дали трябва да ползваме времето в Пекин, Слънчевото или това, което показва часовника... За себе си знам, но когато се тества нещо, гледам да има колкото може по-малко променливи за да не стане объркване.

   А за ползването на вратите, ами Яп има инфо тук ама е на английски основно:
   youtube.com/watch?v=uBMfbd3DhDk

   А ти какво си пробвал с вратите?Всякаква практическа информация как работи извън Азия ми е полезно. : )
  • Добри резултати имам с използването на портите от дневната подредба за датата на раждане. Според целта ми използвам и съответната порта. Когато имам възможност да избирам време гледам в съответния дворец да не попадат порти като Шок или Раняване. Добро съчетание е портата Сцена от дневната подредба на раждането с портата Раждане от текущата часова подредба.

   Забелязал съм, също така, че ако небесния ствол на деня е в нужния дворец, нещата се случват доста отчетливо.

   Също така, отново на база дневната подредба от датата на раждане, доста силно действа портата от двореца, който поражда Двореца на Живота ( двореца, в който се намира небесния ствол на деня на небесното плато). Получават се ситуации, които изискват повторни срещи, изясняване, договаряне, което е добре за общо проекти, отношения, планове. Осигурява се една перспектива в общуването.
   "Для каждого из них есть срок названный, и для каждого срока - запись." - Ибн Сина